Uutiset

"Leipää moneen makuun"

Saimme jälleen lahjaksi paikallisesta Salesta keiton tarvikkeet. Matti Niemi keitti sen jo monen vuoden rutiinilla. Olkoonkin, että tapahtuman onnistumiseksi täytyy tehdä työtä ja muistaa lukemattomia asioita, se kuitenkin palkitsee. Iloisella mielellä ja toisiamme kehuen keräsimme teltan ja pöydät.

 • 16.9.2017 13:55
 • Leena Nikulainen
"SPR:n toiminta on hauskaa"

SPR:n Juupajoen osaston toripäivä oli lähes minuutilleen onnistunut. Sade alkoi vasta sitten, kun teltta oli saatu nätisti pakkaukseensa.

Jälleen kerran Jussi Anteron yhtye viihdytti koko toriajan. Niinpä siellä istuttiinkin ja kuunneltiin soittoa ja laulua. Tarjoilumme oli erityisen monipuoilinen: perinteisten pullan ja kahvin lisäksi oli makkaraa ja vohveleita.

Asiakkaat olivat tyytyväisiä. Arpajaisetkin yllättivät.

 • 18.7.2017 19:52
 • Leena Nikulainen

Tuli lehdessä luvattua, että sima ei lopu tänä vuonna kesken. Ei loppunut sima enemmän kuin munkitkaan. Nyt munkkitehdas toimi lakkautetun Koski-Kahvilan tiloissa. Siellä pyöriteltiin taikinaa ja paistettiin oikeassa rasvakeittimessä.
Toisella puolella tietä kirpputorin ja Nuokkarin tiloissa myytiin simaa ja munkkeja sitä mukaa kuin niitä paistettiin. Annukka viiletti edestakaisin munkkitarjottimen kanssa.
Niin väsähtäneitä kuin olimmekin urakan jälkeen, päivästä jäi uskomattoman hyvä mieli. Ja rahaa yli 700 euroa.

 • 2.5.2017 19:05
 • Leena Nikulainen

Jälleen kerran oli iloinen laskiaistapahtuma Kopsamon koululla. Jo 23. kerran SPR:n Juupajoen osasto järjesti laskiaislystiä. 

Olisiko urheilukilpailut hieman vähentäneet osallistujia. Kuitenkin oli ajoittain pikkuista tungostakin ja vohveleita joutui jonottamaan. Hernekeiton keitti taas Heinosen Malla. Se oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Kaksi ponia oli kyyditsemässä pieniä laskiaisvieraita. He pääsivät joko ratsastamaan tai kärryn kyytiin.

Anu Rohima Mylläri piiritoimistosta kävi ystävänsä kanssa vieraisilla.

 • 26.2.2017 20:20
 • Leena Nikulainen

Juupajoella oli Nälkäpäivänä iloinen meininki ja suoranainen markkkinatunnelma. Hernekeittoa oli taas "tykillinen" Matti Niemen keittämänä. Se myytiin viimeiseen kauhalliseen saakka. Myös kotileivät tekivät kauppansa. Niitä olikin moneen makuun perinteisestä ruisleivästä ohrarievään, jota olisi saanut olla enemmänkin.

Keittoa ja leipää joutui jonottamaan mutta ostajat osasivat jonotuksen eikä välikohtauksia syntynyt. Kaunis sää oli saanut ihmiset liikkeelle ja he viihtyivät keittoa syöden ja kahvia juoden.

 • 16.9.2016 18:43
 • Leena Nikulainen
"Oma väki Lylyssä"

Tästä eivät toripäivät parane. Erkavoks viihdytti torikansaa Korkeakoskella. Siellä sai herkutella melkein kuin jouluna. Siis herkkua on siinä monenlaista!

Päiväkodin lapset eivät tänä vuonna olleet vieraina torilla koska päiväkoti on heinäkuussa kiinni. Sen sijaan Lylyssä oli lapsia ja aikuisia. Ilmapalloja jaettiin ja kasvomaalauksia tehtiin. Lapsilla oli hauskaa, niin oli myös maalausten tekijällä.

 • 23.7.2016 19:44
 • Leena Nikulainen
"Osa munkkien tekijöistä malttoi asettua kuvaan. Leena, Ritva, Kaarina, Zainab ja Maija-Liisa. "

Toimintavintti oli nimensä mukainen noin kuuden tunnin ajan kun SPR:n vapaaehtoiset leipoivat munkkeja. Pikkuisen kesken ne loppuivat, samoin sima loppui kesken vaikka viime vappuna lupasimme että vuoden päästä riittää kaikille.

