Täyttä elämää eläkkeellä

Tatu Blomqvist
Kuvaaja: Tatu Blomqvist
Merja Joro
Kuvaaja: Merja Joro
Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela
Merja Joro
Kuvaaja: Merja Joro

"Eläkkeelle jäämiseen kannattaa valmistautua. Pelkkä tunne siitä, että vapautuu jostakin, ei kanna kovin pitkälle.”

Eläkkeelle siirtyminen on iso elämänmuutos. Tule mukaan hyvään porukkaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten arkesi muuttuu ja saa ahaa-elämyksiä eläkeläisyydestä, omasta elämästä ja tulevaisuudestasi. Täyttä elämää eläkkeellä -valmennus tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden löytää mielekkäitä vaihtoehtoja osallistumiseen eläkeiässä.

Valmennus on yhdeksän tunnin kokonaisuus, joka järjestetään useimmiten kolme kertaa kolmen tunnin jaksoissa. Valmennuksia järjestetään ympäri Suomen: tiedot tulevista valmennuksista löydät tapahtumakalenteristamme.

"Helpotti kovasti, kun huomasi että eläkkeelle siirtymiseen liittyy pohdittavaa toisillakin, ei pelkästään itsellä.”

Valmennuksessa keskitytään eläkkeelle siirtymiseen liittyvien muutosten käsittelemiseen ja itselle tärkeisiin asioihin. Lisäksi valmennuksessa annetaan työkaluja hyvinvoinnin – erityisesti mielen hyvinvoinnin – edistämiseen sekä sosiaalisten verkostojen ja uuden merkityksellisen elämänsisällön löytämiseen. Uusi hyvää mieltä tuottava elämänsisältö ja ihmissuhteet voivat löytyä vaikka vapaaehtoistoiminnan parista.

"Eläköityminen on uusi mahdollisuus, uusi vaihe elämässä.”

Täyttä elämää eläkkeellä -hanke ja Punainen Risti ovat mukana Raha-automaattiyhdistyksen tukemassa ja Vanhustyön keskusliiton koordinoimassa Eloisa ikä –avustusohjelmassa (2014-2017).

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Merja Joro, p. 0207012173, merja.joro@punainenristi.fi
Projektisuunnittelija Johanna Sorvari, p. 0207012119, johanna.sorvari@punainenristi.fi

Voit myös seurata meitä twitterissä ja facebookissa:

 spreloisat

 

  SPR Täyttä elämää eläkkeellä

 

 

Uutiset

"Rovaniemen ensimäiset valmennuksen suorittaneet luokkakuvassa. Oikealta ylh. Sirpa, Terttu, Ritva, Esko, Kauko ja Helena. Keskellä toisena valmentajana toiminut Leila. Edessä vas. Suoma ja Raija."

Rovaniemellä järestettiin ensimmäinen valmennus syyskuussa. Erittäin heino kokemus kaikille, niin osallistujille kuin uusille valmentajille Leila Eräpurolle ja Sirkka Kellokummulle.

Tatu Blomqvist
Kuvaaja: Tatu Blomqvist

Täyttä elämää eläkkeellä -valmennuksia on vuodesta 2015 lähtien järjestetty sekä kaikille avoimina yleisövalmennuksina että myös yhteistyössä työnantajien kanssa. Yhteistyökumppaneina on tällä hetkellä 24 työnantajaa, jotka tarjoavat valmennusta osana työhyvinvointiohjelmiaan.

Tuula Narvola
Kuvaaja: Tuula Narvola
"Eläkevalmentaja Tepa Miettinen valmentaa Kuopiossa"

Täyttä elämää eläkkeellä –hankkeella on meneillään viimeinen toimintavuosi. Raha-automaattiyhdistys, nykyisin STEA on rahoittanut toimintaa vuodesta 2014. Alusta alkaen yhtenä hankkeen tavoitteena on ollut juurruttaa toiminta osaksi Punaisen Ristin paikallistoimintaa. Nyt keväällä 2017 näyttää siltä, että tämä tavoite on myös suunnitelmien mukaan toteutumassa.

Tapahtumat

19. - 28.9.2017
Sijainti:
Vuojärventie 2, 41340, Laukaa
21. - 28.9.2017
Sijainti:
Kauppiaskatu 12 A 5, 20100, Turku
21. - 28.9.2017
Sijainti:
Kauppapuistikko 26, 65100, Vaasa