Seksuaaliterveystyö

Sijainti:

Punaisen Ristin seksuaaliterveystyö - tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kertovat ja keskustelevat seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä esimerkiksi kouluissa, oppilaitoksissa, nuorisotaloilla, varuskunnissa ja erilaisissa kohtaamispaikoissa. Festareilla ja tapahtumissa vapaaehtoiset jakavat Kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä. Vapaaehtoiset voivat osallistua kasvokkaiseen toimintaan tai toimia verkossa.

Toiminnassa voi hyödyntää valmiita seksuaaliterveyden materiaaleja ja toiminnallisia menetelmiä, kuten ohjata Punaisen Ristin Kondomiajokortti-tuokioita, järjestää oppitunteja Punaisen Ristin Kumikoulu-materiaalilla tai Maailman aids-päivän toimikunnan (Suomen Punainen Risti, Hivpoint, Positiiviset ry ja Pro-tukipiste) yhteistyössä laatimalla Tiedä faktat hivistä-materiaalipaketilla. Käytössä oleviin verkkomateriaaleihin voi tutustua SPRoppimateriaalit -sivustolla ja tämän sivun vasemmassa laidassa olevan valikon kautta (Materiaalit).

 

Vapaaehtoiseksi seksuaaliterveystyöhön

Vapaaehtoiseksi pääset suorittamalla seksuaaliterveystyön peruskurssin (8h) verkossa. Verkkokurssin jälkeen voit osallistua lähiopetuksena ja webinaareina järjestettäviin seksuaaliterveys-sisältöisiin koulutuksiin mielenkiintosi ja tarpeesi mukaan. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistossa kerrotaan, milloin ja missä seuraava sinulle sopiva koulutus järjestetään. Voit myös hakea tulevia koulutuksia sekä RedNetin että Oma Punaisen Ristin tapahtumakalentereista.

Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen toimiaksesi seksuaaliterveystyön vapaaehtoisena. 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Katso video Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämistyöstä täältä ja tule mukaan toimintaan!

Lisätietoa Punaisen Ristin seksuaaliterveystyön toiminnasta täältä.

Uutiset

Erilaisissa yleisötapahtumissa sattuu ja tapahtuu. Punainen Risti pystyy tukemaan tapahtumiin osallistuvia usealla tavalla. Ensiapu auttaa itsensä loukannutta, selviämispiste liikaa päihteitä käyttänyttä ja kiertävä päihdetyö herättelee päihtyneitä ja keskustelee päihteisiin liittyvistä asioista. Kiertävän seksuaaliterveystyön puoleen ihminen voi kääntyä, jos hänellä on seksiin tai seksuaalisuuteen liittyviä mietteitä. Henkinen tuki auttaa osallistujia, joilla on huolia, kuten suuria sydänsuruja. Miten tämä kaikki toteutetaan?

Suostumus tarvitaan jokaisessa toisen henkilön kanssa tapahtuvassa seksiteossa. Kaiken ytimessä on vuorovaikutus toisen henkilön kanssa, jolla viestitään siitä, mitä halutaan ja mitä ei haluta. Jokaisen on kunnioitettava toisen henkilön itsemääräämisoikeutta kehostaan – ei on aina ei. 

”Saanko luvan?” on uusi matalan kynnyksen visa, jonka avulla voidaan testata tietoja ja oppia lisää suostumuksesta seksissä. Visassa on 13 kysymystä, joita voidaan käydä läpi itsenäisesti tai ryhmässä keskustellen. Yhdessä pohdiskelu visan aikana on enemmän kuin suositeltavaa!

Kati Laitila
Kuvaaja: Kati Laitila
"Päivystäjiä Ilosaarirokissa"

Tulevaisuudessa tilaajan on helppo löytää netistä SPR:n päivystyspalvelut ja tilaaminen onnistuu helpon ja selkeän linkin kautta. Osaston ensiapuryhmä saa suoraan tilauksen määrittelemäänsä sähköpostiin. Päivystyksen hallinta järjestelmässä vähentää paperitöitä ja helpottaa toimintaa. Pyrimme vastaamaan tilaajan toiveisiin ensisijaisesti ensiapupäivystysten, mutta tarvittaessa myös päihdetyön, seksuaaliterveyden ja henkisen tuen toimintojen osalta.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.