kesäkuu 2022

Marko Tervo
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toiminta on rauhoittumassa kesän ajaksi esimerkiksi ryhmien säännöllisten tapaamisten tai harjoitusten osalta. Jatkuvaa ympärivuorokautista hälytysvalmiutta ylläpidetään kuitenkin äkillisten avuntarpeiden varalta läpi kesän.
Super-Sakke
Jyväskylän ja Seinäjoen ALUETOIMISTOT lomailee 27.6.-7.8.2022.
Hannu J. Vest
Kuvakertomus Punaisen Ristin Kuusankosken osaston talkoolaisten tekemisistä 20.6.2022 Voikkaalla.
Osaston puheenjohtaja Harri Ihalainen haluaa tässäkin kiittää kaikkia talkosiin osallistuneita.
Talkoot vielä jatkuvat.
HJV 21.6.2022
Jouko Lukkarinen
Ystävät viettivät aurinkoisen ja paikalliskultuurista kertoavan illan 21.6.2022 Kansanooppera Paperimestarin näytöksessä Kymijoen rannassa.
Pauliina Pensikkala
Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin piiritoimiston asiakaspalvelu (Yliopistonkatu 24 A, Turku) on suljettuna heinäkuun.
Hyvää kesää!
Minna Jokinen
Jämsän vastaanottokeskuksen tilapäisen suojelun piirissä olevien henkilöiden määrä nousee 350:een kesäkuun loppuun mennessä. Suurin osa on saapunut Jämsään ja Jämsänkoskelle huhti-toukokuun aikana ja heille on jo jaettu kodin perustarvikkeet ja muuta tarpeellista. Lahjotustavaroita on saatu kiitettävästi. 
20.6.2022 lähtien lahjoitustavaroita jaetaan maanantaisin klo 15-17 ja tavaroita vastaanotetaan tiistaisin klo 16-18. 
Mia Hagman
https://rednet.punainenristi.fi/node/4637
 
To 4.8. klo 17–19 Ystävätoiminnassa vapaaehtoisena ystävänä toimivien virkistysilta seurakuntamajalla, os. Majatie 4. Lisätietoja Päivi Honkonen p. 050 5943229. Olet lämpimästi tervetullut. Myös uudet ystäviksi haluavat ovat tervetulleita iltaan!

Ystävävälitys jatkaa taas elokuussa.

Tavataan Muuramen Nisulanmäen harrastemessuilla la 13.8.
Roine Piirainen
Piiritoimisto on suljettuna 22.6.- 7.8. välisen ajan.  
Emma Peura / SPR
Kahtena edellisenä kesänä jouduimme koronapandemiasta johtuen perumaan lasten kesäleirit. Tänä vuonna pääsimme 13.-16.6.  pitämään Sankarit 2022 -leiriä Hattulaan, Petäys Lakeland Resort:iin. Leirillä oli mukana 22, iältään 7-12 -vuotiasta, lasta. Vapaaehtoisia ohjaajia mukana oli seitsemän ja piirin työntekijöitä kolme.
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti
SPR Lahden vastaanottokeskus tarvitsee vapaaehtoisia muuttoavuksi! Vastaanottokeskukseen saapuvat ukrainalaiset majoitetaan asuntoihin ympäri kaupunkia, ja osa asunnoista sijaitsee aivan Hollolan rajan tuntumassa.
Ehtisitkö muuttoavuksi tavaroiden lajitteluun, kalusteiden kokoamiseen, verhojen ripustamiseen ja muihin tehtäviin?
Ensiapu on kansalaistaito
Tutustu Punaisen Ristin ensiapuohjeisiin ja vahvista osaamistasi ensiapukurssilla.
Ensiapuohjeita on päivitetty helmikuussa 2022. Voit tutustua päivitettyihin ohjeisiin täällä.
Turvallista kesää!
Helena Lukkarinen
Asuntoja vuokrattu Kouvolan Asunnoilta 20 kpl eli asukkaita tulee n. 80 kpl. Suurin osa asunnoista sijaitsee Voikkaalla Santatiellä, osa Voikkaantiellä, Kirkkokujalla ja lisäksi muutama Takaharjunkujalla. Asunnot ovat 2-3 h + keittiö kokoisia.
Asuntojen kalustamisesta:
Onhan teidän ensiapuryhmä liittynyt tilausjärjestelmään?
SPR kuva-arkisto
Omaishoitajien tukitoiminan vapaaehtoisten valtakunnallinen seminaari 9.6. Hotel Helkassa Helsingissä.
Päivän avaus ja kesätervehdykset alueilta Punaisen Ristin omaishoidon koordinaattori Sisko Aalto,  juontaja ja toimittaja "Luonto lähellä" Kimmo Ohtonen. "Ikääntyneiden asema ja oikeudet" vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo ja "Tunnevaaka" Miina Sillanpääsäätiön hankekoordinaattori Päivikki Paakkanen. Lopuksi kuultiin alueiden päivän tunnelmat ja päätös kahvi.
Suomen Punaisen Ristin Tampereen osastolla on tavoite, että mahdollisimman monella kansalaisella olisi riittävät ensiaputaidot. Vahvistaaksemme kouluttajaresurssiamme, haemme nyt dynaamiseen työtiimiimme toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen
Hannu J. Ensio Vest
Kuusankosken osaston ystävät tekivät kesäretken Verlaaan 7.6.2022. Tutustuimme parin kilometrin mittaiseen metsäpolkuun ja samalla saimme käsityksen siitä, kuinka UPM hoitaa metsiä. Tätä ajatusta tukivat polun varrella olevat kysymykset. Saimme mm. tietoja nuoresta kasvatusmetsästä, kuusivaltaisesta taimikosta, lahopuun hyödyistä sekä Kymenlaakson maakuntakiven eri rapakiven hyödyntämisestä. Polun varrella oli myös kukkivia kasveja, joiden nimiä arvuuttelimme.
Eeva-Liisa Koskinen
Apupuput ovat vallanneet huhtikuusta lähtien piiritoimiston. Olemme vastaanottaneet apupupuja mm. harrastusryhmiltä, yksityishenkilöiltä niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin.
Oheisten kuvien Apupuput ovat tehneet Porin Seudun kansalaisopiston ja Otsolan opiston kurssilaiset. Langat näihin ovat lahjoittaneet Lavikko ja Nappinja.
Suurkiitokset tekijöille ja lahjoittajille!
Turun Osuuskaupan pullonpalautusautomaateissa on SPR:n keräysluvalla voinut lahjoittaa panttirahat Punaisen Ristin paikalliseen työhön Varsinais-Suomessa. Varat suunnataan  lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.