Järjestötoiminta

SPR:n jäsenyys

SPR:n jäseneksi voi liittyä esimerkiksi internetissä (www.punainenristi.fi/membership). Jäsenet saavat Avun maailma -jäsenlehden kautta tietoa SPR:n toiminnasta ja tukevat jäsenmaksullaan avustustoimintaa lähellä ja kaukana. SPR:n luottamuselinten (myös osaston hallituksessa) jäsenten pitää olla jäseniä. Jäsenyys on kannanotto Punaisen Ristin edustamien asioiden puolesta.

Jokainen SPR:n jäsen on jäsen jossakin paikallisosastossa. Jäsenyys ei siirry automaattisesti osastosta toiseen, vaan osaston vaihtamisesta pitää ilmoittaa SPR:n Keskustoimiston jäsenrekisteriin erikseen.

SPR:n vapaaehtoiset

SPR:n vapaaehtoisena voi toimia kuka tahansa SPR:n periaatteita kannattava henkilö. Vapaaehtoisilta ei siis edellytetä SPR:n jäsenyyttä. Jäsenyys on kuitenkin suositeltavaa, koska jäseniin on helpompi pitää yhteyttä jäsenrekisterin tietojen avulla ja koska käytännössä vain jäsenille voidaan myöntää SPR:n huomionosoituksia. Jäsenyyden avulla on myös helpompi osoittaa se että henkilö on mukana toiminnassa (mm. vapaaehtoistoimintaan liittyvien vakuutusasioiden hoitamisen yhteydessä). Jäsenyyskohdassa jo mainittiin että luottamustehtävissä toimittaessa pitää olla Punaisen Ristin jäsen.

Osaston kokoukset

Osaston syys- ja kevätkokouksissa linjataan toimintaa, keskustellaan yhteisistä asioista, palkitaan aktiivisia vapaaehtoisia sekä käsitellään sääntömääräiset asiat. Kevätkokous järjestetään maaliskuussa ja syyskokous marraskuussa.

Osaston hallitus

Osaston käytännön asioista vastaa osaston hallitus, joka pyrkii kokoontumaan kuukausittain, kesäkuukausia lukuunottamatta. Osaston hallitus on osa SPR:n Ulvilan osaston kokonaisvalmiutta ja yhteistyöelin eri toimintamuotojen välillä.

Ota yhteyttä, kysy lisää ja tule mukaan!