huhtikuu 2021

Osastomme kartoittaa vapaaehtoisia, jotka voisivat olla mukana avustavissa tehtävissä, kun koronan massarokotukset Riihimäellä alkavat.
Olisitko kiinnostunut olemaan mukana? Ilmoittautumalla et vielä sitoudu mihinkään, vaan siinä vaiheessa kun rokotusajat ja vapaaehtoisten tarve ovat selvillä, olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin ja sovitaan tehtävistä.
Ilmoittautumiset riihimaki@punainenristi.fi.
Ruoka-aputoimintaa järjestävällä on oikeus edellyttää toiminnassaan asioivilta asiantuntijatietoon perustuvia, koronaviruksen torjuntaan tähtääviä suojautumiskeinoja, kuten kasvomaskin käyttöä ja turvavälien säilyttämistä. Yhdenvertaisuuslain mukaisesti kasvomaskin käyttöä ei voida kuitenkaan vaatia sellaiselta henkilöltä, jolla on terveydellinen syy olla käyttämättä sellaista.
SPR Maahanmuuttotyön uutiskirje 1/2021 on ilmestynyt, lue lisää alta.
SPR Ylöjärvi
Punaisella Ristillä on Sosiaali -ja terveysministeriön kanssa yhteistyösopimus varautumisesta ja ensiaputoiminnasta. Osastomme aloitti tämän tärkeän työn rokotusavun merkeissä perjantaina 16.04. Paikkana toimii kauppakeskus Elo. Pyyntö avustaviin tehtäviin tuli kaupungin terveyspalveluilta. Vapaaehtoisten tehtävänä on olla tukena rokotuksiin tuleville asiakkaille sekä huolehtia heidän voinnistaan rokotuksen jälkeen seuranta-aikana.
Joonas Brandt
Valtakunnallista leikkipäivää vietetään lauantaina 24.4.2021
Suomen Punainen Risti on mukana Leikkipäivä  -verkostossa. Lisätietoja voi lukea täältä: https://leikkipaiva.fi/leikkipaiva-2021/ 
Iloksemme olemme saaneet useista televisio-ohjelmista tutun ja palkitun Arman Alizadin vierailijaksi järjestöseminaariimme. Tule mukaan kuulemaan mitä innostavaa ja kannustavaa Armanilla on kerrottavana!
SPR Aurajoen osasto on luopumassa sähköpostijärjestelmän vaihdoksessa osaston vanhasta sähköpostilistasta ja siirtyy käyttämään tiedottamisessa Oma Punainen Risti järjestelmää, johon voivat liittyä kaikki osaston toiminnasta kiinnostuneet. Samalla saamme päivitettyä listan ajantasaiseksi toiminnasta kiinnostuneista ja GDPR-tietosuojan mukaiseksi, kun tietojen säilöntä siirtyy Punaisen Ristin ylläpitämään järjestelmään.
 
Esittelemme Ilmastovaikuttajien toimintaa ja olemme tavattavissa Punaisen Ristin viikolla omilla somekanavillamme ja osastojen ja piirien tapahtumissa.
Tiistaina 4.5. klo 18 - 19.30 olemme mukana Savo-Karjalan piirin Ilmasto ja Punainen Risti - webinaarissa. Ilmoittaudu webinaariin Omassa viimeistään 2.5.
Satakunnan piiri julkaisi joulukuussa 2020 Punaisen Ristin toiminnasta Satakunnassa kertovan historiikin Apua lähelle ja kauas – Punainen Risti Satakunnassa vuodesta 1934. 
Kirjasta on julkaistu myös nettiversio jonka pääset lukemaan painamalla TÄSTÄ
Punaisen Ristin henkilötiedustelun tietosuojasta kertova video on juuri valmistunut! Lyhyen animoidun videon tarkoituksena on auttaa selittämään henkilötiedustelun asiakkaalle yksinkertaisella tavalla, miksi keräämme heidän henkilötietojaan, sekä kuvata Punaisen Ristin liikkeen tietosuojakäytäntöä ja heidän oikeuksiaan.
Järjestön hallitus piti vuoden kolmannen kokouksensa 16.4.2021. Kokouksen keskeisenä aiheena oli tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyntä. Lisäksi hallitus kuuli piirien tilinpäätöksistä, talouden tasapainottamisesta, toimintalinjauksen päätavoite 3:n toteuttamisesta, Punainen Risti Ensiapu Oy:n tilanteesta sekä kuuli johtokuntien ja valiokuntien raportit.
PUNAISEN RISTIN VIIKOLLA 3.-9.5.21

