Ensiaputoiminta

Hannu J. Vest
Kuvaaja: Hannu J. Vest
"Tyytyväinen "potilas" rankalaudalla"

Ensiapuryhmä

Suomen Punaisen Ristin Kuusankosken osaston ensiapuryhmä on perustettu syksyllä 1961. Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti tammi-toukokuun ja syys-joulukuun aikana kahdesti kuukaudessa ryhmäiltoihin harjoittelemaan henkilökohtaisia ensiaputaitoja sekä valmiutta toimia ensiapupäivystäjinä.

Mikäli olet kiinnostunut mukavasta ja hyödyllisestä toiminnasta, tule rohkeasti mukaan vaikkapa ensin vain tutustumaan toimintaamme. Jatkossa, jos sinulla riittää kiinnostusta, voit kauttamme kouluttautua toimimaan ensiapupäivystäjänä sekä ensiapuryhmän kouluttajana. Mukaan tulo ei edellytä mitään voimassa olevia ensiapukoulutuksia tai ammattitutkintoja eikä sinulta myöskään vaadita mitään sitoutumista ryhmän toimintaan, vain kiinnostus hyvän harrastuksen piiriin riittää. Tule käymään ryhmäilloissa tai ota muuten yhteyttä, niin kerromme asiasta lisää.

Ensiapupäivystykset

Ensiapupäivystyksiä teemme erilaisissa tapahtumissa pääsääntöisesti Kouvolan alueella. Tapahtuman ennakkotietojen pohjalta teemme päivystyksestä riskikartoituksen ja tarjouksen ensiapupäivystyksen järjestämisestä. Päivystyksistä saatuja korvauksia käytetään ensiapuryhmäläisten kouluttamiseen, varusteiden hankintaan ja ylläpitoon sekä toiminnan kehittämiseen. Päivystäjät eivät saa rahallista korvausta toiminnasta itselleen, ainoastaan hyvän mielen. Kaikilla Punaisen Ristin ensiapupäivystäjillä on käytynä vähintään Punaisen Ristin EA1-kurssi sekä ensiapupäivystäjän peruskurssi. Päivystäjien taidot varmistetaan vuosittain osaamisen varmistamisella.

Ensiapuryhmä toimii myös osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua viranomaisten apuna etsinnöissä ja muissa avustustilanteissa. 

Mikäli tarvitsette tapahtumissanne ensiaapupäivystystä, ottaakka yhteyttä:

Harri Ihalainen, 0400 650 529 tai harri.ihalainen at pp.inet.fi

 

KAUSIOHJELMA SYKSY 2021

Paikkana Sairaalamäen kalliosuoja, Kansatie 8, aloitusaika joka kerta klo 18.00

ti 31.08.    aloitus, osaamisen varmistaminen, harjoitus (elvytys)

ti 21.09.    osaamisen varmistaminen harjoitus (vakava allerginen reaktio eli anafylaktinen sokki)

ti 28.09.   lastoitukset, rankalauta

ti 12.10.   haavojen hoito

ti 26.10.   nivelvammat

ti 09.11.    osaamisen varmentaminen

ti 23.11.    kylmältä suojaaminen, lääkkeet päivystyksessä

ti 07.12.    palovammat, silmävammat