Seksuaaliterveystyö

Sijainti:

Punaisen Ristin seksuaaliterveystyö - tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat ja keskustelevat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi kouluissa, oppilaitoksissa, nuorisotaloilla, varuskunnissa ja erilaisissa kohtaamispaikoissa. Festareilla ja tapahtumissa vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Vapaaehtoiset voivat osallistua kasvokkaiseen toimintaan tai toimia verkossa.

Toiminnassa voi hyödyntää valmiita seksuaaliterveyden materiaaleja ja toiminnallisia menetelmiä, kuten ohjata Punaisen Ristin Kondomiajokortti-tuokioita, järjestää oppitunteja Punaisen Ristin Kumikoulu-materiaalilla tai Maailman aids-päivän toimikunnan (Suomen Punainen Risti, Hivpoint, Positiiviset ry ja Pro-tukipiste) yhteistyössä laatimalla Tiedä faktat hivistä-materiaalipaketilla. Käytössä oleviin verkkomateriaaleihin voi tutustua SPRoppimateriaalit -sivustolla ja tämän sivun vasemmassa laidassa olevan valikon kautta (Materiaalit).

 

Vapaaehtoiseksi seksuaaliterveystyöhön

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin (8h) verkossa. Verkkokurssin jälkeen voit osallistua lähiopetuksena ja webinaareina järjestettäviin seksuaaliterveys-sisältöisiin koulutuksiin mielenkiintosi ja tarpeesi mukaan. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistossa kerrotaan, milloin ja missä seuraava sinulle sopiva koulutus järjestetään. Voit myös hakea tulevia koulutuksia sekä RedNetin että Oma Punaisen Ristin tapahtumakalentereista.

Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen toimiaksesi seksuaaliterveystyön vapaaehtoisena. 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Lisätietoa Punaisen Ristin seksuaaliterveystyön toiminnasta täältä.

Uutiset

Juuli Aschan
Kuvaaja: Juuli Aschan

Suomen Punaisen Ristin, YleX:n, Syöpäjärjestöjen, Väestöliiton ja Sotilaskotiliiton toteuttama Kesäkumikampanja käynnistyy! 

Kati Laitila
Kuvaaja: Kati Laitila
"Yhteistyötä Ilosaarirokissa"

Vapaaehtoisten yhteistyöllä hyvä palvelukokonaisuus tapahtumien osallistujille

Tapahtuman osallistujan murheet voivat olla moninaisia. He ovat voineet loukata itsensä (ensiapu), tullut juotua liikaa (selviämispiste), outo olo päihteistä tai huoli kaverin päihteiden käytöstä (kiertävä päihdetyö), mietteitä seksistä tai seksuaalisuudesta (kiertävä seksuaaliterveystyö) tai vaikka isoja sydänsuruja (henkinen tuki). Punainen Risti pystyy tukemaan. Miten tämä toteutetaan?

Kuva: Petteri Kivimäki / Suomen Punanen Risti
Kuvaaja: Kuva: Petteri Kivimäki / Suomen Punanen Risti

Pluspisteet lopettavat toimintansa huhtikuun lopulla.

Pluspisteet ovat tarjonneet matalan kynnyksen hiv-testausta ja seksuaaliterveysneuvontaa viidellä paikkakunnalla. Ensimmäinen Pluspiste aloitti toimintansa 1993.

Aluksi toimintaa rahoitti Raha-automaattiyhdistys ja peliyritysten yhdistymisen jälkeen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. STEA on kuitenkin linjannut, ettei rahoitusta myönnetä enää toimintaan, joka kuuluu julkisen terveydenhuollon tehtäviin.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.