Täyttä elämää eläkkeellä

Tatu Blomqvist
Kuvaaja: Tatu Blomqvist
Merja Joro
Kuvaaja: Merja Joro
Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela
Merja Joro
Kuvaaja: Merja Joro

"Eläkkeelle jäämiseen kannattaa valmistautua. Pelkkä tunne siitä, että vapautuu jostakin, ei kanna kovin pitkälle.”

Eläkkeelle siirtyminen on iso elämänmuutos. Tule mukaan hyvään porukkaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten arkesi muuttuu ja saa ahaa-elämyksiä eläkeläisyydestä, omasta elämästä ja tulevaisuudestasi. Täyttä elämää eläkkeellä -valmennus tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden löytää mielekkäitä vaihtoehtoja osallistumiseen eläkeiässä.

Valmennus on yhdeksän tunnin kokonaisuus, joka järjestetään useimmiten kolme kertaa kolmen tunnin jaksoissa. Valmennuksia järjestetään ympäri Suomen: tiedot tulevista valmennuksista löydät tapahtumakalenteristamme.

"Helpotti kovasti, kun huomasi että eläkkeelle siirtymiseen liittyy pohdittavaa toisillakin, ei pelkästään itsellä.”

Valmennuksessa keskitytään eläkkeelle siirtymiseen liittyvien muutosten käsittelemiseen ja itselle tärkeisiin asioihin. Lisäksi valmennuksessa annetaan työkaluja hyvinvoinnin – erityisesti mielen hyvinvoinnin – edistämiseen sekä sosiaalisten verkostojen ja uuden merkityksellisen elämänsisällön löytämiseen. Uusi hyvää mieltä tuottava elämänsisältö ja ihmissuhteet voivat löytyä vaikka vapaaehtoistoiminnan parista.

"Eläköityminen on uusi mahdollisuus, uusi vaihe elämässä.”

Täyttä elämää eläkkeellä -hanke ja Punainen Risti ovat mukana Raha-automaattiyhdistyksen tukemassa ja Vanhustyön keskusliiton koordinoimassa Eloisa ikä –avustusohjelmassa (2014-2017).

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Merja Joro, p. 0207012173, merja.joro@punainenristi.fi
Projektisuunnittelija Johanna Sorvari, p. 0207012119, johanna.sorvari@punainenristi.fi

Voit myös seurata meitä twitterissä ja facebookissa:

 spreloisat

 

  SPR Täyttä elämää eläkkeellä

 

 

Uutiset

Haussa vuoden vapaaehtoinen

Kansalaisareena ry on käynnistänyt järjestyksessään neljännen Vuoden vapaaehtoinen –kampanjan. Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava tulokas vapaaehtoistoiminnan saralla. Äänestys on auki lokakuun loppuun.

"Rovaniemen ensimäiset valmennuksen suorittaneet luokkakuvassa. Oikealta ylh. Sirpa, Terttu, Ritva, Esko, Kauko ja Helena. Keskellä toisena valmentajana toiminut Leila. Edessä vas. Suoma ja Raija."

Rovaniemellä järestettiin ensimmäinen valmennus syyskuussa. Erittäin heino kokemus kaikille, niin osallistujille kuin uusille valmentajille Leila Eräpurolle ja Sirkka Kellokummulle.

Tatu Blomqvist
Kuvaaja: Tatu Blomqvist

Täyttä elämää eläkkeellä -valmennuksia on vuodesta 2015 lähtien järjestetty sekä kaikille avoimina yleisövalmennuksina että myös yhteistyössä työnantajien kanssa. Yhteistyökumppaneina on tällä hetkellä 24 työnantajaa, jotka tarjoavat valmennusta osana työhyvinvointiohjelmiaan.

Tapahtumat

8. - 22.11.2017
Sijainti:
Hämeentie 85-89, 00550, Helsinki
14. - 23.11.2017
Sijainti:
Valtakatu 10, 26100, Rauma
17. - 26.11.2017
Sijainti:
Puistokatu 20, 70110, Kuopio