syyskuu 2018

Chalotta Karlsson
KIITOS kaikille tukijoille ja vapaehtoisille kerääjille. 
Alustavan laskelman mukaa
Rajamäen osastolle on kertynyt vuosien saatossa mittava vaate- ja astiavarasto, joka etsii paikkaansa.
Rajamäellä asuvien ja Rajamäeltä poismuuttaneiden pakolaisperheiden kanssa kummius- ja isoäitisuhteet ovat jatkuneet kiinteästi.
Nurmijärven Rajamäen osaston toimesta 2016 alkanut kielikerho aloitti jälleen syksyllä 2018. Osallistujina on kiintiöpakolaisina tulleet eritrealaiset nuoret. Vastuuhenkilönä on Katriina Kumpumäki.
Haluaisitko olla mukana vastaanottokeskuksen kerhotoiminnoissa tai osallistua Turun keskustassa kokoontuvaan kielikahvilaan tai kansainväliseen klubiin? Tai ehkä tukea juuri kuntaan muuttanutta arjen avun tai ystävätoiminnan kautta? Järjestämme infotilaisuuden uusille vapaaehtoisille maanantaina 8.10. klo 18:00-19:00, Yliopistonkatu 24a, 2 krs.
Oriveden osaston keräämä Nälkäpäivä potti oli tänä vuonnaennakkoarvioin mukaan hienot 2500€.  Kerääjiä oli liikenteessä niin Orivedellä kuin Eräjärvelläkin, kouluilla ja kylillä. Kaiken kaikkiaan kerääjiä jalkautui Orivedellä 22 henkilöä, lämmin kiitos kaikille lahjoituksen tehneille sekä erityiskiitos teille ahkerille kerääjille! Olette erittäin tärkeä osa SPR:n joka syksyistä Nälkäpäiväkeräystä, ilman teitä ei myöskään onnistuisi keräys! <3
Punaisen Ristin 20.–22.9.2018 järjestämä Nälkäpäivä-keräys oli Forssassa menestys. Keräys tuotti 4219,96 euroa, mikä on yli tuhat euroa enemmän kuin viime vuonna. Keräys toteutettiin lipaskeräyksenä suurimmissa marketeissa.
Keräystä oli toteuttamassa yli 40 vapaaehtoista. Lisäksi kaksi koulua osallistui Nälkäpäivään.
Kenttäsairaalan henkilökunta halusi kiittää tällä kuvalla kaikkia Nälkäpäivä-lahjoittajia ja vapaaehtoisia. 
Kesällä olleessa yhteispalaverissa Hämeen piiri,  Oriveden-, Eräjärven osastojen kanssa, päädyttiin siihen että yhdistyminen astuu voimaan 2019 alusta. Eräjärven osaston toiminta on hiipunut johtuen vähenneestä aktiivisten määrästä. On ollut hankalaa saada mukaan uusia jäseniä ja siksi toimintaa Eräjärvellä halutaan pitää yllä ja innostaa uusia harrastajia mukaan toimintaan pelkäämättä, että joutuisi esim. hallitusvastuuseen.
Petteri Kivimäki
Kiinnostaako osastonne nuoria kansainvälinen toiminta? Jalostakaa ideat suunnitelmiksi, ja hakekaa Folke Bernadotten muistosäätiön avustusta vuodelle 2019! Haku on auki 10.10.2018 asti.
Folke Bernadotten muistosäätiön avustuksilla tuetaan alle 30-vuotiaiden nuorten kansainvälistymistä ja kansainvälistä liikkuvuutta. Avustusten tarkoitus on edistää nuorten välistä vuorovaikutusta ja yhteisymmärrystä yli rajojen.
Sakari Piippo
Nälkäpäivän keräystapahtumat vuoden 2018 osalta ovat päättyneet Jyväskylässä. Vielä joitakin keräyslippaita on esimerkiksi liikkeiden kassoilla ja lahjoittaminen niihin on vielä mahdollista. Kiitos kaikille kerääjille ja lahjoittajille sekä keräystä eri tavoin tukeneille! Nyt Suomen Punaisen Ristin nopea avustuskyky kotimaassa ja ulkomailla on turvattu tulevana vuotena Nälkäpäivä -keräyksen turvin. Ilmoitamme, kun Jyväskylän keräystulos on tiedossa.
Sirpa Lehtimäki
Lämmin kiitos kaikille Nälkäpäiväkeräyksessä mukana olleille vapaaehtoisille, kerääjille ja lahjoittajille!
Helena Pasanen
Hyvä homma, Nälkäpäivä onnistui taas oikein hienosti! Kerääjiä oli kaikkiaan 36, mukana oli niin konkareita kuin ensikertalaisia. Hyvän näkyvyyden toi Koulunmäen yhtenäiskoulun 6B-luokka, joka opettajansa Teemu Vehviläisen johdolla oli liikkeellä perjantaina puolentoista tunnin ajan. Luokka kierteli kylää neljässä ryhmässä, ja keräystulos heillä oli yli 300 euroa. Ryhmien vetäjät olivat Teemun lisäksi Vili Kauppila, Tiina Savolainen ja Arja Poikolainen.
Pia Yli-Pirilä
Nälkäpäivän  tulos Hattulassa 2023 oli 1860€
Lämmin kiitos lahjoittajille ja kerääjille!
Antti Kinnari
Hollolan  keräystulos 2 706,97 euroa. Parisen kymmentä lipaskerääjää oli vapaaehtoistöissä paikallisten kaupojen käytävillä ja  edustoilla Hollolassa ja Hämeenkoskella. Lipaskerääjän rooli tuli selväksi Nälkäpäivän lahjoittajatutkimuksessa,jonka mukaan lipaskerääjät olivat kampanjan toiseksi huomatuin mainokanava heti televisiomainoksen jälkeen.
Kymmenet kerääjät olivat mukana Espoonlahdessa. Keskuspaikkana toimi Pikkulaivan ostoskeskus, josta kerääjät lähtivät eri suuntiin.

