Hiv- ja seksuaaliterveystyö

Sijainti:

Hiv-ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi festareilla ja kouluissa. Vapaaehtoiseksi pääsee suorittamalla hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssin. 

 

Vapaaehtoiseksi koulu- ja festarivierailuille

Hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen kertoo seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista esimerkiksi kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Festareilla vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä.

 

Vapaaehtoiseksi Pluspisteeseen

Punaisen Ristin Pluspisteellä on mahdollisuus käydä hiv-testissä anonyymisti, maksutta ja ilman ajanvarausta. Pluspisteissä voi myös keskustella turvaseksiin ja tartuntoihin liittyvistä asioista. Halukkaat voivat saada Pluspisteestä henkilökohtaisen tukihenkilön.

Pluspisteiden vapaaehtoiset ovat pääosin terveydenhuollon ammattilaisia, sillä heillä tulee olla verinäytteiden ottamiseen vaadittava osaaminen.

Pluspisteiden yhteystiedot

 

Terveyden edistämisen chat-toiminta

Kiinnostaako seksi ja päihteet? Haluatko tietää lisää seksitaudeista tai muuntohuumeista? SPR:n terveyden edistämisen chat on avoinna aina parillisten viikkojen maanantaisin klo 19-20.30. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Chat-alustana toimivassa Tukinetin Liveryhmässä keskusteluun voi osallistua nimettömänä. Keskustelua ohjaavat hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset yhdessä päihdetyön vapaaehtoisten kanssa. 

Liveryhmään pääset täältä ja lisätietoa Tukinetistä löydät taas täältä. 

 

Syksyn tulevat teemat:

29.10. * Seksuaalisuus

5.11. *  Ehkäisevän päihdetyön viikko: teemana nuuska

12.11. * Muuntohuumeet

26.11. * Maailman aids-päivä: teemana hiv-tartunta

10.12. * Kuuluuko alkoholi jouluun?

25.12. * Jouluchatti

Teemoissa ja aikatauluissa voi tapahtua muutoksia.

Kiinnostuitko chat-toiminnasta? Lisätietoja: terveyden edistämisen suunnittelija Marianne Hietaranta, marianne.hietaranta@redcross.fi, puh. 020 701 2172

 

Miten pääsen mukaan hiv/seksuaaliterveystyöhön?

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssin. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistossa kerrotaan, milloin ja missä seuraava sinulle sopiva koulutus järjestetään.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Uutiset

 
Hiv- ja seksuaaliterveystyön täydennyskoulutusviikonloppu järjestetään 16.-17. marraskuuta Helsingissä Hotel Haaga Central Parkissa. 
Kiinnostaako seksi ja päihteet? Haluatko tietää lisää seksitaudeista tai muuntohuumeista? SPR:n terveyden edistämisen chat on avoinna aina parillisten viikkojen maanantaisin klo 19-20.30. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!
 
Keskusteluun voit osallistua nimettömänä. Chat-alustana toimiva Tukinetin Liveryhmä vaatii käyttäjätunnuksen rekisteröimisen, mutta tämän yhteydessä ei kysytä henkilö- tai yhteystietoja. Keskustelua ohjaavat päihdetyön ja hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset.
 

Vapaaehtoinen voi oman kiinnostuksensa mukaan suorittaa lyhyitä moduulikoulutuksia festarityöstä, pluspistetyöstä, chat-neuvonnasta tai toiminnallisista menetelmistä koulu- ja nuorisoyhteistyössä.

Toiminnalliset menetelmät - moduulissa tutustutaan koulu- ja nuorisoyhteistyössä käytettäviin toiminnallisiin hiv- ja seksuaaliterveystyön menetelmiin sekä harjoitellaan eri menetelmien käyttöä.

Koulutusillan aikana käydään läpi: 

- Kumikoulu materiaali

- Kondomiajokortti-tuokion pitäminen

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.