Vapaaehtoistoiminnassa on vaihtoehtoja

Vapaaehtoisuuteen osallistut oman elämäntilanteesi mukaan

Vapaaehtoistoiminnan merkitys on kasvanut osana yhteiskunnan hyvinvointipalveluiden tukemista. SPR:llä on verkostossaan noin 40 000 vapaaehtoista Suomessa. Heistä lähes 8 000 toimii ystävävapaaehtoisena: yksinäisen ihmisen juttu- tai ulkoilukaverina, soittoystävänä, palvelutalon ulkoiluttajana, ikäihmisen tukena korttelikierroksella jne.  Vapaaehtoisia tarvitaan myös ensiaputehtäviin, keräysavustajiksi, verkko- tai chattikaveriksi. 

Sopisiko joku seuraavista vapaaehtoistehtävistä sinulle:  

  • ystävävapaaehtoinen, soittoystävä tai soittoringin vetäjä
  • läksykerhonen vetäjä 

Läksyhelppi -toiminta on yksi tapa ehkäistä maahanmuuuttajataustaisen syrjäytymistä ja parantaa motivaatiota koulunkäyntiin. Läksykerhoissa myös kielellinen kotoutuminen vahvistuu. Läkskerhossa järjestetään yhteisiä tapaamisia ja koulutusiltoja. Vapaaehtoisena pärjää tavallisin taidoin, ja tärkeintä on halu auttaa ja kannustaa.  Ota yhteyttä  osastomme puheenjohtajaan miika.niissalo@iki.fi ja saa lisätietoja. 

Ystävävapaaehtoinen, soittoystävä tai soittoringin vetäjä toimii osana Espoon kaikkien osastojen yhteistä ystävä- ja vapaaehtoisvälitystä. Välityksen piiriissä on nyt noin 300 vapaaehtoista ja noin 350 SPR-asiakasta. 
 
  • Ystävävapaaehtoinen on arjen kanssakulkija. Vapaaehtoinen, jonka kanssa on turvallista ja mukavaa ulkoilla, kahvitella, jutella ja ehkä käydä kirjastossa tai kaupassa.  Ystävävapaaehtoinen tapaa SPR-ystäväänsä 2-3 kertaa/kk, yleensä 1-2 h kerrallaan. Sinä sovit aikataulut oman elämäntilanteesi mukaan.  Saat meiltä koulutusta ja tukea toimintaasi.
  • Soittoystävä tai soittoringin vetäjä  juttelee sovitun henkilön tai ryhmän kanssa noin kerran viikossa. Soitto on vapaamuotoista keskustelua, ilojen ja surujen jakamista. Soittamisen aikataulut voit sopia vapaasti. 

Kerromme mielellämme lisää ystävävälittäjän tai ystävävapaaehtoisen/soittoystävän/soittoringin vetäjän tehtävistä vapaaehtoinen@spr-tapiola.org tai soita 09 466858. Kaikki vapaaehtoistehtävät sovitaan aina oman elämäntilanteesi mukaan. Me koulutamme, opastamme ja tuemme. Tervetuloa mukaan!