Seksuaaliterveystyö

Sijainti:

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Vapaaehtoiseksi pääsee suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin. 

Vapaaehtoiseksi koulu- ja festarivierailuille

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen kertoo seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista esimerkiksi kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Festareilla vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä.

Vapaaehtoiseksi Pluspisteeseen

Punaisen Ristin Pluspisteellä on mahdollisuus käydä hiv-testissä anonyymisti, maksutta ja ilman ajanvarausta. Pluspisteissä voi myös keskustella turvaseksiin ja tartuntoihin liittyvistä asioista. Halukkaat voivat saada Pluspisteestä henkilökohtaisen tukihenkilön.

Pluspisteiden vapaaehtoiset ovat pääosin terveydenhuollon ammattilaisia, sillä heillä tulee olla verinäytteiden ottamiseen vaadittava osaaminen.

Pluspisteiden yhteystiedot

Terveyden edistämisen chat-toiminta

Kiinnostaako seksi ja päihteet? Haluatko tietää lisää seksitaudeista tai muuntohuumeista? SPR:n terveyden edistämisen chat on avoinna aina parillisten viikkojen maanantaisin klo 19-20.30. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Chat-alustana toimivassa Tukinetin Liveryhmässä keskusteluun voi osallistua nimettömänä. Keskustelua ohjaavat seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset yhdessä päihdetyön vapaaehtoisten kanssa. 

Liveryhmään pääset täältä ja lisätietoa Tukinetistä löydät taas täältä. 

Kiinnostuitko chat-toiminnasta? Lisätietoja: terveyden edistämisen suunnittelija Kati Laitila kati.laitila@redcross.fi.

Miten pääsen mukaan seksuaaliterveystyöhön?

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistossa kerrotaan, milloin ja missä seuraava sinulle sopiva koulutus järjestetään.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Uutiset

Seuraava seksuaaliterveystyön verkkokurssi on mahdollista suorittaa 13.1-9.2.2020 välisenä aikana Moodlessa.

Ilmoittaudu verkkokurssille tästä: https://www.lyyti.fi/reg/seksuaaliterveystyonverkkokurssi2020

Joulukuun Tapaturmapäivä haluaa herätellä ihmisiä ja varsinkin miehiä huomaamaan kiireen vaikutuksia tapaturmien syntyyn sekä parantamaan heidän keinojaan hallita arjen kiirettä.

Kiire aiheuttaa leijonanosan kodeissa tapahtuvista tapaturmista. Myös työpaikoilla, vapaa-ajalla ja liikenteessä kiire vaikuttaa monen tapaturman taustapiruna. Kiire on taustasyynä varsinkin kotitapaturmissa, joista reilusti yli puolet (62 prosenttia) johtui osin tai kokonaan kiireestä.

Tänä syksynä aloitetaan terveyden edistämisen kouluttajakoulutus!
Haluaisitko kouluttaa terveysaiheista, päihteistä, tapaturmista, seksuaaliterveydestä ja muista hyvinvointiteemoista?

Tapahtumat

13.1. - 9.2.2020
Sijainti:
Tehtaankatu 1 a, 00140, Helsinki
28.3.2020 - 29.3.2020
25.4.2020 - 26.4.2020