Täyttä elämää eläkkeellä

Tatu Blomqvist
Kuvaaja: Tatu Blomqvist
Merja Joro
Kuvaaja: Merja Joro
Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela
Merja Joro
Kuvaaja: Merja Joro

"Eläkkeelle jäämiseen kannattaa valmistautua. Pelkkä tunne siitä, että vapautuu jostakin, ei kanna kovin pitkälle.”

Eläkkeelle siirtyminen on iso elämänmuutos. Tule mukaan hyvään porukkaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten arkesi muuttuu ja saa ahaa-elämyksiä eläkeläisyydestä, omasta elämästä ja tulevaisuudestasi. Täyttä elämää eläkkeellä -valmennus tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden löytää mielekkäitä vaihtoehtoja osallistumiseen eläkeiässä.

Valmennus on yhdeksän tunnin kokonaisuus, joka järjestetään useimmiten kolme kertaa kolmen tunnin jaksoissa. Valmennuksia järjestetään ympäri Suomen: tiedot tulevista valmennuksista löydät tapahtumakalenteristamme.

"Helpotti kovasti, kun huomasi että eläkkeelle siirtymiseen liittyy pohdittavaa toisillakin, ei pelkästään itsellä.”

Valmennuksessa keskitytään eläkkeelle siirtymiseen liittyvien muutosten käsittelemiseen ja itselle tärkeisiin asioihin. Lisäksi valmennuksessa annetaan työkaluja hyvinvoinnin – erityisesti mielen hyvinvoinnin – edistämiseen sekä sosiaalisten verkostojen ja uuden merkityksellisen elämänsisällön löytämiseen. Uusi hyvää mieltä tuottava elämänsisältö ja ihmissuhteet voivat löytyä vaikka vapaaehtoistoiminnan parista.

"Eläköityminen on uusi mahdollisuus, uusi vaihe elämässä.”

Liitetiedostot: 

Uutiset

Matti Hetemäki
Kuvaaja: Matti Hetemäki
"Projektikoordinaattori Merja Joro toivotti osallistujat lämpimästi tervetulleiksi"

Vuonna 2014 käynnistynyt Täyttä elämää eläkkeellä -hanke päättyy tämän vuoden lopussa. Kulunutta kolmevuotista hankekautta juhlistettiin torstaina 16.11.2017 Täyttä elämää hankkeen jälkeenkin -seminaarissa hotelli Helkassa.  Paikalle saapui ilahduttavan paljon eläkevalmentajiamme, yhteistyökumppaneitamme sekä edustajia Punaisen Ristin osastoista, piireistä ja keskustoimistosta.

Haussa vuoden vapaaehtoinen

Kansalaisareena ry on käynnistänyt järjestyksessään neljännen Vuoden vapaaehtoinen –kampanjan. Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Äänestys on auki lokakuun loppuun.

"Rovaniemen ensimäiset valmennuksen suorittaneet luokkakuvassa. Oikealta ylh. Sirpa, Terttu, Ritva, Esko, Kauko ja Helena. Keskellä toisena valmentajana toiminut Leila. Edessä vas. Suoma ja Raija."

Rovaniemellä järestettiin ensimmäinen valmennus syyskuussa. Erittäin heino kokemus kaikille, niin osallistujille kuin uusille valmentajille Leila Eräpurolle ja Sirkka Kellokummulle.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.