Ensiavun SM 2015 ensivasterata

Ounasvaaran huipulla kilpailtiin ensiavun Suomen mestaruuksista kesäkuussa 2015. Ohessa on ensivasterata, jonka arviointilomakkeita voi hyödyntää harjoituksissa.

Kilpailun teema: Iloa auttamisesta

Punainen Risti järjesti kuvitteellisen ensiapupäivystykset suunnistustapahtumassa ”Oukun kesärastit 2015”Rovaniemi, jossa kilpailijat toimivat ensivastepareina. Kilpailijat saivat tehtäviä eri puolille suunnistusrataa.

Kilpailu muodostui seitsemän (7) rastin rengasradasta, jota kierrettiin samanaikaisesti muiden kisaajien kanssa. Kilpailijoilla oli mukanaan ensivastevarusteet, vesipullot ja yksi kännykkä.

”TOSIVAARA” oli kilpailun virallinen turvallisuustunnus, jota käytetään, mikäli jotain henkilöä olisi sattunut oikeasti tai olisi huomattu uhkaava tilanne. Tällöin kilpailu olisi keskeytetty heti kyseisellä rastilla.

Hätäilmoituksen teko osana kilpailutehtävää

Mikäli kilpailijat halusivat tehdä hätäilmoituksen kilpailuun liittyen, tuli ilmoitus tehtävä 3 minuutin sisällä hätätilapotilaan kohtaamisesta, muutoin ilmoitusta ei huomioitu. Hätäilmoitus tehtiin rastin tuomarille käyttäen ryhmän kännykkää niin, että se oli puhelun tekijällä korvalla, vaikka hän ei oikeasti soittanut mihinkään.

Raportointi ja palaute

Ryhmänjohtajan tuli antaa 8 minuutin kohdalla rastin päätuomarille raportti tilanteestaja annetusta ensiavusta. Toiminta rastilla kesti yhteensä 10 minuuttia.

Suorituksenne jälkeen tuomarit antoivat kilpailijoille lyhyen tsemppipalautteen, sitten kilpailijat siirtyivät seuraavalle rastille. Palautteeseen ja siirtymiseen oli aikaa yhteensä 10 minuuttia.

Seuraavat EA-SM -kilpailut

Piirien järjestämät karsintakilpailut järjestetään vuonna 2017 ympäri Suomea. Valtakunnalliset SM-kilpailut vuonna 2018 Varsinais-Suomessa.