helmikuu 2023

Tapahtumailmoitukset Kaarinan osaston toiminnoista löytyvät Oma Punainen Risti - sivustolta.
https://oma.punainenristi.fi/publicevents?search=Kaarina
 
 
Tervetuloa Hyvinkään osaston sääntömääräiseen kevätkokoukseen 30.3.23 klo 18, Uudenmaankatu 43. Ilmoittautuminen kokoukseen etukäteen: hyvinkaa@osasto.punainenristi.fi
Osastomme kevätkokous järjestetään keskiviikkona 22.3.2022 klo. 18.00 alkaen kerhohuoneellamme ja teamsissa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.
Ilmoittautumiset toimistoon viimeistään 21.3.2023: 0400 878 910, toimisto@sprvaasa.fi
SuomiKamu-koulutukset jatkuvat torstaina 23.3.2023 klo 17-20
Maahanmuuttajataustaiset henkilöt ja perheet ottavat mielellään suomalaisen SPR-ystävän. SPR kouluttaa tähän toimintaan 3 tunnin lyhytkurssilla.
Etsimme vapaaehtoiseksi ilmoittautuneille sopivan maahanmuutajaystävän tai ystäväperheen yhteistyössä Espoon ja Kaunaisten maahanmuuttajapalveluiden kanssa. Toivomme, että olet täysi-ikäinen ja voit sitoutua toimintaan vähintään kuuden kuukauden ajaksi. 
SPR Orimattilan osaston sääntömääräinen
KEVÄTKOKOUS pidetään maanantaina 27.3.23 klo 18 alkaen osaston toimitilassa Kehräämöllä, Pakaantie 1 A, Orimattila.
Esillä sääntömääräiset asiat.
 
Tervetuloa!
SPR:n Ulvilan osaston sääntömääräinen KEVÄTKOKOUS pidetään sunnuntaina 12.3.2023 klo 17.30 Santrassa Lauttaranta 7.
Tervetuloa!
Osaston hallitus
Tervetuloa Punaisen Ristin Riihimäen osaston sääntömääräiseen kevätkokoukseen tiistaina 14.3.2023 klo 18.00 alkaen osaston toimitilalle (os. Keskuskatu 1, 11130 Riihimäki). Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat sekä täydennetään hallitusta yhdellä jäsenellä kaudelle 2023-2024.
Punaisen Ristin Riihimäen osaston hallitus
Vapaaehtoiset tekevät festareilla päihdetyötä ja seksuaaliterveystyötä tiiviissä yhteistyössä ensiavun kanssa.
Nyt etsimme koordinaattoria terveyden edistämisen festarityöhön (Tampereelle)
SPR kuva-arkisto
Virkistävät laulutuokiot 21.2.2023 Lauttarannan kahdella
Johanna Raivio
Hiihtolomaa edeltävällä viikolla tamperelaisessa Kissanmaan koulussa Punaisen Ristin Tampereen osaston vapaaehtoiset Arja, Alina, Helena ja Tiina olivat auttamassa läksyissä ja kuulemassa pienten koululaisten päivän mietteitä. Apua annettiin muun muassa englannin, uskonnon ja matematiikan läksyissä.
Syyrian Punainen Puolikuu
Tällä viikolla koulujen uutiskirjeessä aiheina olivat:
Perehdytys on suunnattu maahanmuuttajatoiminnan vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille, mutta kaikki Punaisen Ristin toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.
Perehdytyksessä käydään läpi mm. Punaisen Ristin arvot ja periaatteet, tiedotetaan ajankohtaisimmista vapaaehtoistehtävistä sekä niihin liittyvistä toimintaohjeista. Lopussa on aikaa keskusteluun ja kysymyksiin.
Liina Rahja
SPR Tampereen osaston Tampuri Hervannan kielikahvilaa vietettiin tiistaina 14.2. ystävänpäivätunnelmissa. Kielikahviloissa suomea sujuvasti puhuvat ja suomea vasta opettelevat keskustelevat yhdessä pienryhmissä. Hervannan kahvilaan saapui kävijöitä yli 20 ja edustettuna oli jopa 11 eri kansallisuutta.
Antti Kinnari
Suomen Punaisen Ristin Hollolan osasto pystytti ystävänpäivän kunniaksi tapahtumapisteen Hollolan Prismaan. Vapaaehtoiset jakoivat kojulla tietoa SPR:n paikallisesta toiminnasta, ja ohikulkijoiden kanssa vaihdettiin paitsi ystävänpäivän toivotukset, myös ajatuksia ystävyydestä ja yksinäisyydestä.
Benjamin Suomela, Punainen Risti - aineistopankki
Olemme päivittäneet ensiapupäivystyksen tilaamisen uudenlaiseen järjestelmään. 
 
Tästä eteenpäin ensiapupäivystäjämme voit tilata osoitteesta https://www.punainenristi.fi/ensiapu/ensiapupaivystykset/
 
Lisätietoa saat osoitteesta loimaa@osasto.punainenristi.fi
 
Är du en av dem som har överlopps garn hemma?
FRK Karis-Pojo avdelning tar gärna emot garn av ull eller ullblandning, för att sticka mössor, sockor och vantar till välgörenhet. Kontakta Siv Allenius 0414550925 om du vill donera garn. 
Rauman osaston jäsentiedote on postitettu jäsenille helmikuun alussa. Tiedotteen pääset lukemaan myös sähköisesti alla olevasta linkistä.
Ystävätoiminnan uusi vastuuhenkilö Hanna-Kaisa kirjoitti ainutlaatuisen kirjoitelman ystävyydestä, yksinäisyydestä ja osastomme ystävätoiminnasta ja sen historiasta:
Muutama sana ystävätoiminnasta
Turkin Punainen Puolikuu
Auta meitä auttamaan Turkin ja Syyrian maanjärjestyksen uhreja!
Kaarinassa keräys Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon maanjäristysten uhrien auttamiseksi alkaa.
Tilinumero: FI52 5000 0120 4156 73, viitenumero 451021101456
Mobile Pay: 43228
Näillä tiedoilla apu menee perille Kaarinan osaston kautta.
Mistä löytyy kirjasto, miten saan lapset päiväkotiin tai kouluun ja missä voin itse harrastaa liikuntaa? Entä miten toimitaan kaupassa? Paljon kysymyksiä, joihin tarvitaan vastauksia.
Tarjoamme maksuttoman yhden illan koulutuksen, joissa saat valmiuksia ryhtyä ystäväksi arjessaa, voit olla apuna maahan muuttaneiden arjessa ja kotoutumisessa uuteen ympäristöönsä.