Tietoa ja tukea

Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
"Seksuaaliterveyden vapaaehtoiset kohtaavat vuosittain tuhansia nuoria festareilla, tapahtumissa ja alueellisessa kiertävässä työssä."

Tietoa ja tukea seksuaaliterveyden edistämiseksi

Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset tekevät seksuaaliterveyden edistämistyötä muun muassa kouluissa, oppilaitoksissa ja nuorisotaloilla sekä erilaisissa tapahtumissa, messuilla ja festivaaleilla ympäri Suomen. Kiertävässä työssä vapaaehtoiset jalkautuvat muun muassa nuorten suosimiin illanviettopaikkoihin ja Punaisen Ristin verkkokohtaamispaikkoihin. 

Seksuaaliterveyden vapaaehtoiset osallistuvat Kesäkumikampanjaan keskustellen nuorten kanssa turvallisesta seksistä, tarjoten tietoa seksitaudeista ja niiltä suojautumisesta sekä jakaen Kesäkumeja seksuaaliterveyden kiertävässä toiminnassa ja Kesäkumikampanjan Seksikiskalla kesän festareilla.

Maailman aids-päivänä 1.12. vapaaehtoiset lisäävät tietoisuutta hivistä ja hälventävät hiviin liittyviä ennakkoluuloja keskustelemalla, jakamalla tietoa sekä järjestämällä kynttilätapahtumia. 

Työskentelemme seksitautitartuntoja vastaan ja seksuaalisen hyvinvoinnin lisäämiseksi ohjauksen, kampanjoinnin ja koulutuksen avulla. Seksuaaliterveystyö on osa Punaisen Ristin tekemää terveyden edistämistyötä.

Lisätietoja täältä sekä terveyden edistämisen suunnittelijalta: Eija Ohvanainen   eija.ohvanainen@redcross.fi