syyskuu 2022

Suomen Punaisen Ristin hallitus hyväksyi 2.9.2022 kokouksessaan järjestön ilmastokestävyyden linjauksen. Linjaus sai kiitosta hallitukselta hyvästä valmistelusta, läpileikkaavuudesta ja kunnianhimoisista tavoitteista.
Suvi-Tuuli Kankaanpää / Suomen Punainen Risti
Nälkäpäivän punaliiviset lipaskerääjät olivat liikkeellä 22.–24.9.
Benjamin Suomela
Nälkäpäivän lipaskeräys on ohi, ja kiitämme kaikkia kerääjiä. Teidän avullanne pystymme jatkossakin auttamaan kaikkein eniten apua tarvitsevia Suomessa ja maailmalla.
HL 28.9.2022
Emmi-Riika Seppälä, SPR
Tiedote 28.9.2022
Kaakkois-suomalaiset lahjoittivat Nälkäpäivän lipaskeräykseen 66 500 euroa
Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin 22.–24. syyskuuta 2022, jonka aikana Kaakkois-Suomessa kerättiin arvion mukaan 66 500 euroa. Alueella kiersi tänä vuonna 800 Nälkäpäivän vapaaehtoista kerääjää.
Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiri kiittää lämpimästi kaikkia Nälkäpäivän lahjoittajia ja keräykseen osallistuneita vapaaehtoisia.
Osaston sääntömääräinen syyskokous järjestetään 29.11.2022 klo 17.30. Paikkana Cafe Art, Läntinen Rantakatu 5, Turku. Kokouksessa käsitellään osaston johtosäännön syyskokoukselle määräämät asiat. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja tekemään päätöksiä osaston jäsenenä! Ilmoittaudu mukaan 27.11. mennessä ruissalo@rednet.redcross.fi
SPR:n Pukkilan osaston viimeviikkoisen Nälkäpäiväkeräyksen (lipaskeräykset Salen edessä ja koululla sekä Nälkäpäivätorin kahvio-, leipä- ja arpamyynti) tuotto on 1690,68 euroa.
Pitkittynyt sähkökatko tai vesi poikki - miten varautua, miten toimia?
72 h koulutuksessa Isossa Omenassa 3.11. perehdymme mm. näihin tärkeisiin, ajankohtaisiin asioihin.
Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan! https://rednet.punainenristi.fi/node/65609
Osastotoimistomme aukioloajat viikolla 39:
maanantai 26.9.2022 suljettu

tiistai 27.9.2022 klo. 10-14.30

keskiviikko 28.9.2022 klo. 12-16

torstai 29.9.2022 klo. 10-16

perjantai 30.9.2022 suljettu
KS
Lämpimät kiitokset kaikille Nälkäpäivä 2022 -keräykseen osallistuneille, lahjoittajille, kerääjille, järjestäjille ja yhteistyökumppaneille!
Sirpa Lehtimäki
Paikallisosastojen upeat keräystapahtumat jatkuivat aurinkoisessa Varsinais-Suomessa myös lauantaina. Marttilassa Nälkäpäivä-hernekeiton myynti on odotettu tapahtuma ja myyntipaikalle kertyikin jonoa.
Anniina
Nälkäpäivänä syyskuussa 2022 Naantalissa keräystonkat olivat S-Marketissa, Ellenissä ja Ukko-Pekassa, Rymättylän Salessa lipaskeräys. Muutama tonkkavahtikin ehti tulla kuvatuksi. Kuparivuoren, Lietsalan, Maijamäen kouluissa ja Lukiossa olivat lippaat. Torilla olimme perjantaina 23.9. lippaan kanssa ja teltassa pidettiin Nalleneuvolan vastaanottoa. Kiitos kaikille mukanaolleille vapaaehtoisille ja lahjoittajille!
Kaisa Rajalaakso
Tänäkin vuonna SPR Varsinais-Suomen piirin osastoissa on ollut niin lipaskeräystä kuin monenlaista myyntitoimintaakin. Hernesoppa, Nälkäpäivä-leivät, villasukat ja muut kauniit käsityötuotteet ovat ilahduttaneet Nälkäpäivään osallistuneita!
valokuvaarkistosta
 Kurikan osasto kerää Nälkäpäivänä pe 23 ja la 24.9.2022 varoja katastrofirahastoon Kurikan keskustan     kauppaliikkeissä klo 10-17 välisenä aikana. Keräyspiste on LähiTapiolan kerhohuone Keskuspuistikko 4.
 Keräyslipas ja liivi noudetaan Kerhohuoneelta, jossa täytetään keräystietolomake, jonka jälkeen   jalkaudutaan keräyspaikalle. Keräyksen jälkeen lipas ja liivi palautetaan keräyspisteelle jossa on tarjolla   kahvia ja jotakin haukattavaa. 
 Nähdään keräyksessä! 
Mannerheimin lastensuojelujärjestön Mäntsälän paikallisosasto yhdessä ev.lut. seurakunnan diakoniatyön ja Punaisen Ristin Mäntsälän osaston kanssa järjestää joka torstai-iltapäivä hävikkiruoan haun, jakeluun valmistamisen ja varsinaisen tarjoilun/jaon asiakkaille EkoTeko-kahvilassa, Ankkuri, Keskuskatu 11. Työhön haetaan jatkuvasti vapaaehtoisia jotka voisivat ilmoittautua auttamaan itselleen sopivassa muodossa jakelussa aikavälillä klo 14-18.
Sirpa Lehtimäki
Nälkäpäivä-lipaskeräyksen ensimmäisenä päivänä SPR Varsinais-Suomen piirin alueen osastot ovat järjestäneet monenlaisia keräystapahtumia, joihin on ollut helppo tulla osallistumaan niin kerääjänä kuin lahjoittajanakin!
Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kielikahvila aloittaa torstaina 29.9.2022.
Kokoonnumme kello 15 vapaaehtoiskeskus Riihikalliossa osoitteessa Laivarannankatu 12, Mänttä.
Kaikille avoin kahvila:

suomea äidinkielenään puhuville tai sitä opetteleville
keskustelua, tutustumista ja yhdessäoloa
monikulttuurinen ympäristö

Tervetuloa! Tule rohkeasti mukaan!
Emilia Anundi
Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen Nälkäpäivä -keräys käynnisty huomenna 22.9.2022 kello 9:00 Jyväskylässä.
Viestinnän vapaaehtoisten vetämät koulutukset käynnistyvät viimein pitkän tauon jälkeen! Syksyn Somen käyttö osastoissa -koulutus pidetään Teamsissa keskiviikkona 5.10.2022 kello 17.30–19.30! Seuraava somekoulutus päästään järjestämään todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella, joten tästä saatte tekin mielellään välittää viestiä eteenpäin ja houkutella osastonne vapaaehtoisia ilmoittautumaan mukaan.
S-ryhmä
 
Satakunnan Osuuskaupan market- ja tavaratalotoimiala järjesti osuuskaupan 105-vuotisjuhlavuoden kunniaksi hyväntekeväisyyshuutokaupan. Huutokauppa tuotti 11 000 euroa, joka lahjoitettiin kolmelle satakuntalaiselle järjestölle ja SPR Satakunnan piiri oli yksi näistä.