Pirkko-Liisa Ollila

Pirkko-Liisa Ollila

Järjestöneuvos, markkinointipäällikkö

syntymävuosi 1946

Kaivanto

Ehdokkaana valtuuston puheenjohtajaksi

 

Ehdokkaamme on oikea valinta tehtävään, koska:

PR-kokemusta valtakunnan, piirin ja osaston tasolla. Rohkea puolestapuhuja - luja, mutta lämmin. Yhteistyöhaluinen verokostovelho. Kokousteknikko.

 


Kysymykset valtuuston puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi ehdolla oleville:

1. Mitä humanitaarisia kysymyksiä valtuuston pitäisi mielestäsi käsitellä?

Tinkimätön tiivistelmä on kirjattu Ristin periaatteisiin ja asetukseen:
Tarkoituksena on kaikissa oloissa

- suojella elämää ja terveyttä
- puolustaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia
- edistää kansojen välistä yhteistyötä ja rauhaa
- Humanitaarisuuden korista pitää valtuustoonkin nostaa:

pakolaisuus, maahanmuutto ja kotoutuminen.Miten olla ihminen ihmiselle, taata ainutkertainen oikeus elämään sekä Suomessa että maailmalla.
Miten kotouttaa uudisasukkaat niin, että syntysuomalaiset eivät koe sitä turvattomuutena vaan mahdollisuutena.

Afrikan lasten nälkä ja muu ”hiljainen hätä”ei saa jäädä akuutimpien asioiden jalkoihin. Siitä voi kasvaa kuolemanloukku, valtaisa muuttoaalto ja terveysuhka.
Sote on rakennelma, jonka kehittymisellä on huomattavia vaikutuksia – hyviä ja huonoja. Elinoloja tulee määrittämään vahvasti se, missä asuu tai minkä ikäinen on. Voimakas kaupungistuminen köyhdyttää reuna-alueita ja maaseutua. Se kärjistää työllisyysnäkymiä, ikärakenteita, koulutusmahdollisuuksia ja taloudellisia vaikutuksia.
Kansalaiset ovat huolissaan kuinka Suomessa pärjäävät vanhukset, syrjäytymisvaarassa olevat nuoret tai maasta turvaa hakevat. Merkittävänä kansalaisjärjestönä SPR voi huolestumisen sijaan ryhtyä hommiin kaikkien näiden ihmisten saamiseksi mukaan kotimaamme ja omien olojensa parantamiseksi! Valtuuston kautta voimme tukea osastojen ja piirien työtä hyvinvoinnin lisäämiseksi.

2. Mitä omaa osaamista toisit valtuuston työskentelyyn?

Koulutukseni (lehdistö- ja tiedotusoppi) ja työelämän kokemukseni aikuiskoulutuksen ja markkinoinnin parissa (Kansion koulutuspäällikkö, Tampere-talon markkinointipäällikkö) ovat vahvistaneet osaamistani näissä järjestötyössäkin oleellisissa taidoissa.
Olen innokas, selkeä- ja nopeasanainen, luja, mutta lämmin. Osaan johtaa kokouksia.
Järjestöneuvoksen arvonimen lienen saanut monikymmenvuotisesta työstä eri järjestöissä ja niiden johtotehtävissä. Olen ottanut hommat tosissani.
Olen kasvattanut kaksi täysipäistä lasta ja viisi lastenlasta – kiinnostus PR-toimintaankin periytyy!

3. Mikä on mielestäsi valtuuston keskeisin rooli?

Kuuleminen ja kehittäminen, ennakointi ja seuranta
- Valtuustossa on koko kenttä, kaikki piirit edustettuna. Sitä osaamispotentiaalia ja tietopankkia on osattava kuulla herkällä korvalla.
- Valtuuston on nähtävä tulevaan, ohi tämän päivän haasteiden. Nuoret ja jäsenmäärä ovat valtuustonkin toiminnan avainsanat.
- Digitaalinen kehitys niin toiminnan kuin erityisesti viestinnän välineenä on osattava ja uskallettava valjastaa järjestön käyttöön.
- Valtuuston on erityisellä huolella seurattava myös paperinmakuisia tehtäviään:
toiminnan toteutumista, taloutta ja hallintoa – niillä taataan Punaisen Ristin resurssit, joilla tavoitetaan ihmiset koto-Suomessa ja maailmalla.