Kiitos Nälkäpäiväkeräykseen osallistumisesta 2015

Janakkalassa kerättiin jälleen varoja Katastrofirahastoon 35. Nälkäpäivänä 17.-19.9.2015

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun vapaaehtoiset ovat paikalla kaikkialla maailmassa. Niin kotimaan katastrofeissa kuin ulkomailla. Katastrofirahastosta saadaan nopeasti apu perille. Lahjoittamalla autat sekä luonnonmullistusten ja sotien uhreja, että Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita.

Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille lahjoittajille ja kerääjille Janakkalassa. Janakkalan osaston tämän syksyn tulos oli 4499,51€. Keräystulos parani viime vuodesta!

Uusia kerääjiä oli ilahduttavan paljon ja kaiken kaikkiaan lippaan tai tonkan kanssa keräämässä kolmena päivänä oli 28 henkilöä. Lisäksi keräyksiä oli Janakkalassa työpaikoilla ja kouluilla.

SPR Janakkalan osasto päätti lahjoittaa Hyvä Joulumieli-keräykseen Janakkalassa jaettavaksi 50 kpl 70€ lahjakorttia vähävaraisille perheille. Lahjakortit jaetaan yhteistyössä kunnan sosiaalitoimen kanssa siten, että sosiaalitoimi päättää kriteerien mukaan kortin saajat, jotta anonymiteetti säilyy.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin keräys, joka järjestetään joka vuosi syyskuussa, nyt jo 35. kerran. Nälkäpäivä tunnetaan kaduilla kulkevista lipaskerääjistä, mutta Nälkäpäivänä voi lahjoittaa myös verkossa. Nälkäpäivän äiti oli pälkäneläinen vapaaehtoinen Mailis Korhonen, joka keksi idean ”kaikkien pälkäneläisten rahankeruutalkoista” vuonna 1980. Tapahtuma laajeni nopeasti koko maahan, ja nykyisin se järjestetään lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla.

Tässä muutama esimerkki siitä mitä rahalla saa:
  • 4 euroa: lämmin huopa
  • 10 euroa: 4 vesikanisteria  
  • 18 euroa: äitiyspakkaus 
  • 35 euroa: 100 kg hirssiä 
  • 50 euroa: henkisen tuen vapaaehtoisen kouluttaminen Suomessa 
  • 90 euroa: antibioottikuuri 100 lapselle tulehdusten parantamiseksi
Lisätietoja:

Juhani Siira
keräysjohtaja
Suomen Punaisen Risti, Janakkalan osasto
p. 0500 307 835
sähköpostiosoite: janakkala@punainenristi.fi
http://rednet.punainenristi.fi/janakkala

www.nälkäpäivä.fi