Terassikahvit kirpparilla (koronarajoitusten puitteissa)

to 6.5. 14 - 18.

TERVETULOA!
Nuorten turvatalot järjestivät maaliskuussa 2021 Digiraadin, jonka aiheena oli yksinäisyys. Keskustelussa 15—29-vuotiaat nuoret pohtivat yksinäisyyden tunnetta, sen vaikutuksia ja sitä, miten yksinäisyyttä voitaisiin ehkäistä.
Lue koulujen uutiskirjeestä, millaisia näkökulmia nuoret nostivat keskustelussa esiin ja miten yksinäisyyttä voi taklata kouluissa Punaisen Ristin oppimateriaalien avulla.
SPR Varsinais-Suomen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 17.4.2021 pääosin etäkokouksena. Kokouksen avasi piirin puheenjohtaja Harri Virta, ja kokouksen puheenjohtajana toimi Markku Suokas SPR Turun osastosta. Koronatilanteesta johtuen vuosikokous toteutettiin pelkistettynä sääntömääräisenä kokouksena, eikä sen yhteydessä jaettu huomionosoituksia.
AVAAMME kirpputorin torstaina 15.4. ja pidämme sen auki toistaiseksi vain torstaisin klo 12-17 ja lauantaisin klo 10-14. Terveysturvallisuuden takaamiseksi rajoitamme yhtäaikaisen asiakasmäärän max 6 asiakkaaseen, käytössä on käsidesit, meillä käytetään maskia ja huolehdimme 2 m turvaväleistä.

Suuremmista lahjoitustavaroiden toimittamisista tulee sopia etukäteen, puhelin 050 4359276.

TERVETULOA!
Vammalan osaston kevätkokous pidettiin 31.03.2021 Teams-yhteydellä koronarajoitusten vuoksi. Ilmoitus kokouksesta julkaistiin 18.3.2021 Alueviesti-lehdessä. Uutisen liitteenä on kokouksen pöytäkirja, ja siihen liittyvät liitteitä voi käydä tutkimassa Ystävänpirtillä. Pöytäkirja tullaan lisäämään myös osioon "Vammalan osaston hallitus".
Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Valtakunnallinen ystävävälittäjien tapaaminen järjestetään 11.9.2021 Helsingissä. Toivotaan, että kasvokkain tapaaminen onnistuu!
Tarkempi paikka ja ohjelma julkaistaan touko-kesäkuun aikana.
Lisätiedot:
Tiina Pursiainen
Sosiaalisen hyvinvoinnin suunnittelija
tiina.pursiainen@redcross.fi
040 151 1815
Punainen Risti tukee Turun kaupunkia koronarokotustapahtumassa Turun Messukeskuksessa. Vapaaehtoiset ovat paikalla ohjaamassa rokotuksiin saapuvia. 
-Punaisen Ristin rooli on tukea viranomaisia ja kuntia erityisesti erilaisissa häiriö- ja poikkeustilanteissa. Rokotustapahtumissa huomioidaan erityisesti terveysturvallisuus ja tämän toteutumisessa vapaaehtoisten rooli on merkittävä, kertoo ohjelmapäällikkö Minna Rautanen SPR Varsinais-Suomen piiristä. 
Vårmötet hålls 14.4.2021 klockan 18:00 Plats: Via Teams, eller vid behov på Sanduddsgatan 7, Helsingfors. Under mötet går vi igenom verksamhetsberättelsen och bokslutet för år 2020. Mötet är för medlemmar och vill man ha Teams länken kan man kontakta emil.ehnstrom@gmail.com