Vapaaehtoistoimintaa oman elämäntilanteesi mukaan

Vapaaehtoistoiminta sopii kaikille

Vapaaehtoistoiminnan merkitys korostuu kriiseissä, mutta aina on tilaa ystävälle, juttukaverille, tapahtuma-avustajille, ensiaputaitoisille, keräysavustajille, verkkoystäville, chattikaverille...

Vapaaehtoistehtävä sovitaan oman elämäntilanteesi mukaan. Sitoudut siihen, mihin omat voimavarasi ja ajankäyttösi sopii. SPR kouluttaa, opastaa ja tukee. 

  • Koronatilanteessa auttajia tarvitaan hyvinkin monenlaisiin viranomaisen ja SPR:n yhteisiin tukitoimiin

Tapiolan SPR hakee monia uusia vapaaehtoisia. Seuraavassa lyhyet kuvaukset muutamista avoimista tehtävistämme. 

  • viestintävapaaehtoinen
  • ystävävälittäjä
  • ystävävapaaehtoinen
  • läksykerhonen vetäjä 

Viestintävapaaehtoinen aktivoi ja kehittää viestintäämme eri toimintamuodoissamme, kuten ensiapu- ja ystävätoiminta, läksyhelppi ja Siriuskerho. Sinulla on osaamista sekä sosiaalisen median että perinteisen viestinnän alueilta. Toimit itsenäisesti yhdessä hallitustiiimimme ja toimintaryhmiemme kanssa. Päivität sähköisiä kanaviamme, aktivoit jäsenhankintaamme ja vastaat jäsenkirjeemme tuotannosta.

Viestintävapaaehtoisena autat meitä kehittämään entistä vuorovaikutteisempaa ja monipuolisesti tietoa ja sisältöjä jakavaa osastoa. Viestinnän kohderyhmiämme ovat mm. vapaaehtoiset, toimintaryhmiemme asiakkaat, sidosryhmämme ja osastossa toimivat vastuuhenkilöt.

Viestintävapaaehtoisen työ vaatii noin 2 h viikossa. Olethan yhteydessä osastomme hallituksen puheenjohtajaan: miika.niissalo@iki.fi

Läksyhelppi -toiminta on yksi tapa ehkäistä maahanmuuuttajataustaisen syrjäytymistä ja parantaa motivaatiota koulunkäyntiin. Läksykerhoissa myös kielellinen kotoutuminen vahvistuu. Läkskerhossa järjestetään yhteisiä tapaamisia ja koulutusiltoja. Vapaaehtoisena pärjää tavallisin taidoin, ja tärkeintä on halu auttaa ja kannustaa.  Ota yhteyttä  läksykerhomme koordinaattoriin: Olli Halme, laksyhelppi(at)spr-tapiola.org, puh. 0400 967 589.

 

Ystävävälittäjä ja ystävävapaaehtoinen toimivat osana Espoon kaikkien osastojen yhteistä ystävä- ja vapaaehtoisvälitystä. Välityksen piiriissä on nyt noin 300 vapaaehtoista ja noin 350 SPR-asiakasta. 

  • Ystävävälittäjä yhdistää vapaaehtoisen ja SPR-ystävää vailla olevan henkilön tai hoita-/palvelukodin asukkaan tai ryhmän. Ystävävälittäjän toimipaikka on Tapiolassa. Välittäjä tekee vapaaehtoistyötä 2-4 h/viikossa. Ystävävälittäjä osallistuu myös vapaaehtoisen opastamiseen ja kouluttamiseen. 
  • Ystävävapaaehtoinen on arjen kanssakulkija. Vapaaehtoinen, jonka kanssa on turvallista ja mukavaa ulkoilla, kahvitella, jutella ja ehkä käydä kirjastossa tai kaupassa.  Ystävävapaaehtoinen tapaa SPR-ystäväänsä 2-3 kertaa/kk, yleensä 1-2 h kerrallaan. Sinä sovit aikataulut oman elämäntilanteesi mukaan.  Saat meiltä koulutusta ja tukea toimintaasi.

Kysy lisää ystävävälittäjän tai ystävävapaaehtoisen tehtävistä vapaaehtoinen@spr-tapiola.org tai soita 09 466858.