Seksuaaliterveystyö

Sijainti:

Punaisen Ristin seksuaaliterveystyö - tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat ja keskustelevat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi kouluissa, oppilaitoksissa, nuorisotaloilla, varuskunnissa ja erilaisissa kohtaamispaikoissa. Festareilla ja tapahtumissa vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Vapaaehtoiset voivat osallistua kasvokkaiseen toimintaan tai toimia verkossa.

Toiminnassa voi hyödyntää valmiita seksuaaliterveyden materiaaleja ja toiminnallisia menetelmiä, kuten ohjata Punaisen Ristin Kondomiajokortti-tuokioita, järjestää oppitunteja Punaisen Ristin Kumikoulu-materiaalilla tai Maailman aids-päivän toimikunnan (Suomen Punainen Risti, Hivpoint, Positiiviset ry ja Pro-tukipiste) yhteistyössä laatimalla Tiedä faktat hivistä-materiaalipaketilla. Käytössä oleviin verkkomateriaaleihin voi tutustua SPRoppimateriaalit -sivustolla ja tämän sivun vasemmassa laidassa olevan valikon kautta (Materiaalit).

 

Vapaaehtoiseksi seksuaaliterveystyöhön

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin (8h) verkossa. Verkkokurssin jälkeen voit osallistua lähiopetuksena ja webinaareina järjestettäviin seksuaaliterveys-sisältöisiin koulutuksiin mielenkiintosi ja tarpeesi mukaan. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistossa kerrotaan, milloin ja missä seuraava sinulle sopiva koulutus järjestetään. Voit myös hakea tulevia koulutuksia sekä RedNetin että Oma Punaisen Ristin tapahtumakalentereista.

Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen toimiaksesi seksuaaliterveystyön vapaaehtoisena. 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Katso video Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämistyöstä täältä ja tule mukaan toimintaan!

Lisätietoa Punaisen Ristin seksuaaliterveystyön toiminnasta täältä.

Uutiset

Kati Laitila
Kuvaaja: Kati Laitila
"Päivystäjiä Ilosaarirokissa"

Tulevaisuudessa tilaajan on helppo löytää netistä SPR:n päivystyspalvelut ja tilaaminen onnistuu helpon ja selkeän linkin kautta. Osaston ensiapuryhmä saa suoraan tilauksen määrittelemäänsä sähköpostiin. Päivystyksen hallinta järjestelmässä vähentää paperitöitä ja helpottaa toimintaa. Pyrimme vastaamaan tilaajan toiveisiin ensisijaisesti ensiapupäivystysten, mutta tarvittaessa myös päihdetyön, seksuaaliterveyden ja henkisen tuen toimintojen osalta.

Maailman aids-päivän teemana on tänä vuonna ”Tiedä faktat hivistä”. Hiv-epidemian käynnistymisestä on kulunut 40 vuotta ja toimiva yhdistelmälääkitys on ollut käytössä 25 vuotta, mutta tautiin liittyvät ennakkoluulot elävät yhä vahvoina.

Toimivan lääkityksen ansiosta hiv-infektiota voidaan nykyisin pitää kroonisena sairautena, jonka kanssa voi elää täysipainoista elämää. Tehokkaan hoidon myötä hiv ei enää lyhennä ihmisen elinajanodotetta.

Hivpointin Riskittä reissussa-hanke ja Suomen Punainen Risti ovat perinteisesti partioineet työ- ja vapaa-ajan matkailijoiden parissa Suomen rajanylitysasemilla. Yhteistyössä toteutetut Turvaseksipartiot ovat tarjonneet matkailijoille tietoa, tukea sekä keskustelumahdollisuuden seksuaaliterveyden teemoihin liittyen.