huhtikuu 2021

SPR Meri-Lapin osasto kiittää kevätkokouksessaan lämpimästi Esa Hervaa pitkäaikaisesta hallitusvastuun kantamisesta ja toimimisesta SPR Kemin osastossa. Kiitos paljon myös aktiivisesta mukanaolosta uuden SPR Meri-Lapin osaston rakentamisessa ja perustamisessa
Kuvassa Esa Herva ja varapj Sisko Korrensalo

Kuva Sointu Zerni
SPR Helsingin ja Uudenmaan piiri järjestää etänä Auttajakurssin Vantaan koronatehtävissä olleille vapaaehtoisille maanantaina 10.5.2021 klo 18:00 - 20:00.
Tervetuloa oppimaan ensiavusta ja kuulemaan vapaaehtoisesta ensiaputoiminnasta. Etäauttajakurssin kouluttajina toimivat Maija Kivimaa ja Juhana Päivärinta.
Kurssilla kuulet miten voi päästä mukaan vantaalaisten ensiapuryhmien toimintaan sekä muuhun Punaisen Ristin paikallistason toimintaan.
Petri Mulari / Suomen Punainen Risti
Punaisen Ristin viikkoa vietetään 3.-9.5., ja kampanjasivu on julkaistu punainenristi.fi:ssa.
Kampanjasivulle on koottuu runsaasti materiaalia, jota jokainen voi hyödyntää ja jakaa viikon aikana. Kampanjasivulta löytyvät muun muassa ohjeet lapsiperheen auttajataitoihin, Punaisen Ristin kodin turvallisuustesti, ensiapuohjeet sekä jakokuvia piirien ja osastojen käyttöön sosiaalisessa mediassa jaettavaksi.  
Miksipä et kertaisi ensiaputaitoja itsekin!
Hirvensalmelainen ravintola Puulanaitta sai 10 € arvoisia pizzalahjoituksia 176 kpl. 
Lahjakortit jaettiin Punaisen Ristin normaalin kauppojen ylijäämä- ja EU-ruokajakelun yhteydessä. Tiedossamme oleville vähävaraisille lapsiperheille toimitettiin lahjakortteja myös koteihin. Lahjakorttien saajat saivat tilata ja noutaa pizzansa Puulanaitasta.
Kaikki lahjakortit on nyt jaettu ja esitämme parhaat kiitoksemme lahjoittajille.
Voit imoittautua liitteessä kuvattuihin etäkoulutuksiin ja webinaareihin oman kiinnostuksesi ja aikataulusi mukaan. Jos et ole vielä ehtinyt suorittaa opetusnäytettä tai kouluttajakoulutuksen sisältöosaa, voit niitä odotellessasi ilmoittautua näihin kaikille kouluttajille tarkoitettuihin tilaisuuksiin. Ilmoittautumislinkit ja kuvaukset koulutuksista löytyvät liitteestä. TEAMS -kokouslinkit toimitetaan ilmoittautuneille.
Seuraavat ohjeet ovat voimassa:
- Kaikki aikuisten lähitoiminta sisällä ja ulkona on tauolla 19.5.2021 saakka. Ainoastaan etätoiminta on mahdollista.
Osastoille myönnetään Hyväpäivä-avustusta toiminnan, esimerkiksi ensiaputoiminnan, kehittämiseen. Hyväpäivä-avustusten ohjeet ja kaavakkeet löytyvät RedNetin Osastotoimistosta https://rednet.punainenristi.fi/hyvapaiva.
Leena Uskelin
Hämeen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 24.4. koronapandemiasta johtuen hybridikokouksena. Kokoukseen osallistui 91 henkeä, pääosin etäyhteyksin. Kokouspaikalla Tampereella, museokeskus Vapriikissa oli paikalla 14 henkeä. Kokouksen puhetta johti Kari Heikkilä Vesilahden osastosta.
SPR:n vuosikokous 24.4.2021 valitsi Satakunnan piirin uudeksi puheenjohtajaksi opetushoitaja Marju Sjöstenin Porin osastosta.  Marju on toiminut ensiapupäivystäjänä usean vuoden ajan. Myös Punaisen Ristin luottamushenkilötoiminta on tullut tutuksi Marjun toimiessa sekä osaston sihteerinä että varapuheenjohtajana.  
Huhtikuun Osastokirje on luettavissa täältä. 
Punaisen Ristin viikon aikana 3.-9.5.2021 tavoitteenamme on parantaa arjen turvallisuutta ja
vahvistaa ensiaputaitoja. Tänä vuonna kiinnitämme erityistä huomiota kodin ja
lapsiperheiden turvallisuuteen, sillä ihmiset viettävät tavallista enemmän aikaa
kotona koronaepidemian aikana. Etenkin lasten kanssa sattuu ja tapahtuu.
 

