syyskuu 2021

Kiitos kaikille nälkäpäivään osallistuneille, kerääjille, lahjoittajille ja liikkeille, jotka mahdollistivat keräyspaikan.

Osaston nälkäpäivätulos ilmoitetaan tarkan tuloksen selvittyä.
Koronarajoitusten salliessa alamme pikkuhiljaa palailla ryhmätoimintoihin
Ensiapuryhmän harjoituksia järjestetään koronasuositusten mukaisesti ja osallistumme myös piirin järjestämiin etäiltoihin verkossa. Myös ystäväkerho aloittaa kokoontumiset.

Joukolla mukaan!
Minna Rautanen
Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon.
Hivpointin Riskittä reissussa-hanke ja Suomen Punainen Risti ovat perinteisesti partioineet työ- ja vapaa-ajan matkailijoiden parissa Suomen rajanylitysasemilla.
Oletko sinä Vuoden vapaaehtoinen 2021?
Tänäkin vuonna meitä auttoi aivan mahtava keräysporukka! 
Kiitos kaikille vapaaehtoisille, aikanne on todella arvostettua. 
Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme, joiden tiloissa saimme myydä Nälkäpäivän limppua: 
Tokmanni, K-Torikeskus ja S-Market Sastamala. 
Iso kiitos myös Mouhijärven K-marketille! 
Vammalan osasto haluaa kiittää Nälkäpäivän vapaaehtoisia kahvitteluhetkellä Ystävänpirtillä (Puistokatu 18) 8.10.2021 klo 11-13. Tervetuloa!
SISÄLLÖNTUOTTAJAN PEREHDYTYS, 4h
KOHDERYHMÄ: Itslearning -kursseja päivittävät henkilöt SPR:ssä.
Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin 23.–25. syyskuuta 2021 ja se tuotti Kaakkois-Suomessa 65 000 euroa. Alueella kiersi tänä vuonna 900 Nälkäpäivän lipaskerääjää. Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiri kiittää lämpimästi kaikkia Nälkäpäivän lahjoittajia ja keräykseen osallistuneita vapaaehtoisia.
Kiitos lipaskerääjille ja lahjoittajille! Nälkäpäivän lipaskeräys 23.-25.9. näkyi monilla paikkakunnilla ja mediassa. Lipaskeräys tuotti arviolta 750 000 euroa katastrofirahastoon. Iso kiitos kaikille lipaskeräykseen osallistuneille. Ilman teitä apu ei olisi mahdollista! ❤️ Tänäkin vuonna katastrofirahaston varoin lievitetään inhimillistä hätää esimerkiksi luonnonkatastrofien keskellä Filippiineillä sekä kuluneena syksynä Haitissa ja Afganistanissa.
Oletko miettinyt, mitä kaikkea Punainen Risti tekee Turussa? Haluaisitko auttamisesta uuden harrastuksen?
Turun osasto järjestää torstaina 30.9. uusien vapaaehtoisten illan Teamsissä klo 17.30 - 19.00. Illan aikana pääset kuulemaan Punaisen Ristin monipuolisista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista Turussa. Ilta järjestetään yhteistyössä Nuorten turvatalon kanssa.
Nyt se toteutuu vihdoinkin!
Ryhmä aloittaa syyskauden torstaina 30.9.2021 klo 18 alkaen.
Suunnitellaan loppuvuoden ryhmäiltoja.
TULE SINÄKIN MUKAAN!
Ethän tule sairaana tai flunssanoloisena paikalle. 

Noudatamme ajankohtaisia viranomaisten suosituksia.

Mika Asikainen, SPR.
Nälkäpäivän lipaskeräys sujui mainioissa tunnelmissa Kaakkois-Suomessa. Piirimme osastojen aktiivit ahersivat ja lipaskerääjät näkyivät katukuvassa kiitettävästi. Myös oppilaitosten keräyksissä onnistuttiin: esimerkiksi Mikkelin Päämajakoulun oppilaat keräsivät huikean 1 800 euron potin katastrofirahastoon!
Koulujen uutiskirjeessä etsitään haastetavaksi opettajia, jotka ovat hyödyntäneet Nälkäpäivän oppimateriaaleja omassa opetuksessaan. Haastattelussa kerätään kokemuksia siitä, millaista materiaaleja oli käyttää ja miten niitä voisi jatkossa kehittää.
Haastattelu toteutetaan lokakuun aikana Teamsin tai muun etäyhteyden välityksellä. Tapaamiseen ei tarvitse valmistautua, mutta aikaa on hyvä varata noin tunti. Osallistujat palkitaan Punaisen Ristin repulla (arvo 29 €).
Minna Rautanen
Nälkäpäivä-keräys jatkui iloisissa tunnelmissa Varsinais-Suomessa.
Elina Jalonen
SPR Varsinais-Suomen piirin osastoissa on tänäänkin ollut niin lipaskeräystä kuin monenlaista myyntitoimintaakin. Hernesoppa, Nälkäpäivä-leivät, villasukat ja muut kauniit käsityötuotteet ovat ilahduttaneet Nälkäpäivään osallistuneita.
Pauliina Pensikkala
Naantalin osaston vapaaehtoisia palkittiin ansiomitaleilla Varsinais-Suomen piirin järjestämässä jakotilaisuudessa Forum Marinumissa 25.8.2021.
Kultainen ansiomitali: Ulla Kokko, Kirsti Kulmala, Sinikka Leinonen ja Seppo Vainio. 
Hopeinen ansiomitali: Riitta Samsten, Elise Siusluoto ja Anne Sola.
Pronssinen ansiomitali: Heleena Riekkinen ja Anja Tolonen.
Miisa Kaartinen
Miten nuoret näkyvät Punaisessa Ristissä? Pääsevätkö nuoret mukaan järjestöön ja sen toimintaan?
Tule seuraamaan valtakunnallisen nuorisotoimikunnan järjestämää Nuorten osallisuus järjestössä -paneelikeskustelua tänään 24.9. klo 17.30 alkaen. Mukana on mm. puheenjohtajamme Elli Aaltonen!
Johanna Raivio /SPR
Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä -keräys sai alkunsa SPR Pälkäneen osaston ”kaikkien pälkäneläisten rahankeruutalkoista” vuonna 1980. Jo seuraavana vuonna keräys oli valtakunnallinen. Tänäkin vuonna Nälkäpäivä -keräys toteutetaan lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla.
Elina Jalonen
Nälkäpäivä-lipaskeräyksen ensimmäisenä päivänä SPR Varsinais-Suomen piirin alueen osastot ovat järjestäneet monenlaisia keräystapahtumia, joihin on ollut helppo tulla osallistumaan niin kerääjänä kuin lahjoittajanakin!
Jaana Riihelä / SPR
Vaikka Venäjällä on maailman kolmanneksi pahin hiv-epidemia, pidetään tartuntariskiä pienenä.
Hivpoint toteutti vuonna 2020 Lapin yliopistossa professorina toimineen Antti Honkasen kanssa selvityksen Venäjällä matkailevien miesten hiv-tartunnan riskiin vaikuttavista tekijöistä.