Ystävätoiminta

YLEISTÄ

Ystävätoiminta on aloitettu Vieremällä vuoden 2017 kevään aikana. Täältä löydät ajankohtaiset tiedot kyseisen toiminnan ohelta.

Ystävätoiminta pyörii vapaaehtoisten avulla. Ystävän käynnit määräytyy ihan vapaaehtoisen mukaan. Hän määrittää paljonko hänellä on aikaa annettavana ystävätoimintaan. Onko se kerran kuussa vai kahdesti tai joka viikko, se määräytyy ihan ystävän mukaan. Meillä on osastossa ystävänvälittäjä, kuka koordinoi kaikki asiakkaat ja ystävät. Tämän avulla saadaan kartoitettua juuri sellainen ystävä, mikä vastaisi mahdollisimman hyvin asiakkaan tarvetta.

 

VAPAAEHTOISILLE/ YSTÄVÄTOIMINTAAN MUKAAN HALUAVILLE

Ystävätoiminta ei vaadi mitään erityistä. Annat ystävänä aikaasi sen verran kuin haluat, tärkeintä on kyky kuunnella ja olla läsnä. Yhteinen aika voi olla kahvittelua, ulkoilua yms. toimintaa.

Haluatko olla ystävänä yksinäiselle? Yksinäinen voi olla nuori tai vanhus, kotona tai hoitokodissa. Osastossamme toteutetaan myös monikulttuurista ystävätoimintaa!

Mikäli haluat ryhtyä ystäväksi ota meihin yhteyttä sähköpostitse sprvieremanosasto@gmail.com tai puhelimitse numeroon 040 1327752

 

 

YKSINÄINEN, JOKA HALUAISIT SPR:N YSTÄVÄN

Ystävä voi käydä yksinäisen ihmisen luona kotona tai laitoksessa. Yksinäinen voi olla minkä ikäinen tahansa tai perhe. Emme kuitenkaan tarjoa lastenvahti palvelua vaan esim. perheenäidin jaksamista voidaan ystävän avulla tukea. Ystävä voi tehdä asiakkaan kanssa mitä vain ystävät keskenäänkin keksivät. Ulkoiluttaa, leipoa, kahvitella tai jos asiakas haluaa käydä esim. lauluiltamassa tai jossain muussa tapahtumassa, voi tätä kysyä olisiko ystävä valmis häntä siellä käyttämään.

Tämä palvelu on täysin maksutonta ja jokaisella ystävällä on toimintansa aikana vakuutus kaiken varalle, jos jotain sattuu. Kaikki ystävät ovat käyneet SPR:n ystävätoiminnan peruskurssin.

Ystävää tarvitsevat voivat soittaa puhelinnumeroon 040 1327752 tai sähköpostiakin voi laittaa osoitteeseen sprvieremanosasto@gmail.com