Ideapankki

Tervetuloa tutustumaan uusiin ideoihin!

Tälle sivulle kerätään toimintamuotoja ympäri Suomen, joista voi oppia uutta ja saada ideoita oman osaston kehittämiseen. Vai tehdäänkö teillä jotain jo hyvin? Ilmianna osastosi tai toimintaryhmäsi (tai naapuriosasto) ja kerro mitä ja miten teitte!

Tavoitteenamme ei ole valita hyviä osastoja vaan tunnistaa hyviä ja toimivia tekemisen tapoja. Näitä voisivat olla esimerkiksi:

  • Kiinnostava tapa rekrytoida ja vastaanottaa vapaaehtoisia
  • Uusi auttamisen tapa
  • Osastojen alueellinen yhteistyö
  • Toimiva tapa tukea vastuuvapaaehtoisia
  • Autettavasta auttajaksi ketjun toteutuminen
  • Sosiaalisen median tai Oma Punainen Risti -järjestelmän hyödyntäminen
  • Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa

Jos kiinnostuitte, ottakaa yhteyttä katriina.kuusela@redcross.fi

Uutiset

"Soppajakelu yhteistyössä erityisoppilaiden kanssa"

Luopioisten osasto on toiminut aktiivisesti jo pitkään. Yksi osaston toiminnan muodoista on soppajakelu joka torstai, joka tehdään yhteistyössä Aitoon koulutuskeskuksen eritysoppilaiden kanssa. Erityisoppilaat ovat päävastuussa toiminnasta, tarvikkeiden hankkimisesta ja sopan valmistamisesta, ja Punaisen Risti puolestaan mahdollistaa toiminnan omilla tukitoimillaan pankkiasioiden hoitamisessa ja kirjanpidossa.

Toiminta on kannattavaa

Tuula Kiesi, Länsi-Saimaan Sanomat
Kuvaaja: Tuula Kiesi, Länsi-Saimaan Sanomat
"Ukkokööri, Ukkokerhon oma kuoro"

Ukkokerho lyhyesti

Joka torstai noin 50-60 paikallista miestä kokoontuu Ukkokerhoon Palvelukeskus Suvantoon. Toiminta on lähtenyt liikkeelle jo vuonna 1999, ja se on pysynyt vahvana läpi vuosien. Ensimmäinen kokoontuminen kutsuttiin alun alkujaan koolle lehti-ilmoituksella, johon vastasi viisi ukkoa. Siitä kerho lähti kasvamaan, ja on nyt olennainen osa Savitaipaleen yhteisöä.

"Kuvassa viestintätiimin vetäjä Emilia Kauppi"

Mitä jos osaston viestintää ei hoitaisikaan vain yksi henkilö, vaan useita? Tästä ajatuksesta lähti liikkeelle helsinkiläisen Kallio-Käpylän osaston viestintätiimi, jota tituleerataan nykyään jo leikkimielisesti ”ammattimaiseksi mainostoimistoksi”. Ryhmässä tekee vapaaehtoistyötä 10 noin 20-30 vuotiasta vapaaehtoista, jotka omia taitojaan käyttäen tekevät osaston viestintää aktiivisesti.

Ryhmän päivittäinen toiminta

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.