Ensiapuryhmä

SPR Rautavaara
Kuvaaja: SPR Rautavaara
"Rautavaaran ensiapuryhmäläisiä päivystämässä."
SPR Rautavaara
Kuvaaja: SPR Rautavaara
"Rautavaaran ensiapuryhmäläisiä päivystämässä."
SPR Rautavaara
Kuvaaja: SPR Rautavaara
"Syyskuussa 2014 saimme käyttöön uuden elvytysnuken ja toisen harjoitusdefibrillaattorin."
SPR Rautavaara
Kuvaaja: SPR Rautavaara
"Vyölaukkuun mahtuu hyvin ensiapuvälineitä"

Aloita sinäkin harrastus joka voi pelastaa ihmishenkiä!

Ensiapuryhmä koostuu joukosta vapaehtoisista ihmisistä, jotka haluavat ylläpitää ja jakaa ensiaputaitojaan. Ensiavun lisäksi ryhmässä voi oppia radiopuhelimen käyttöä, ryhmän johtamista, riskien kartoittamista ja tapahtumien ensiapupäivystysten suunnittelua.

Ensiapuryhmään tullessasi Sinun ei tarvitse välttämättä osata ensiapua!

Ensiapuryhmä päivystää aktiivisesti erilaisissa yleisötilaisuuksissa ja kilpailuissa. Harjoittelemme säännöllisesti mm. erilaisia ensiaputilanteita, sekä erilaisten ensiapuvälineiden käyttöä.

Haluatko oppia elvyttämään ja käyttämään defibrillaattoria? - Tule mukaan ensiapuryhmän harjoitusiltoihin! Aikataulut ja harjoitusten teemat löydät alaotsikosta ''ryhmäillat''.

Ensiapupäivystäjäksi?

Ensiapupäivystäjältä vaadimme normaalia psyykkistä ja fyysistä kuntoa, vaitiolovelvollisuutta sekä aktiivista osallistumista ensiapuryhmän harjoituksiin ja toimintaan. Ensiapupäivystäjät koulutetaan ensiavun peruskurssilla (EA1®) sekä ensiapupäivystäjän peruskurssilla. Taitoja harjoitellaan ja kerrataan säännöllisesti ensiapuryhmän harjoituksissa.

Ensiapupäivystäjän peruskurssi muodostuu kolmesta osasta (8h koulutuspäivästä, Moodle -verkko-opinnoista ja 18h syventävistä opinnoista). Ensiapupäivystäjä voi halutessaan jatkokouluttautua esimerkiksi EA3® -kurssilla, viestikurssilla, henkisen tuen kurssilla, ensivastekurssilla jne.

Harjoittelijaksi ensiapupäivystyksiin pääsee 16 vuotta täyttänyt, ensiapuryhmässä toimiva henkilö, jolla on riittävä ensiapukoulutus ja on psyykkisesti/ fyysisesti soveltuva päivystämään. 

 

Ensiapuryhmän johtaja

Hannu Huusko
puh. 050 582 5151
rautavaara(at)punainenristi.fi