Hungerdagen 2017

På finska

Jippon för Hungerdagen!

Som en del av #Dubbeltupp -kampanjen utmanar vi kompisar och var och envar att bli Hungerdag- insamlare 14.-16.9.2017. Målet för olika jippon är att hitta nya sätt att få med unga som insamlare och rekrytera de nya insamlarna med i Röda Korsets verksamhet. Det är alltså även viktigt att fundera över hur man får unga som rekryterats som insamlare att delta i vår verksamhet även efter Hungerdagen. Jippot kan vara stort eller litet, även en enda nya insamlare och frivillig är bra!

Mellan alla som arrangerat ett jippo lottas det ut en Fjällräven Re-Kånken -ryggsäck med Tupla -choklad! Man deltar i utlottningen genom att publicera en bild av Hungerdagen-jippo i Facebook -gruppen Punaisen Ristin Nuoret eller på Instagram med hashtag #dubbeltupp. Andra bra hashtags för jippot är bl.a. #rödakorset, #sprnuoret och #hungerdagen2017. Utöver publicerad jippobild förutsätter deltagande i utlottningen att man fyller i denna responsblankett innan slutet av september. Responsen hjälper oss att vidareutveckla våra jippon.

Idéer för förverkligande av jippo:

●       Kampanj med halarmärken

●       Morgonsamlingar och video på skolor

●       Hjälparkurs

●       Tyst demonstration

●       Temasitsar för ämnesföreningar

●       Rollspel eller gala på högstadiet

●       Disko på lågstadiet

●       Gårdstävling på daghem

●       Some -kampanjer och utmaningar

●       Hungerdag flash mob

Du kan beställa Tupla -choklad att delas ut åt nya bössinsamlare som är intresserade av verksamheten på adressen tiina.lehtovirta@redcross.fi. Beställningen ska göras senast en vecka innan Hungerdagen och maximala antalet är 20 chokladplattor. Därtill finns det i bilagorna fotografier och #Dubbeltupp -kampanjens logo att använda i eventuella egna reklamaffischer för Hungerdagen.

Hur får man nya unga bössinsamlare att delta i vår verksamhet även efter Hungerdagen?

Innan Hungerdagen är det bra att även fundera på hur man får med de nya unga insamlarna i Röda Korsets verksamhet även efter Hungerdagen. Var och en har säkert ett eget beprövat sätt, men ett fungerande tips är att modigt be den nya unga att komma med på t.ex. verksamhetsgruppens kvällsträff följande vecka. Se alltså till att den nya insamlaren får mötes- och kontaktuppgifter för en för denna intressant verksamhetsgrupp, exempelvis på visitkort. Ni kan också ta upp den nya insamlarens kontaktuppgifter och skicka efter Hungerdagen i samband med tackmeddelandet information om nästa Röda Korset -evenemang. Andra tips för rekrytering av unga finns här.