Yleiskokous 2017

Sijainti:

Suomen Punaisen Ristin yleiskokous lähestyy. Kesäkuun 10.-11. Suomen Punaisen Ristin jäsenet kokoontuvat Finlandia-talolle Helsinkiin. Silloin päätetään järjestömme toimintalinjaus tuleville kolmelle vuodelle sekä valitaan järjestön luottamusjohto.

Järjestömme hallitus kysyi kaikilta osastoiltamme ja piireiltämme ehdotuksia ja kommentteja toimintalinjauksen ensimmäiseen luonnokseen sekä sääntöuudistusesitykseen. Kommenttiaika on umpeutunut tälla kertaa.

Järjestömme uuden luottamusjohdon valitsevat osastojen ja piirien äänivaltaiset edustajat. Osastolla on yksi äänivaltainen edustaja kutakin alkavaa 200 jäsentä kohden. Äänivaltaisten edustajien määrän perusteena on edellisen vuoden jäsenmaksunsa maksaneiden osaston henkilöjäsenten määrä (SPR:n asetus 28 §). Vuoden 2017 yleiskokouksessa osaston edustajien määrä lasketaan 31.12.2016 maksaneiden jäsenten perusteella.
Piirillä on yksi piirin hallituksen valitsema äänivaltainen edustaja (SPR:n asetus 28 §).

Toivomme, että osastot osallistuvat aktiivisesti yleiskokoukseen tänä vuonna. Lisäksi haluamme kannustaa osastoja lähettämään yleiskokoukseen myös nuoria jäseniä sekä äänivaltaisiksi edustajiksi että tarkkailijoiksi. Yleiskokous on erinomainen paikka kohdata vapaaehtoisia ympäri Suomen, vaikuttaa järjestömme asioihin ja nauttia tapahtuman luomasta yhteisöllisyydestä!

 

Uutiset

"Piiritoimistojen ja keskustoimiston järjestötyöntekijöitä tutustumassa kokouspaikkaan"

" Yleiskokouksen 2017 kokouspaikka Helsingissä 'tarkastettu' ja hyväksi havaittu. Finlandia-talossa nähdään 10.-11.6.2017."

Tiloihin tutustumassa olivat: (kuvassa vasemmalta) Ismo Nuutinen, Päivi Jurvakainen, Piritta Keränen, Paula Hellgren, Saila Räihä, Noora Pajari, Aila Niemi, Erja Reinikainen ja Sirpa Lehtimäki.

Mimmu Piirto
Kuvaaja: Mimmu Piirto
"Yleiskokousfoorum käynnissä Kuopiossa 8.11.2016"

Suomen Punaisen Ristin toiminnan suuntaa vuosille 2018-2020 ja muita yleiskokouksen asioita pohdittiin  syksyllä  2016 kahdessatoista  kutsufoorumissa ympäri Suomea.

Yleiskokous 2017 -kutsufoorumit pyörähtivät käyntiin lauantaina 8.10. Turussa, jolloin pidettiin ensimmäinen tapaaminen (Åboland ja HUP sve). Kiertue jatkui seuraavasti: 13.10. Österbotten, 15.10. Oulu ja Lappi, 22.10. Länsi-Suomi ja Satakunta, 27.10. HUP, 29.10. Kaakkois-Suomi, 8.-9.11. Savo-Karjala,12.11. Häme,15.11. Varsinais-Suomi

Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela
"Vappuaaton ensiapupäivystys Helsingissä"

Punaisen Ristitin toimijat tekevät arvokasta vapaaehtoistyötä osana yli 100 miljoonan vapaaehtoisen maailmanlaajuista liikettä. Meillä riittää tekemistä kaikille ja jokainen teko on yhtä arvokas. Mutta kuka on eniten avun tarpeessa ja keitä pitäisi auttaa? Mihin toimintaryhmiemme ja toimijoittemme pitäisi keskittyä tulevaisuudessa?  Entä mitä avuntarpeita kullakin paikkakunnalla on?