Seksuaaliterveystyö

Sijainti:

Punaisen Ristin seksuaaliterveystyö - tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi kouluissa, oppilaitoksissa ja nuorisotaloilla. Festareilla ja erilaisissa tapahtumissa vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Vapaaehtoiseksi pääsee suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin.  

Vapaaehtoiseksi seksuaaliterveystyöhön

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin. Peruskurssi muodostuu verkkokurssista (8h) sekä lähiopetusjaksosta. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistossa kerrotaan, milloin ja missä seuraava sinulle sopiva koulutus järjestetään. Voit myös hakea tulevia koulutuksia sekä RedNetin että Oma Punaisen Ristin tapahtumakalentereista.

Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen toimiaksesi seksuaaliterveystyön vapaaehtoisena. 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Lisätietoa Punaisen Ristin seksuaaliterveystyön toiminnasta täältä.

Uutiset

Juuli Aschan
Kuvaaja: Juuli Aschan

Suomen Punaisen Ristin, YleX:n, Syöpäjärjestöjen, Väestöliiton ja Sotilaskotiliiton toteuttama Kesäkumikampanja käynnistyy! 

Kati Laitila
Kuvaaja: Kati Laitila
"Yhteistyötä Ilosaarirokissa"

Vapaaehtoisten yhteistyöllä hyvä palvelukokonaisuus tapahtumien osallistujille

Tapahtuman osallistujan murheet voivat olla moninaisia. He ovat voineet loukata itsensä (ensiapu), tullut juotua liikaa (selviämispiste), outo olo päihteistä tai huoli kaverin päihteiden käytöstä (kiertävä päihdetyö), mietteitä seksistä tai seksuaalisuudesta (kiertävä seksuaaliterveystyö) tai vaikka isoja sydänsuruja (henkinen tuki). Punainen Risti pystyy tukemaan. Miten tämä toteutetaan?

Kuva: Petteri Kivimäki / Suomen Punanen Risti
Kuvaaja: Kuva: Petteri Kivimäki / Suomen Punanen Risti

Pluspisteet lopettavat toimintansa huhtikuun lopulla.

Pluspisteet ovat tarjonneet matalan kynnyksen hiv-testausta ja seksuaaliterveysneuvontaa viidellä paikkakunnalla. Ensimmäinen Pluspiste aloitti toimintansa 1993.

Aluksi toimintaa rahoitti Raha-automaattiyhdistys ja peliyritysten yhdistymisen jälkeen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. STEA on kuitenkin linjannut, ettei rahoitusta myönnetä enää toimintaan, joka kuuluu julkisen terveydenhuollon tehtäviin.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.