Keräystoiminta - Nälkäpäivä

Anna Vuorinen
Kuvaaja: Anna Vuorinen

NÄLKÄPÄIVÄ JÄLLEEN SYYSKUUSSA 2018

Operaatio Nälkäpäivä järjestetään taas 20.-22.9.2018!

15.–17.9.2016#sthash.NRKvOEH1.dpuf! 

Mikä Nälkäpäivä?

Nälkäpäivä on tärkein vuosittainen keräyksemme. Kerätyt varat menevät SPR:n Katastrofirahastoon, jotta voimme vastata pitkin vuotta tuleviin avustuspyyntöihin. Vuoden 2017 Nälkäpäivän tuotto Tapiolan osastossa oli 13 000 euroa. Keräykseen osallistui kolmen päivän aikana 115 henkilöä, lipaskerääjinä ja muina toimijoina. Lämmin kiitos kaikille kerääjille ja lahjoittajille!

Rahaston turvin rahoitetaan katastrofivalmiutta ja sen ansiosta logistiikkakeskuksessa Tampereella on aina lähtövalmiina mm. vaatteita, huopia ja nyt myös kaksi kenttäsairaalaa. Nälkäpäivänä kerätään myös kotimaan apua tarvitseville. Viime vuosina katastrofirahastosta on saatu varoja myös henkisen tuen järjestämiseen. Avustustyöntekijöitä lähetetään katastrofialueille vuosittain noin sata ja heistä lähes puolet on terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Keräys toteutetaan vapaaehtoisvoimin, joten jokainen kerääjä on tärkeä ja arvostettu osa Punaisen Ristin avustusketjussa. Tervetuloa mukaan!

Lahjoitukset internetissä

Nälkäpäivä-keräykseen voit osallistua tekemällä lahjoituksen Tapiolan osaston Katastrofi-tilille, Nordea 229018-31661. Pankkikuluja voi vähentää käyttämällä viitenumeroa 13. Jokainen euro auttaa! Haasta keräykseen mukaan siis myös ystäväsi.

Lipaskeräys

Keräyslippaita voi noutaa kahdesta pisteestä: Tapiolasta ja kauppakeskus Ison Omenan 2. kerroksesta.

Lippaiden jakopisteiden aukioloajat:

Tapiola / SPR Tapiolan osaston auto (Sampotori, Heikintorin leikkialueen vieressä)
pe 15.9. klo 11–17
la 16.9. klo 10–16

Iso Omena (2. krs yhdyssilta, kierreportaiden yläpäässä)
to–pe klo 10–20
la klo 9–17

Keräyskeskuksestamme saat henkilökohtaisella käynnillä kuvallista henkilöllisyystodistusta vastaan keräyslippaan ja keräysliivin.

Kerääminen tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. Kerääjien alaikäraja on turvallisuussyistä 12 vuotta. Vanhempien tai opettajan kanssa voivat kerätä nuoremmatkin. Alle 16-vuotiaiden on liikuttava pareittain. Vaikka syysaurinko paistaisikin, kannattaa pukeutua lämpimästi ja ottaa hansikkaat mukaan.

Tapiolan osaston keräysalue on kaakkois-Espoo. Alueen rajat ovat etelässä meri, pohjoisessa Turunväylä, idässä Helsingin rajalle asti ja lännessä Mankkaa-Olari-Matinkylä kuuluvat kaikki alueeseen.

Lisätietoja voi kysyä keräysjohtajaltamme Anne Koskilta, keraysjohtaja (at) spr-tapiola.org. Tervetuloa kerääjäksi!

SUOMEN PUNAINEN RISTI
Tapiolan osasto