Siman ja munkkien lisäksi oli tarjolla arpajaiset ja ilmapalloja. SPR-palloja sai ihan ilmaiseksi, lisäksi oli foliopalloja.

Talkoolaisia oli tarpeeksi. Yhdessä tekeminen auttaa ihmeesti jaksamaan vaikka vähän jalkoja pakottaisikin!

 • 30.4.2016 13:29
 • Leena Nikulainen
"Jonoja muodostui hernesoppan hakijoista. Hyvä olikin olla ajoissa, soppa näet loppui kesken."

Nälkäpäivä oli Juupajoella iloinen toritapahtuma. Matti Niemi oli jälleen keittänyt maittavaa keittoa toista sataa litraa. Keitto meni kaikki, jokunen ostaja jäi ilmankin. Ehkäpä ensi vuonna keitetään hieman enemmän.

Lämminsydämiset jauhopeukalot leipoivat jälleen runsain mitoin leipää. Erikoisuutena oli nyt myös keliaakiaa sairastavalle sopivaa leipää. Myös vanhan ajan ohrarievää ja ruisleipää kuului valikoimaan.

Moni asiakas istui kahvilaamme syömään keittoa ja nauttimaan jälkiruuaksi pullakahvit.

Tukioppilaat olivat pareittain keräämässä klo 9-14.

 • 24.9.2014 10:20
 • Leena Nikulainen
"Piiritoimiston hulluttelijat ja Markku"

SPR:n vappumyynti onnistui jälleen loistavasti. Munkkitehdas oli Toimintavintillä ja sieltä kannettiin laatikoittain tuoksuvia munkkeja alhaalla odottaville asiakkaille.
Kaikki halukkaat saivat munkkeja haluamansa määrän vaikka oli"tukkuostajia" kuten päiväkodin 50 munkkia ja lähes saman verran kunnantoimistoon.

Sima loppui valitettavasti kesken. Siitä otetaan opiksi ensi vuonna.

Olimme viimevuotiseen tapaan kirpputorilla ja nuorisotilassa. Kovin kylmä olisikin ollut torilla. Sade ei haitannut mutta siitä huolimatta nostettiin komea telttamme pystyyn.

 • 4.5.2014 21:17
 • Leena Nikulainen
"Malla Heinonen tuli jo anivarhain hämmentelemään suuria kattiloita, keskellä Elisa Käkelä ja oikealla Maija-Liisa Vierinen"

Lumesta tai jäästä ei ollut tietoakaan tänä laskiaisena. Se ei estänyt ihmisiä tulemasta meidän perinteiseen tapahtumaamme. Ehkä sää oli pikkuisen verottanut osallistujia.

Meillä oli silti syytä olla iloisia, että säässä kuin säässä meidän tapahtumaamme tullaan. Tämä oli jo 18. kerta, kahden vuoden päästä ollaan tasakymmenissä.

 • 2.3.2014 20:08
 • Leena Nikulainen
"Osa iloisista kutojista oli vierailulla"

Koko talvi ovat puikot suihkineet ja valmiina oli 43 paria vuodesukkia, jotka luovutettiin Juupakodin asukkaille.

Laulun lumo-kuoro lumosi ja laulatti tuttuja lauluja.

 • 2.3.2014 19:58
 • Leena Nikulainen
"Poikien käsistä syntyy kaunista"

Olimme jälleen esillä Juupajoen joulumessuilla. Tarjosimme lapsille pienellä rahalla piparien koristelua.

Tärkeintä oli esillä olo, saimme myönteistä julkisuutta jälleen kerran.

 • 16.12.2013 21:49
 • Leena Nikulainen
"Annukka Saarela ja Elisa Käkelä puheenjohtaja Kaarina Niemen kanssa"

Oli jälleen aika koota osaston toiminnassa mukana olleet ja yhteistyökumppanit Punaisen Ristin hengessä yhteiseen iltaan. Päiväkeskus täyttyikin iloisesta puheensorinasta. Ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti!

Tapamme mukaan nostimme jälleen esille osaston toimijoita. Elisa Käkelä on jo konkari: aina iloinen ja valoisa, loistava myyjä ja "hyvien asioiden näkijä".

Loppukesästä toimintaamme tullut Annukka Saarela on toimeliaalla ja iloisella tavallaan jo lyhyessä ajassa ottanut paikan osaston väen sydämissä ja löytänyt täytettä elämäänsä vapaaehtoistyöstä.