Syysmyrsky ei haitannut onneksi keräystä, vaikka välillä ryöpsähti rankkasadekuuroja.

Perinteiseen tapaan monet koulut olivat mukana.

Uutena lahjoitusvaihtoehtona toimi MobilePay, jonka info löytyi keräyslippaista.

Osaston tulos selviää myöhemmin.
Ami Mittilä
Perjantai-iltaa In Action pelin merkeissä oli viettämässä reippaita ylöjärveläisnuoria. Tehtävät oli pelaajien mielestä sopivan haastavia ja osa oppi uusia asioita. Ryhmämme toimintaan on tervetulleita myös yläkouluikäiset nuoret. 
SL
Tyynytempaus toteutettiin lahjoitustyynyin to 20.9 Pirkkalaistorin Liikekeskuksen aulassa. Tyynyt kuvasivat viime vuotisia tulipalotilanteita. Jokaisessa oli lappu, jossa tulipalopaikkakunta tai kaupunki. Torstaina aulassa oli Lasse ja Pentti kertomassa kotimaan avusta ja vapepa-toiminnasta. Nokian yläasteen koululaisia kävi tutustumassa ja tyynyseinät herättivät kiinnostusta ja keskustelua.
Irma Vaittinen
Nälkäpäiväkeräys on menossa Polvijärvellä toista päivää.                                                              Kerääjien mukaan ihmistet ovat suhtautuneet keräykseen positiivisesti ja lahjoittaneet mielellään hyvään tarkoitukseen.                                                                                                      Lipaskerääjät ovat vielä huomenna S-Marketin ja K-Market Nuotan edustalla.                                Vielä ehdit siis antaa lahjoituksesi katastrofirahas
Hanna Piiparinen
Iloisia ihmisiä kokoontui Pirunpesälle nuotion ympärille kahvittelemaan ja paistamaan makkaraa. Hollolan vapaaehtoistoiminnan verkoston järjestämälle retkelle osallistui noin 25 henkilöä, joista kuusi oli meidän osaston ystäväryhmäläisiä. Muut olivat esim. seurakunnan, MLL:n, Leijonien, Huilin, Mestan ja Eläkeliiton edustajia. Opimme, tutustuimme ja nautimme ihanasta syksyisestä luonnosta.