Seksuaaliterveystyö

Sijainti:

Punaisen Ristin seksuaaliterveystyö - tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat ja keskustelevat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi kouluissa, oppilaitoksissa, nuorisotaloilla, varuskunnissa ja erilaisissa kohtaamispaikoissa. Festareilla ja tapahtumissa vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Vapaaehtoiset voivat osallistua kasvokkaiseen toimintaan tai toimia verkossa.

Toiminnassa voi hyödyntää valmiita seksuaaliterveyden materiaaleja ja toiminnallisia menetelmiä, kuten ohjata Punaisen Ristin Kondomiajokortti-tuokioita, järjestää oppitunteja Punaisen Ristin Kumikoulu-materiaalilla tai Maailman aids-päivän toimikunnan (Suomen Punainen Risti, Hivpoint, Positiiviset ry ja Pro-tukipiste) yhteistyössä laatimalla Tiedä faktat hivistä-materiaalipaketilla. Käytössä oleviin verkkomateriaaleihin voi tutustua SPRoppimateriaalit -sivustolla ja tämän sivun vasemmassa laidassa olevan valikon kautta (Materiaalit).

 

Vapaaehtoiseksi seksuaaliterveystyöhön

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin (8h) verkossa. Verkkokurssin jälkeen voit osallistua lähiopetuksena ja webinaareina järjestettäviin seksuaaliterveys-sisältöisiin koulutuksiin mielenkiintosi ja tarpeesi mukaan. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistossa kerrotaan, milloin ja missä seuraava sinulle sopiva koulutus järjestetään. Voit myös hakea tulevia koulutuksia sekä RedNetin että Oma Punaisen Ristin tapahtumakalentereista.

Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen toimiaksesi seksuaaliterveystyön vapaaehtoisena. 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Katso video Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämistyöstä täältä ja tule mukaan toimintaan!

Lisätietoa Punaisen Ristin seksuaaliterveystyön toiminnasta täältä.

Uutiset

Vapaaehtoiset tekevät festareilla päihdetyötä ja seksuaaliterveystyötä tiiviissä yhteistyössä ensiavun kanssa.

Nyt etsimme koordinaattoria terveyden edistämisen festarityöhön (Tampereelle)

Jenga/Lehtola
Kuvaaja: Jenga/Lehtola

Lisää  päihdeosaamista tai uusi vapaaehtoistehtävä?

Nämä koulutukset on suunnattu kaikille, jotka haluavat lisätä tietämystään päihteistä ja osaamistaan kohdata päihteitä käyttäviä ihmisiä.
Voit osallistua yksittäiseen webinaarin omien tarpeidesi mukaan tai suorittaa koko koulutuksen, jolloin saat pätevyyden toimia päihdetyössä.

Katso, mitä ja milloin terveyden edistämisessä tapahtuu vuonna 2023!

Alla olevasta linkistä näet, mitä koulutusta ja muuta toimintaa keskustoimisto järjestää vuonna 2023. Tämän lisäksi piirit ja osastot järjestävät omaa toimintaa ja tapahtumia.

https://rednet.punainenristi.fi/node/65864

Tapahtumat

23.3. - 1.4.2023
Sijainti:
Teams, 00000, Alueellisesti lähipäivät
7.5.2023
Sijainti:
Tehtaankatu 1 a, 00140, Helsinki