Tehkää kotona turvallisuustarkistus
Jarkko Mikkonen
Tiedote 25.4.2021
SPR Kaakkois-Suomen piirikokouksessa vieraillut pääsihteeri Kristiina Kumpula: ”Suomen Punaisen Ristin voima on paikallisosastoissa.”
Kaakkois-Suomen piirin hallitus sai vuosikokouksessa uusia jäseniä
Samuli Raappana
Tervetuloa mukaan ensiaputoiminnan koulutusiltaan Teamsin välityksellä:
Aiheina: Ensiapu- ja elvytysohjeiden päivittämisprosessi ja koronan vaikutukset ensiapupäivystyksiin
Aika: Tiistai 4.5.2021 klo 17-19
Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/ea-ja_elvytysohjeiden_paivittaminen
Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 3.5.2021.
Tussitaikurit
Tervetuloa mukaan koulutukseen: Osastojen ensiapukoulutukset ja koulutusjärjestelmä Competence Adminin käyttö
Ruoka-aputoimintaa järjestävällä on oikeus edellyttää toiminnassaan asioivilta asiantuntijatietoon perustuvia, koronaviruksen torjuntaan tähtääviä suojautumiskeinoja, kuten kasvomaskin käyttöä ja turvavälien säilyttämistä. Yhdenvertaisuuslain mukaisesti kasvomaskin käyttöä ei voida kuitenkaan vaatia sellaiselta henkilöltä, jolla on terveydellinen syy olla käyttämättä sellaista.
SPR Maahanmuuttotyön uutiskirje 1/2021 on ilmestynyt, lue lisää alta.
SPR Ylöjärvi
Punaisella Ristillä on Sosiaali -ja terveysministeriön kanssa yhteistyösopimus varautumisesta ja ensiaputoiminnasta. Osastomme aloitti tämän tärkeän työn rokotusavun merkeissä perjantaina 16.04. Paikkana toimii kauppakeskus Elo. Pyyntö avustaviin tehtäviin tuli kaupungin terveyspalveluilta. Vapaaehtoisten tehtävänä on olla tukena rokotuksiin tuleville asiakkaille sekä huolehtia heidän voinnistaan rokotuksen jälkeen seuranta-aikana.
Joonas Brandt
Punaisen Ristin ruokajakeluissa on huomattu, että lapsiperheiden määrä on kasvanut koronan myötä. Moni osasto on järjestänyt ruoka-avun yhteyteen lapsiperheille erilaista osallistavaa toimintaa, kuten järjestettyjä leikkihetkiä, nalletohtorin vastaanottoa ja rastiratoja. Haluammekin kannustaa paikallisosastojamme tämän tyyppiseen toimintaan myös jatkossa.
Iloksemme olemme saaneet useista televisio-ohjelmista tutun ja palkitun Arman Alizadin vierailijaksi järjestöseminaariimme. Tule mukaan kuulemaan mitä innostavaa ja kannustavaa Armanilla on kerrottavana!
Heidi Hellman
Esittelemme Ilmastovaikuttajien toimintaa ja olemme tavattavissa Punaisen Ristin viikolla omilla somekanavillamme ja osastojen ja piirien tapahtumissa.
Tiistaina 4.5. klo 18 - 19.30 olemme mukana Savo-Karjalan piirin Ilmasto ja Punainen Risti - webinaarissa. Ilmoittaudu webinaariin Omassa viimeistään 2.5.