 • 26.11.2013 11:14
 • Leena Nikulainen
"Tuoksuvaa ja maittavaa leipää oli suuret määrät"

Aurinkoiset vapaaehtoiset aurinkoisessa säässä. Voiko parempaa Nälkäpäivää olla!

 • 15.9.2013 13:15
 • Leena Nikulainen
"Joku kummajainen on pysähtynyt telttamme eteen"

Juupajoen kunta täytti 100 vuotta ja sen kunniaksi järjestettiin Elojuhla, koko perheen ulkoilmatapahtuma. Järjestöt pystyttivät kojujaan ja tarjosivat kuka mitäkin. Kaunis sää mahdollisti tapahtumat ulkona.

Me pystytimme kirpputorimme eteen hienon telttamme ja toimme uuden ison pöytämme ja tuolit ulos. Vohvelikahvila veti ihmisiä niin runsaasti, että ajoittain oli jonoa. Kylän raitti oli täynnä ihmisiä ja punaisia palloja näkyi paljon sillä jaoimme SPR:n ilmapalloja.

 • 2.9.2013 14:33
 • Leena Nikulainen
"Soitto soi ja laulu luisti. Edessä "enkelit Jutta Murtola ja Kirsti Mäkinen""

Toripäivämme oli menestys. Koskaan aikaisemmin eivät ihmiset ole istuskelleet tuntikausia torilla. Nyt siihen oli syynä yhtye Hypno & Angels, joka tarjoutui viihdyttämään vallan ilmaiseksi. Onneksi oli aurinkoinen sää, muutenhan yhtyeen tarvitsemia laitteita ei olisi voinutkaan levitellä.

Yhtye aloitti lasten lauluilla kun päiväkodin väki tuli paikalle. Sitten seurasi varsinkin suurten ikäluokkien musiikkimuistin herättävää tavaraa. Jalan allekin musiikki meni.

 • 31.8.2013 11:30
 • Leena Nikulainen

Tervetuloa Korkeakosken torille 13.9. klo 11 alkaen. Tarjolla on Niemen Matin keittämää hyvää hernesoppaa ja kotileipää.

Paikalla on myö kahvila, jossa voi paikan päällä syödä keittoa ja juoda jälkiruuaksi kahvit.

Arpajaiset ovat tietysti myös tuottamassa hyvää mieltä ja yllätyksiä.

keiton maksajiksi olemme tänä vuonna pyytäneet juupajokelaisia maidon- ja lihan tuottajia.

 • 31.8.2013 11:20
 • Leena Nikulainen
"Pieni asiakas tähyilee ilmapallomalleja"

Osaston vappuaaton myyntitapahtuma oli menestys. Koska meillä nyt on käytössä oma tila ja saamme lisäksi käyttää nuorisotilaa, päätimme nyt olla sisätiloissa. Se osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Sää ei suosinut ulkoilmatilaisuuksia. Ilmapallojen myyjille tosin pystytettiin osaston uusi ylpeys, oma teltta. Taidettiin olla vähän suuruudenhulluja ja tilata iso teltta. No, me varmaan opimme sen pystyttämisen ajan oloon.

 • 13.5.2013 17:25
 • Leena Nikulainen
"Punaiset pallot koristivat tilaamme"

Monen viikon uurastus huipentui tiistaina, 12.3. kirpputorin avajaisiin. Iloinen jännitys oli päällä: saammeko vieraita, kiinnostaako uusi toimintamuotomme kuntamme ihmisiä. Ja kyllä kiinnosti!

Tila on käytössämme veloituksetta, kunta ei perinyt siitä vuokraa edelliseltäkään tilan käyttäjältä. Viikkokaudet olemme siivoilleet ja erotelleet jyviä akanoista eli kaatopaikkakuormia on tehty.

Vohvelitaikinaa tehtiin 4,5 litraa ja melkein kaikki se paistettiinkin. Vieraita oli ajoittain tungokseksi asti. Tunnelma oli iloinen. 

