Ystävätoiminta

Parikkalan osastossa pidettiin syksyllä 2009 ensimmäinen ystävätoiminnan kurssi. Tämän jälkeen alkoi säännöllinen ja aktiivinen ystävätoiminta paikkakunnallamme.
Ystävät toimivat henkilökohtaisina ystävinä ja vierailevat ryhminä vanhainkoti Käskynkässä, Pappilanpellon vanhusten vuokrataloilla ja vanhustentukiyhdistyksen vuokrataloilla Koivulassa Särkisalmella. Ystävillä on vaitiolovelvollisuus ja heidät on vakuutettu SPR:n toimesta vapaaehtoisena toimiessaan.

Toiminnassa on mukana 71 ystävää (31.12.2017). Henkilökohtaisia vastaystäviä on 47 henkilöä. Monet ystävät toimivat sekä henkilökohtaisena ystävänä, että ovat mukana yhdessä tai kahdessa ryhmässä.
Ystävät kokoontuvat talvikaudella joka toinen kuukausi omaan ryhmään. Se toimii vertaistukiryhmänä ja koulutustilaisuutena eri teemoja läpi käyden.

Osa ystävistä on mukana syksyllä 2012 alkaneessa saattajatoiminnassa. He ovat saattamassa potilaita esim. sairaalamatkoilla polikliinisissa tutkimuksissa. Ystävät ovat olleet mukana myös saattohoidossa, johon tuli pyyntö sairaalasta. Tätä toimintaakin jatketaan tarpeen mukaan.

Vaikka ystävätoiminnassa on aktiivinen, ahkera ja erittäin sitoutunut joukko, tarvitsisimme antoisaan toimintaamme lisää väkeä. Miehiä kaivattaisiin ikämiesten juttuseuraksi. Myös naisia tarvittaisiin lisää toimintaan. Ystäväpyyntöjä on tälläkin hetkellä odottamassa. Voisitko Sinä olla uusi ystävä, jota odotamme toimintaamme mukaan? Ottaisimme Sinut ilolla mukaan pirteään ja reippaaseen joukkoomme.

Ystävätoiminnasta vasta ystävätiimi, puh. 044 300 9865