Haluatko ystäväksi?

ONKO SINULLA HETKI AIKAA TOISELLE IHMISELLE?

Anna hetki aikaasi toiselle ihmiselle ja ryhdy Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi ystäväksi.

Saat auttamisen elämyksiä ja hyvää mieltä tuottavan harrastuksen. Samalla voit tutustua uusin ihmisiin, joita et ehkä muuten tapaisi.

Ystävänä toimit tavallisen ihmisen taidoin. Tarjoamme sinulle kuitenkin koulutusta ja perehdytystä tehtävään ja ohjaamme sinut ystävää tarvitsevan luo. Ystävätoiminnan peruskurssi antaa hyvät perustiedot ja valmiudet toimia vapaaehtoisena.

 Tarvitsemme koko ajan lisää toimijoita. Ystävätoimintaan voit osallistua oman elämäntilanteesi mukaan. Jos tunnet, että Sinulla on aikaa, jonka voit käyttää keskustelemalla ja kuuntelemalla yksinäistä lähimmäistä, ota yhteyttä ystävävälitykseen.

 

Vapaaehtoinen ystävä toimii ikäihmiselle kuuntelijana ja henkisenä tukena yksinäisyyttä ja turvattomuutta vastaan kodeissa, palvelutaloissa ja vanhainkodeissa. Ystävätoiminta järjestää koulutusta ja ystäväiltoja.

Jos et halua sitoutua pitkäaikaiseen ystävyyteen, voit toimia kertaluontoisesti saattajana lääkärikäynnille tai muissa palveluissa. Onhan yhdessä kivempi asioida kuin yksin.

Punaisen Ristin ystävätoiminta on vapaaehtoista. Siihen voi osallistua oman elämäntilanteen mukaisesti. Ystävä ei toimi yksin, vaan saa tukea toisilta toiminnassa mukana olevilta.

Kysy lisää ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Vastaamme mielellämme

arja2570@gmail.com tai p.0442980074 (iltaisin)

Tervetuloa ystäväksi!