Ystävätoiminta

Tarvitsetko ystävää tai kuuntelijaa? Jos tarvitset kuuntelijaa, vierailijaa tai tukea arkeen, voi Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoinen ystävä ehkä auttaa.

Ota meihin yhteyttä ja etsimme sinulle ystävän. Toiminnan ideana on yhdistää ihmisiä ja järjestää kontakteja. Ystävän kanssa voit tehdä molemmille mieluisia asioita; jutella, käydä kävelyllä tai vaikkapa vain istuskella yhdessä.

Mitä ystävä tekee?

Vapaaehtoinen ystävä vierailee ystävää kaipaavan henkilön tai muuten yksinäisen luona. Hän on kuuntelija ja henkinen tuki. Ystävätoimintaa ei ole rajoitettu mihinkään ikäryhmään. Vapaaehtoisia ystäviä on niin nuoria kuin vanhojakin, samoin ystävätoimintaa kaipaavia löytyy kaikista ikäryhmistä.

Ystävätoiminta on hyvin monimuotoista: ystäviä toimii vanhuksen, vammaisen, maahanmuuttajan, mielenterveyskuntoutujan tai yksinäisen nuoren ystävänä. Vapaaehtoiset toimivat myös saattajina esimerkiksi retkillä, terveyskeskuskäynneillä tai vaikkapa kauppamatkoilla. Saattajana voi toimia vaikka vain kerran, ystäväsuhteet ovat kestoltaan pitempiaikaisia.

SPR Kajaanin osaston Ystävätoiminta toteutetaan vetäjätiimin voimin.
 
Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse: spr.ystavat.kjni@gmail.com tai soittopyyntö
spr@kajaani.net tai toimiston  puhelimeen( ark klo 09.00-15.00) 0407498264 jolloin soitamme 
takaisin.
 
Päivitetty viimeksi 26.11.2016 SMH