 • 12.3.2013 10:03
 • Leena Nikulainen
"Soppa, makkara ja vohvelit maistuivat"

Joka vuotinen laskiaistapahtuma järjestettiin jälleen Kopsamon koululla. Tämä oli jo 19. kerta. Kaikki muut hinnat nousevat mutta SPR:n laskiainen pitää hinnat ennallaan. Se tarjoaa vierailleen parasta, mitä ihminen voi toivoa: reipasta mäen laskua, luistelua, tuttujen tapaamista ja hyvää vatsan täytettä. Perheen voi viedä "ulos" syömään edullisesti: keitto leipineen ja juomineen maksaa euron. Saman hinnan joutuu maksamaan niin kahvista pullan kanssa kuin vohvelistakin. Jälleen oli paikalla myös poni, jonka kyydistä saivat pienimmät nauttia.

 • 14.2.2013 20:15
 • Leena Nikulainen
"Sivistystoimenjohtaja, lautakunnan puheenjohtaja ja koululaisjäsen luovuttavat palkinnon "

Osasto oli jälleen mukana Juupajoen joulumessuilla. Lauantaina esittelimme toimintaamme ja myimme arpoja ja SPR-tuotteita. Sunnuntaiksi meidät oli pyydetty viihdyttämään lapsia. Kunta maksoi kaasun ja pieniin käsiin kiinnitettiin punaisia palloja. Pipareita koristeltiin ja pellen kanssa pääsi kuvaan. Teetimme paperikuvat ja lähetimme ne lapsille.

Kaiken kruunasi Vuoden hyvä teko-palkinto, joka tuli SPR:n Juupajoen osastolle. Kunnian lisäksi saimme osuuspankin lahjakortin 150 euroa ja samansuuruisen lahjakortin Merosen kauppaan.

 • 2.1.2013 20:57
 • Leena Nikulainen
"Puhe luistaa..."

Perinteinen Kiitos-ilta järjestettiin jälleen vuoden mittaan toiminnassa mukana olleille. Kutsun saivat ystävät, kerääjät, leipojat, lahjoittajat... myös sosiaalitoimiston väki kutsuttiin mukaan, jotta voitiin tutustua uusiin työntekijöihin.

Soppa ja leipä maistuivat ja kahvi täytekakun kanssa täydensi tarjoilun. Paikalla oli lähes 50 ihmistä. Iloinen puheensorina kertoi, että viihdyttiin.

Kiitos-ilta on perinne, jota kannattaa jatkaa.

 • 20.11.2012 21:58
 • Leena Nikulainen
"Hämärä pirtti sulki ystävät syliinsä"

Ystävien aluepalaveri järjestettiin nyt Juupajoella. paikaksi oli valittu Juupajoen eläkkeensaajien kesäpaikka Setälä. Se on tunnelmallinen harmaa mökki metsäisen järven rannalla.

Pikkuisen arvelutti, mahdutaanko mökkiin kun ystävät olivat ottaneet kutsun vastaan runsaslukuisesti. Kyllä mahduttiin, tunnelma oli lämmin monessakin mielessä. Lähes 50 ystävää kuunteli Johanna Rauniota ja virsikirjat, puhelinluettelot ja muovisanko olivat alustana videotykille. Ei ole taidettu tätäkään tekniikkaa ennen käyttää tässä mökissä.

 • 5.10.2012 10:53
 • Leena Nikulainen
"Elisa on loistava sopan myyjä"

Perjantaina 14.9. klo 11 se alkaa, sopan ja leivän myynti Jorkeakosken torilla.
Tarjolla on taas monen jauhopeukalon leipomaa kotileipää: tavallista hiivaleipää, ohrarievää ja ruisleipää.
Maansiirtoyrittäjät ovat tänä vuonna joutuneet maksajan paikalle. heidän lahjoittamallaan rahalla on ostettu soppatarvikkeet.

Pystytämme myös torikahvilan viime vuoden tapaan. Siellä voi syödä soppaa paikan päällä ja juoda jälkiruuaksi kahvit.

 • 11.9.2012 13:27
 • Leena Nikulainen
"Hymytyttö torilla"

Korkeakosken tori herää eloon kesätiistaisin. Järjestöt pitävät vuorotellen kesäkahvilaa. SPR sai kaksi vuoroa, perinteisesti meillä oli vohveleita muiden herkkujen lisäksi.

Päiväkoti on vieraillut SPR:n torivuorolla. Olemme jakaneet palloja ja tehneet kasvomaalauksia.

 • 23.8.2012 14:47
 • Leena Nikulainen
"Lylyn kesälauantaina jaettiin palloja ja tehtiin kasvomaalauksia"

Lylyn kesälauantai tarjoaa osastolle oivallisen paikan esilläoloon. Jo useana kesänä olemme saaneet kauniin pysäkkikatoksen käyttöömme.

