Uutiset

Suomen Punainen Risti on perustanut Maahanmuuttoviraston pyynnöstä valtakunnallisen infopisteen, joka vastaa kysymyksiin ja kokoaa tietoa tarjottavasta avusta Ukrainan kriisiin liittyen.

Infopiste on avoinna arkisin klo 9-16. Infopisteessä Suomen Punaisen Ristin työntekijät keräävät tietoa Punaiseen Ristiin saaduista avuntarjouksista yksityishenkilöiltä, yhteisöiltä, järjestöiltä, ja yrityksiltä sekä muilta mahdollisilta tahoilta. Tietoa kerätään muun muassa kuntien ja yksityishenkilöiden tarjoamista majoituskohteista, tavaralahjoituksista ja palveluista.

 • 9.3.2022 09:07
 • Johanna Raivio
"Leipää moneen makuun"

Saimme jälleen lahjaksi paikallisesta Salesta keiton tarvikkeet. Matti Niemi keitti sen jo monen vuoden rutiinilla. Olkoonkin, että tapahtuman onnistumiseksi täytyy tehdä työtä ja muistaa lukemattomia asioita, se kuitenkin palkitsee. Iloisella mielellä ja toisiamme kehuen keräsimme teltan ja pöydät.

 • 16.9.2017 13:55
 • Leena Nikulainen
"SPR:n toiminta on hauskaa"

SPR:n Juupajoen osaston toripäivä oli lähes minuutilleen onnistunut. Sade alkoi vasta sitten, kun teltta oli saatu nätisti pakkaukseensa.

Jälleen kerran Jussi Anteron yhtye viihdytti koko toriajan. Niinpä siellä istuttiinkin ja kuunneltiin soittoa ja laulua. Tarjoilumme oli erityisen monipuoilinen: perinteisten pullan ja kahvin lisäksi oli makkaraa ja vohveleita.

Asiakkaat olivat tyytyväisiä. Arpajaisetkin yllättivät.

 • 18.7.2017 19:52
 • Leena Nikulainen

Tuli lehdessä luvattua, että sima ei lopu tänä vuonna kesken. Ei loppunut sima enemmän kuin munkitkaan. Nyt munkkitehdas toimi lakkautetun Koski-Kahvilan tiloissa. Siellä pyöriteltiin taikinaa ja paistettiin oikeassa rasvakeittimessä.
Toisella puolella tietä kirpputorin ja Nuokkarin tiloissa myytiin simaa ja munkkeja sitä mukaa kuin niitä paistettiin. Annukka viiletti edestakaisin munkkitarjottimen kanssa.
Niin väsähtäneitä kuin olimmekin urakan jälkeen, päivästä jäi uskomattoman hyvä mieli. Ja rahaa yli 700 euroa.

 • 2.5.2017 19:05
 • Leena Nikulainen

Jälleen kerran oli iloinen laskiaistapahtuma Kopsamon koululla. Jo 23. kerran SPR:n Juupajoen osasto järjesti laskiaislystiä. 

Olisiko urheilukilpailut hieman vähentäneet osallistujia. Kuitenkin oli ajoittain pikkuista tungostakin ja vohveleita joutui jonottamaan. Hernekeiton keitti taas Heinosen Malla. Se oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Kaksi ponia oli kyyditsemässä pieniä laskiaisvieraita. He pääsivät joko ratsastamaan tai kärryn kyytiin.

Anu Rohima Mylläri piiritoimistosta kävi ystävänsä kanssa vieraisilla.

 • 26.2.2017 20:20
 • Leena Nikulainen

Juupajoella oli Nälkäpäivänä iloinen meininki ja suoranainen markkkinatunnelma. Hernekeittoa oli taas "tykillinen" Matti Niemen keittämänä. Se myytiin viimeiseen kauhalliseen saakka. Myös kotileivät tekivät kauppansa. Niitä olikin moneen makuun perinteisestä ruisleivästä ohrarievään, jota olisi saanut olla enemmänkin.

Keittoa ja leipää joutui jonottamaan mutta ostajat osasivat jonotuksen eikä välikohtauksia syntynyt. Kaunis sää oli saanut ihmiset liikkeelle ja he viihtyivät keittoa syöden ja kahvia juoden.

 • 16.9.2016 18:43
 • Leena Nikulainen
"Oma väki Lylyssä"

Tästä eivät toripäivät parane. Erkavoks viihdytti torikansaa Korkeakoskella. Siellä sai herkutella melkein kuin jouluna. Siis herkkua on siinä monenlaista!

Päiväkodin lapset eivät tänä vuonna olleet vieraina torilla koska päiväkoti on heinäkuussa kiinni. Sen sijaan Lylyssä oli lapsia ja aikuisia. Ilmapalloja jaettiin ja kasvomaalauksia tehtiin. Lapsilla oli hauskaa, niin oli myös maalausten tekijällä.

 • 23.7.2016 19:44
 • Leena Nikulainen
"Osa munkkien tekijöistä malttoi asettua kuvaan. Leena, Ritva, Kaarina, Zainab ja Maija-Liisa. "

Toimintavintti oli nimensä mukainen noin kuuden tunnin ajan kun SPR:n vapaaehtoiset leipoivat munkkeja. Pikkuisen kesken ne loppuivat, samoin sima loppui kesken vaikka viime vappuna lupasimme että vuoden päästä riittää kaikille.

Siman ja munkkien lisäksi oli tarjolla arpajaiset ja ilmapalloja. SPR-palloja sai ihan ilmaiseksi, lisäksi oli foliopalloja.

Talkoolaisia oli tarpeeksi. Yhdessä tekeminen auttaa ihmeesti jaksamaan vaikka vähän jalkoja pakottaisikin!

 • 30.4.2016 13:29
 • Leena Nikulainen