Monikulttuuritoiminta

SPR Siilinjärvi tekee kotoutumista tukevaa vapaaehtoistyötä. Kielikahvilassa tapaat Ukrainasta paenneita ja voit auttaa heitä kielien oppimisessa. Kielikahvilaan on varattu valmista materiaalia yhteisiin kielen opettelun hetkiin. Kielikahvila toteutuu kesällä pääasiassa tiistaisin klo 18-19.30 Leppäkaarteentie 29, käynti päiväkodin sisäpihalta. Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä purtavaa. Vaateapukeskus toimii Siilinlahden koululla, Koulutie 3, D-ovi (palloilusalin pukuhuoneet). Kesän aikana keskus on auki keskiviikkoisin klo 16-19 sekä lahjoittajille että pakolaisille. Aukioloajat ja vastaanotettavan tavaran toiveet päivittyvät ajoittain tälle sivulle sekä osaston fb-sivulle.

HUOM! Keskiviikkona 6.7. vaateapukeskus on suljettu.

Tarvelistalla on : - Pyörät ja pyöräilytarvikkeet: pumput, lukot, kypärät, säädettävät apupyörät. HUOM! Voimme hakea pyörän Siilinjärven alueelta. Laita viesti p. 044 344 4674. tai s-posti siilinjarvenosasto@gmail.com. Hakuaika sovitaan sitten. - ulkoleikki- ja harrastuvälineitä, onkimistarvikkeita ym. kalastustarvikkeita - sateenvarjot Miesten T-paidat ja sortsit kokoa M-L. Kesähattuja/lippiksiä aikuisille. Sadevaatteet/ sadetta kestävät takit. Aikuisten kumisaappaat, naisille koot 38-40. Lisäksi otetaan vastaan käsityö- ja ompelutarvikkeita. Seuraavaa tavaraa EI oteta: Pehmolelut Suomenkieliset kirjat Talvivaatteet/ -kengät Juhlavaatteet/ -kengät

Punaisen Ristin toimintaan pääset mukaan tekemällä profiilin oma.punainenristi.fi tai laittamalla sähköpostia siilinjarvenosasto@gmail.com.

 

Useat eri tahot auttavat Ukrainasta paenneita Siilinjärvellä:

Asuntojen varustaminen/ Siilinjärven Reserviläiset

Huonekalut ja isommat haettavat kodintarvikkeet, ilmoita ukrainaapu.siilinjarvi@gmail.com Huom! Kuljetus tapahtuu vapaaehtoisvoimin, joten joustavuus hakuajoissa helpottaa tätä tehtävää suuresti. Kodin pienirtaimistoa kerätään osoitteessa Honkarannantie 8. Seuraa ilmoittelua Facebookissa mm. Lahjoitetaan, Siilinjärvi/ SPR Siilinjärven osasto.

 

Ruoka- ym apua voit lahjoittaa seuraavasti: To the Moon and Back ry: Voit ostaa lahjakortin ja toimitamme sen apua tarvitseville perheille. Lahjakortin voi ostaa ja jättää kassalle Siilinjärven HalpaHallissa, S-market Siilinjärvi sekä K-Supermarket Herkkupata. Kännykkä ja laturi -keräyspiste on Halpahallissa kassojen läheisyydessä. Puhelimet nollataan ennenkuin ne toimitetaan pakolaisten käyttöön.

 

Siilinjärven ev. lut. seurakunta: Halutessasi auttaa nimenomaan Siilinjärvelle tulleita ukrainalaisia, voit tehdä rahalahjoituksen Siilinjärven seurakunnan diakoniarahastoon. Lahjoitustuotto käytetään suoraan kohteeseen lyhentämättömänä.

Lahjoituksen saaja: Siilinjärven seurakunta

Tilinumero: FI49 5608 8820 0292 03

Viestikenttään: Paikallisapu Ukraina

Diakoniatyö ja seurakuntatoimisto ottavat vastaan myös kauppojen lahjakortteja, jotka välitetään ukrainalaisperheille Siilinjärvellä.

 

Kuopion ortodoksinen seurakunta, ruoka-apu, hygieniatarvikkeet: Kaikissa Ukrainan avustuksiin liittyvissä asioissa ole hyvä ja ole yhteydessä avustustoimen koordinaattoriin Pirkko Tenkama Puhelin: 040 416 5145 Sähköposti: pirkko.tenkama@ort.fi