Ystävätoiminta Imatran osastossa

Ystävätoiminta on vapaaehtoisen apua ja tukea vanhuksille, vammaisille, nuorille, maahanmuuttajille tai yksinäisille ihmisille. Ystävät toimivat esim. juttuseurana, ulkoiluttajana, kauppa-apuna ja saattajina lääkärikäynneillä. Ystävän ei tarvitse kuitenkaan sitoutua enempään, mihin omat voimavarat riittävät.

Vapaaehtoisena ystävänä voi toimia esim. tunnin pari kerrallaan oman aikataulun mukaan – kuitenkin yhdessä sovittuun toimintaan sitoutuen.

Eväiksi riittävät auttamisen halu ja tavallisen ihmisen taidot. Palkaksi saa hyvän mielen, sekä uusia ystäviä ja kokemuksia. Parhaimmillaan ystävätoiminta tuo molemminpuolista iloa ja merkitystä elämään.

Kylmiltään mukaan ei tarvitse lähteä, vapaaehtoiset koulutetaan ja saavat jatkuvan tuen toimintaan. Suomen Punainen Risti järjestää myös ystäväkoulusta, jossa tavataan muita ystävänä toimivia ja voidaan vaihtaa kokemuksia.

 

Tarvitsemme joukkoomme monen ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Lisätietoa: Helena Miikki, p. 045 322 4889 (puhelinaika ma-ke klo 9-15, muina arkipäivinä tekstiviesti.).