Seksuaaliterveystyö

Sijainti:

Punaisen Ristin seksuaaliterveystyö - tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat ja keskustelevat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi kouluissa, oppilaitoksissa, nuorisotaloilla, varuskunnissa ja erilaisissa kohtaamispaikoissa. Festareilla ja tapahtumissa vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Vapaaehtoiset voivat osallistua kasvokkaiseen toimintaan tai toimia verkossa.

Toiminnassa voi hyödyntää valmiita seksuaaliterveyden materiaaleja ja toiminnallisia menetelmiä, kuten ohjata Punaisen Ristin Kondomiajokortti-tuokioita, järjestää oppitunteja Punaisen Ristin Kumikoulu-materiaalilla tai Maailman aids-päivän toimikunnan (Suomen Punainen Risti, Hivpoint, Positiiviset ry ja Pro-tukipiste) yhteistyössä laatimalla Tiedä faktat hivistä-materiaalipaketilla. Käytössä oleviin verkkomateriaaleihin voi tutustua SPRoppimateriaalit -sivustolla ja tämän sivun vasemmassa laidassa olevan valikon kautta (Materiaalit).

 

Vapaaehtoiseksi seksuaaliterveystyöhön

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin (8h) verkossa. Verkkokurssin jälkeen voit osallistua lähiopetuksena ja webinaareina järjestettäviin seksuaaliterveys-sisältöisiin koulutuksiin mielenkiintosi ja tarpeesi mukaan. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistossa kerrotaan, milloin ja missä seuraava sinulle sopiva koulutus järjestetään. Voit myös hakea tulevia koulutuksia sekä RedNetin että Oma Punaisen Ristin tapahtumakalentereista.

Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen toimiaksesi seksuaaliterveystyön vapaaehtoisena. 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Katso video Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämistyöstä täältä ja tule mukaan toimintaan!

Lisätietoa Punaisen Ristin seksuaaliterveystyön toiminnasta täältä.

Uutiset

Harri Mäenpää
Kuvaaja: Harri Mäenpää
"Päihdetyön vapaaehtoisia Ilosaarirockissa kesällä 2022"

Tervetuloa Terveyden edistämisen päiville Helsinkiin!

Tilaisuus on suunnattu kaikille terveyden edistämisen parissa toimiville vapaaehtoisille, kuten Terveyspisteiden, seksuaaliterveyden ja päihdetyön toimijoille sekä turvakoutseille.

Erilaisissa yleisötapahtumissa sattuu ja tapahtuu. Punainen Risti pystyy tukemaan tapahtumiin osallistuvia usealla tavalla. Ensiapu auttaa itsensä loukannutta, selviämispiste liikaa päihteitä käyttänyttä ja kiertävä päihdetyö herättelee päihtyneitä ja keskustelee päihteisiin liittyvistä asioista. Kiertävän seksuaaliterveystyön puoleen ihminen voi kääntyä, jos hänellä on seksiin tai seksuaalisuuteen liittyviä mietteitä. Henkinen tuki auttaa osallistujia, joilla on huolia, kuten suuria sydänsuruja. Miten tämä kaikki toteutetaan?

Suostumus tarvitaan jokaisessa toisen henkilön kanssa tapahtuvassa seksiteossa. Kaiken ytimessä on vuorovaikutus toisen henkilön kanssa, jolla viestitään siitä, mitä halutaan ja mitä ei haluta. Jokaisen on kunnioitettava toisen henkilön itsemääräämisoikeutta kehostaan – ei on aina ei. 

”Saanko luvan?” on uusi matalan kynnyksen visa, jonka avulla voidaan testata tietoja ja oppia lisää suostumuksesta seksissä. Visassa on 13 kysymystä, joita voidaan käydä läpi itsenäisesti tai ryhmässä keskustellen. Yhdessä pohdiskelu visan aikana on enemmän kuin suositeltavaa!

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.