Tekijöitä tarvitaan

Etsimme vapaaehtoisia LäksyHelppiin!

Tule mukaan auttamaan läksyissä!
 

Tapiolan osasto on aloittanyt läksykerhotoiminnan syksyllä 2009. Läksykerhotoiminta on kohdennettu erityisesti maahanmuuttajataustaisille nuorille, mutta kaikki taustaan katsomatta ovat tervetulleita kerhoon. Hankkeella pyritään ehkäisemään syrjäytymistä ja parantamaan motivaatiota koulunkäyntiin. Läksykerhoissa myös kielellinen kotoutuminen vahvistuu.

Läksykerhojen vapaaehtoisille järjestetään yhteisiä tapaamisia ja koulutusiltoja. Vapaaehtoisena pärjää tavallisin taidoin, ja tärkeintä on halu auttaa ja kannustaa. Tapiolan osaston läksykerhot toimivat tällä hetkellä Matinkylässä:

Maanantaisin Asukastalo Kylämaja (Matinkatu 7, Espoo) kello 16–18 
Tiistaisin Kirjasto Iso Omena, Kokoustila Huvitus kello 15–17
 
Jos haluat mukaan auttamaan, ota yhteyttä Matinkylän kerhojen koordinaattoriin: Olli Halme, laksyhelppi(at)spr-tapiola.org, puh. 0400 967 589.
 

Erityisen innokkaalla ja organisointikykyisellä auttajalla on mahdollisuus alkaa Suurpellon Opinmäen koulun kerhon vastuuvetäjäksi. Vastuuvetäjänä voit ideoida kerhon toimintaa, toimit koulun ja kerhon välisenä yhteyshenkilönä ja huolehdit, että läksykerhoissa on tarpeeksi vapaaehtoisia paikalla. Onko sinun mahdollista päästä päivisin paikalle? Ota yhteyttä sähköpostitse: kalle.kivimaa(at)spr-tapiola.org.

Punainen Risti ja HOK-Elanto ovat toteuttaneet aiemmin kaksi kolmevuotista nuorisoprojektia. Hankkeiden lisäksi HOK-Elanto tukee Suomen Punaisen Ristin jäsenhankintaa.
 
 

-----------------------------

Haluatko edistää moniarvoista yhteiskuntaa? Haluatko olla mukana rasismin vastaisessa toiminnassa? Oletko kiinnostunut erilaisista kulttuureista?

Tule perustamaan Tapiolan osastoon uutta monikulttuurisuusryhmää!

Saat toiminnan ideointiin vapaat kädet! Tapiolan osastossa aiemmin toiminut monikulttuurisuusryhmä on muun muassa osallistuneet ravintolapäivään, järjestänyt elokuva- ja peli-iltoja sekä pikkujoulut. Aiemmasta toiminnasta löydät lisätietoa ryhmä nettisivulta: https://rednet.punainenristi.fi/node/4869.
 
Jos kiinnostuit, lähetäthän itsestäsi vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen kalle.kivimaa (at) spr-tapiola.org.
 

Monikulttuurisuusryhmään etsitään myös muita vapaaehtoisia avustamaan toiminnan suunnittelussa! Isommalla porukalla saamme enemmän aikaan.

Ryhmän tehtäviin kuuluu kartoittaa alueellisia tarpeita, suunnitella alueellista toimintaa, luoda verkostoja sekä koordinoida toimintaa. Olemme aiemmin ylläpitäneet muun muassa suomen kielen keskustelukerhoa, maahanmuuttajien kokki- ja puutarhakerhoa sekä lasten LäksyHelppiä. Rasisminvastainen päivä maaliskuussa on myös tärkeä vuosittainen kampanja, jossa Tapiolan osasto olisi mielellään mukana. Punainen risti tekee aktiivista työtä maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi sekä suvaitsevaisuuden ja moniarvoisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassa. Tule mukaan vaikuttamaan!