Pääpuhujat

Pääpuhujat

Riku Rantala & Tunna Milonoff: Miksi hyvää kannattaa edistää

Madventuresista tutut Riku ja Tunna avaavat risteilyn puheenvuorollaan siitä, miksi hyvää kannattaa edistää. Huippusuosioon ja maailmanlaajuiseen levitykseen nousseen Madventuresin tuottajana toimiva Riku Rantala ja ohjaaja Tuomas "Tunna" Milonoff ovat keränneet suosiota omaperäisyydellään ja räväkkyydellään. Ohjelmassa parivaljakko kiertää maailmaa omatoimisesti pienellä budjetilla ja seikkailumielellä.

Kaksikko on saanut useita tunnustuksia. Heidät palkittiin syyskuussa 2012 valtion tiedonjulkistamispalkinnolla, maantieteen ja maailman tuntemuksen edistämisestä erityisesti nuorisoa kiinnostavalla tavalla. Elokuussa 2014 Rantalan ja Milonoffin tuotantoyhtiön Yle TV2:lle tuottama Docventures on palkittu Formaatti-Finlandia -palkinnolla sekä Suomen Kuvalehden Journalistipalkinnolla. Dokumenttielokuvia esittelevässä Docventures-sarjassa Rantala ja Milonoff juontavat ja keskustelevat keskenään sekä vieraiden kanssa dokumentti-elokuvista.

Pekka Reinikainen: Myrskyn keskellä - avustustyön tulevaisuuden toimintaympäristö

Humanitaarinen toimintaympäristö tulee kuluvan vuosisadan mittaan kokemaan mullistuksia. Pekka tarkastelee tulevaisuutta, ja maalaa silmiemme eteen näkymiä, jotka varmasti herättävät keskustelua. Epävarmuuksien keskellä on selvää, että Punaiselle Ristille riittää töitä, niin kotimaassa kuin maailmalla.

Pekka Reinikainen on Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan vaikuttamistyön ja viestinnän suunnittelija. Reinikainen on opiskellut Turun yliopistossa, pääaineenaan kansainvälinen poliittinen historia. Hän on toiminut journalistina Suomessa ja Ruotsissa, sekä mainonnan ja markkinointiviestinnän tehtävissä. Reinikainen oli vuosina 2001-2003 ulkoministeriön erityisasiantuntijan virassa, sekondeerattuna Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Kosovon mission tiedotuspäälliköksi. Vuodesta 2003 lähtien Reinikainen on työskennellyt Punaisen Ristin liikkeen piirissä, aluksi kansainvälisen Punaisen Ristin (IFRC) tiedotustehtävissä Itä-Afrikassa, sitten neljän vuoden ajan järjestön päämajassa Genevessä vastuullaan IFRC:n vuosivetoomuksen markkinointiviestinnän strategia ja toteutukset. Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan palveluksessa Helsingissä hän on työskennellyt eri tehtävissä vuodesta 2008 lukien.

Tapani Tulkki: Tieto ja sen hyödyntäminen osaston johtamisessa

Osaston jäsenmäärä on usein hyvä indikaattori siitä, mihin suuntaan toiminta kehittyy. Mutta mitä muuta osaston pitäisi tietää? Millaista tietoa sinulla on käytössä toimintasi tueksi? Millaisiin tietoihin osastonne tekemät ratkaisut perustuvat? Vaikuttaako tieto tekemiimme valintoihin? Miten osaston konkareille kertynyt hiljainen tieto saadaan uusien toimijoiden tueksi?

Pysähdy hetkeksi Tapanin johdolla tiedon ja tiedolla johtamisen äärelle.

Tapani Tulkki on työskennellyt johtaja- ja asiantuntijatehtävissä, vapaaehtoisena ja luottamushenkilönä lukuisissa erilaisissa kansalaisjärjestöjen tehtävissä. Tapani toimi pitkään Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toiminnanjohtajana ja oli keskeisessä roolissa, kun partiotoimintaa laajennettiin ja jäsenmäärä käännettiin voimakkaaseen kasvuun. Lisäksi hän on työskennellyt mm. Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton pääsihteerinä ja vieraillut vaikuttamistyön asiantuntijana Suomen Ladussa.

Parhaillaan Tapani toimii projektipäällikkönä Suomen Punaisen Ristin keskustoimistolla jäsenyyden ja vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä ja jäsenmäärän kasvattamisessa. Hän on ollut alusta asti mukana vapaaehtoisten tietojärjestelmä Oman tekemisessä. Punaiseen Ristiin Tapani tuli vuonna 2015 kehittämispäälliköksi Helsingin ja Uudenmaan piirin piiriin, jossa hän toimi vapaaehtoistoiminnan uudistamisen parissa.

Valtakunnallisella tasolla Tapani on ollut vaikuttamassa mm. Sipoonkorven kansallispuiston perustamiseen ja jokamiehen oikeuksien edistämiseen Suomessa. Tapani toimii myös vierailevana kouluttajana ja puhujana. Käytännön vapaaehtoistoiminnan arki on hänelle tuttua: partiossa hän on toiminut ryhmänvetäjänä viikkotoiminnassa 20 vuoden ajan. Koulutukseltaan Tapani Tulkki on VTM ja EMBA.