Jaamme runsaasti palloja ja lapset saavat kasvomaalauksen.

Vanhusneuvostoa ei enää ole kunnassamme. Pientä retkeä kuitenkin kaivataan. Olemme ottaneet retken tehtäväksemme, sitä varten anomme kunnalta avustusta kuljetuskustannuksiin. Retki suuntautuu lähisudulle ja kestää vain muutaman tunnin joten huonokuntoisemmatkin jaksavat olla mukana.

 • 23.8.2012 11:43
 • Leena Nikulainen
"Verstas on pystytetty ja työ voi alkaa"

Oriveden ja Kangasalan kehitysvammaisilla oli yhteinen kesäpäivä Rönnissä.
SPR:n Juupajoen osastosta sinne saapui pelle, joka teki kasvomaalauksia. Niitä haluttiinkin oikein jonoksi asti. Tosin, kun oli kyse aikuisista henkilöistä, toiveet olivat hillittyjä. Ei koko naaman värjäämistä vaan pieniä kuvia poskiin ja käsivarsiin.
Pellellä oli aivan uudet tamineet. Satiinipuseron selässä on Punaisen Ristin tunnukset niin että tiedetään, mitä sakkia maalari on.

 • 21.6.2012 22:57
 • Leena Nikulainen
"Tämä joukko paistoi lättyjä ja piti hauskaa"

SPR:n vapaaehtoiset olivat joukolla paistamassa lättyjä ja tarjoilemassa niitä Juupakodin kesäjuhlassa.
Tilaisuudessa kuultiin huilu-, kitarara- ja hammondurkujen musiikkia. Ja ihan pikkuisen pantiin jalalla koreasti.

 • 21.6.2012 22:39
 • Leena Nikulainen

Juupajoen osaston vapputori on jo perinne. Nyt se oli hieman tavallista aikaisemmin mutta ajankohta näytti sopivan asiakkaillemme.

Munkkeja oli noin 400 ja ne myytiin tunnissa. Simaa näytti olevan mahdottomat määrät mutta kaikki sekin meni. Oli hienoa olla myymässä kun hyväntuulisia asiakkaita oli jonoksi asti.

Kati ja Tuula pitivät jälleen hyvät arpajaiset. Susanna ja Elisa huolehtivat kahvilateltasta.

Kahvilateltta oli sekin myönteinen kokemus jälleen. Koleahkosta säästä huolimatta ihmiset tulivat kahvilaan ja viihtyivät siellä. Piirakka loppui ja mukit myös!

 • 7.5.2012 20:59
 • Leena Nikulainen
"Kati Möykkylä ja Tuula Lahtinen saivat pienet lahjat ja kukkia"

Kati Möykkylä ja Tuula Lahtinen ovat SPR:n Juupajoen osaston "Rouva Arpajaiset". Monta kertaa vuodessa he kokoavat loistavat arpajaiset jokaiseen tapahtumaan. He ovat aina luotettavia ja valmiita vapaehtoisia. Kati ja Tuula ovat vakionäky niin torikahvilassa, laskiaisena, Nälkäpäivänä ja vapputorilla. He ovat myös alusta lähtien olleet mukana vanhainkodin kioskissa.

Kummitapaamisen yhteydessä 24.3. Juupajoen päiväkeskuksessa heille annettiin pieni lahja ja kukkakimppu.

Riitta-Leena Laakso lauhdutti jälleen sydämiä runoilla.

 • 24.3.2012 18:02
 • Leena Nikulainen

Punaisen Ristin Juupajoen osaston hallitus päätti ryhtyä ”kiitollisemmaksi”. Tarkoitus on vuoden mittaan kiittää toiminnassa aktiivisesti mukana olleita.

 • 16.3.2012 21:29
 • Leena Nikulainen
"Koulun ruokasali täyttyi iloisista laskiaisvieraista"

Jo 18. kerran järjestimme laskiaistapahtuman Kopsamon koululla. Tapahtuman ei odoteta tuottavan voittoa vaan pienellä rahalla eli eurolla saa kaikkea hyvää: hernesoppaa, makkaraa, kahvia, vohveleita... ja tietysti hyvät arpajaiset.

Poni oli paikalla ja entiseen tapaan ensimmäisen ratsastuksen tarjosi osasto.
Kopsamon hyvät mäet olivat laskijoiden käytössä ja viereinen jää hyvässä kunnossa.

 • 15.3.2012 18:40
 • Leena Nikulainen