Uutiset

Matti Saarinen
Kuvaaja: Matti Saarinen
". Kuvassa Kisällit -yhtye, joka loihti tunnelmaa Georg Otsin, Mauno Kuusiston ja Tapio Rautavaaran esittämistä lauluista vuosilta 1940-1970"

Suomen Punaisen Ristin Haapamäki-Pihlajavesi osaston ja Riihon Kyläyhdistyksen järjestämä konsertti - 18.8.2019 - Nälkäpäiväkeräyksen hyväksi sai liikkeelle satapäisen yleisön Himmaanmäen kotaan Riihossa. Kuvassa Kisällit -yhtye, joka loihti tunnelmaa Georg Otsin, Mauno Kuusiston ja Tapio Rautavaaran esittämistä lauluista vuosilta 1940-1970.

 • 3.9.2019 10:13
 • Sakari Karvo
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Petäjävedellä esiintynyt Marja Korhonen valloitti yleisönsä ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan"

Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.

 • 22.5.2017 09:38
 • erja salmela
Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

 • 26.9.2016 13:18
 • erja salmela
Anne Pälve
Kuvaaja: Anne Pälve
"Keskittyneitä ryhmätyöntekijöitä"

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirissä järjestettiin ensimmäinen laitosystäväkurssi maahanmuuttajille elokuussa yhteistyössä Vaasan suomalaisen osaston, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen (Oy EduVakk Ab) ja Kirkkopuistikon palvelutalon kanssa. Koulutus on osa opiskelijoiden suomenkielen opiskelua ja siihen osallistui viisi innokasta opiskelijaa, jotka vierailevat Kirkkopuistikon palvelutalossa tämän vuoden loppuun.

 • 20.9.2016 15:15
 • Anne Pälve
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Tarinateatteri Storian näyttelijät Anneli Tuura ja Mari Vuorisalo eläytyivät vapaaehtoisten tarinoihin"

Länsi-Suomen piirin ystävätoiminnan kevätjuhlia vietettiin tänä vuonna Toholammilla ja Äänekoskella. Molemmissa juhlissa oli toistasataa osallistujaa. Juhlien pääesitysten teemana oli innostuminen ja innostaminen. Esitykset haastoivat pohtimaan vapaaehtoisuuden merkitystä ja elämää yleensä.

 • 23.5.2016 12:25
 • erja salmela
Päivi Karppi
Kuvaaja: Päivi Karppi
"Se pakollinen ryhmäkuva"

Lisää! Lisää! Lisää! Haluan oppia lisää! - oli kirjoitettu päiväpalautteeseen, kun ensimmäinen päivä ensiauttajan kertauskoulutusta oli takana.

Seinäjoen aluetoimistolle kokoontui 10 aktiivista "ensivasteilijaa" kertaamaan ja päivittämään taitonsa, sekä tutustumaan ensiapuohjeissa tapahtuneisiin tarkennuksiin.

 • 20.3.2016 19:37
 • Janne Säilä
Kuva Suomen Punaisen Ristin Kuvapankki
Kuvaaja: Kuva Suomen Punaisen Ristin Kuvapankki
"Jyväskylässä kävelykadulla Halaan sinua tapahtuma 14.2. kello 10.00 alkaen!"

Punainen Risti on ystävänpäivän alla huolissaan vanhusten yksinäisyyden lisääntymisestä. Vanhusten yksinäisyys lisääntyy lähitulevaisuudessa väestörakenteen muuttuessa. Vuoteen 2030 mennessä yli 65-vuotiaiden määrän on arvioitu kasvavan yli puolella miljoonalla. Väestöennusteen mukaan määrä on vuonna 2030 noin 1 525 000. Suomessa oli vuoden 2012 lopussa 1 018 000 yli 65-vuotiasta henkilöä (Tilastokeskus).

 • 10.2.2014 18:57
 • Tero Hintsa
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Viiskari keräämässä Kokkolan citymarketilla."

Nälkäpäivälauantaissa koettiin useita kohokohtia. Seinäjoella oli kerääjien itse kertomana älyttömän hyvä tunnelma ja todella kaunis päivä. Ministeri Paula Risikon johdolla keränneet vapaaehtoiset totesivat ilahtuneensa erityisesti nuorten lahjoitushalukkuudesta.

- Nuoriso antoi mieluusti keräykseen rahaa, pitivät asiaa tärkeänä ja sitä että voivat antaa osansa hyvään tarkoitukseen, Seinäjoen keräyskeskuksesta todettiin yhteen ääneen.

Lapuan osasto teki Nälkäpäivässä pieniä ihmeitä

 • 14.9.2013 18:11
 • Tero Hintsa
Meeri Jaatinen
Kuvaaja: Meeri Jaatinen
"Haitarimusiikki innoitti osallistujia tanssiin osaston vapaaehtoisten kanssa."

Haapamäki-Pihlajaveden osasto järjesti iloisen ystävänpäivätapahtuman Sydäntalvi-valmiusharjoituksen hengessä keskiviikkona 13.2.2013 klo 13 alkaen palvelukeskus Metsätähdessä. Metsätähteen oli kokoontunut reilu 20 hengen osallistujajoukko viihtymään osaston järjestämän ohjelman parissa. Osallistujista osa oli asukkaina Metsätähdessä ja osa paikalle saapuneita tai osaston vapaaehtoisten kotoaan hakemia lähiympäristön asukkaita.  Osaston aktiivisia punaliivisiä vapaaehtoisia paikalla oli kymmenisen henkeä.

Mukavaa ohjelmaa ja lämminhenkinen tunnelma

 • 16.2.2013 08:50
 • Tero Hintsa