SPR Tapiola, Espoo

Sijainti:
PL 46, 02101, Espoo
Sähköposti: 
tapiola@punainenristi.fi

Vähennetään yksinäisyyttä yhdessä

Yksi puhelinsoitto, läheisen kysymys "mitä kuuluu", taito kuunnella tai yhteinen, turvallinen kävely korttelin ympäri - niistä on jo monelle yksinäiselle iloa. 

SPR:ssä ystävätoiminta ja moni muu vapaaehtoistoiminnan muoto vähentää yksinäisyyttä. Tutustu muutamiin  esimerkkeihin:  https://www.punainenristi.fi/ystavanpaiva?utm_campaign=Osastokirje%2012%2F2021&utm_medium=email&utm_source=Eloqua

Espoon ystävä- ja vapaaehtoisvälitys kertoo mielellään miten tulla mukaan toimintaamme. Lähetä viesti vapaaehtoinen@spr-tapiola.org.

********************************************************************************************************

Vapaaehtoisena opit uusia taitoja ja tutustut erilaisiin ihmisiin

Vapaaehtoisuus on harrastus, joka innostaa, palkitsee ja luo uusia ystävyyksiä. Kun pohdit vapaaehtoistoiminnan aloittamista, mietit ehkä mitä osaat, mitä arvoja sinulla on, miten paljon haluat tai voit käyttää aikaasi vapaaehtoisuuteen. Kaikki tärkeitä ja valintaasi vaikuttavia asioita.

Me koulutamme, opastamme ja toimimme yhdessä. Auttajien verkostomme on monessa mukana. 

Mistä lisätietoa, miten mukaan?

Vasemmalla on linkkejä, joista voit tarkastella oman kiinnostuksesi mukaista toimintaamme. Ota suoraan yhteyttä yhteyshenkilöihimme.  Luo myös oma profiili vapaaehtoisten porttaaliin https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/. Tietoja ei jaeta SPR:n ulkopuolisille tahoille.  Profiilisi perusteella otamme sinuun yhteyttä ja ehdotamme miten edetä. 

Jäsenkirje 2021 kertoo monipuolisesta toiminnastamme 

Jäsenkirjeemme 2021 on tiivistetty kuvaus Tapiolan osaston eri toimintaryhmistä ja käytännön tietoa ryhmissä toimimisesta.  Tutustu ja kysy lisää eri toimintaryhmien vastuuhenkilöiltä. Yhteystiedot näet jäsenkirjeestämme. Tavataan!  

..................................................................................................................................

Jäsenyys on tärkeä tapa auttaa 

Jos aikasi ei riitä aktiiviksi, liity jäseneksi Tapiolan osastoon ja  autat meitä ylläpitämään ja kehittämään toimintaamme. Olet myös tervetullut mukaan kertaluonteisiin tapahtumiin tai kampanjoihin.  

Ensiapupäivystystä Espoon alueella

Päivystämme ja autamme tapahtumissa Kaakkois-Espoossa, ja välitämme tarvittaessa pyynnöt muualta Espoosta kyseisen alueen ensiapuryhmälle. Lisätietoja http://rednet.punainenristi.fi/node/4864.

SPR:n valtakunnallisia ja paikallisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia näet kootusti tästä https://www.punainenristi.fi/tule-mukaan

SPR:n toimintalinjaus 2021 - 2023

Valtakunnalliseen toimintalinjaukseemme voit tutustua tästä: https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/SPR_Toimintalinjaus_2021_FI_0.pptx.

Uutiset

Ryhmätoimintaa ja webinaareja  - katso kevään 2022 ohjelma

SPR järjestää yhdessä Väestöliiton kanssa puolisoaan hoitaville naisille ryhmätoimintaa, jonka tavoitteena on löytää voimavaroja ja tasapainoa elämän eri osa-alueille. Hyvinvointiryhmän teemoja ovat mm:

• Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

• Miten yhdistät omaishoitajuuden ja kodin ulkopuolisen elämäsi?

• Miten roolisi parisuhteessa on muuttunut, kun sinusta tuli puolisosi hoitaja?

• Kuinka paljon sinulta kuluu voimavaroja hoivaan ja huolenpitoon?

Ensiapuvalmiuksia harjoitellaan yhdessä - usein myös etänä 

Länsiväylä-lehti kertoo SPR Tapiolan osaston ensiapuryhmän harjoituksesta. Ensiaputaitoja harjoitellaan monipuolisesti erilaisia tilanteita varten. Usein tarve on yllättävä ja kiireinen ja siksikin yhdessä harjoittelu auttaa toimimaan kun tilanne sitä vaatii.

SuomiKamu on maahanmuuttajan suomalainen ystävä

SuomiKamu -kurssilla saat perustietoa ja käytännön opastusta SuomiKamuna -toimimiseen, ks. lisätietoja https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/13350 ja ilmoittaudu mukaan maksuttomalle verkkokurssillemme 31.1.2022 klo 17-20.

SPR:n kaikista ystävätoiminnan muodoista Espoossa saat lisätietoja vapaaehtoinen@spr-tapiola.org. Tervetuloa mukaan!