kesäkuu 2022

Kalannin osasto on paikalla Männäisten torilla Kalannissa pe 1.7. klo 16-19.
Tervetuloa tutustumaan toimintaamme :)
Toimintakeskus Riihikalliossa on kesäsulku 27.6. - 31.7.2022 välisenä aikana. Kesän aikana myös tiistaibingo on tauolla, ja ruokapäiviä ei järjestetä. Seuraava bingo on tiistaina 2.8. klo 13 ja seuraava ruokapäivä keskiviikkona 3.8.2022.
Kirpputori toimii normaalisti ma-to 9-15 ja pe 9-13.
Sarapihan kahvio kesäaukioloajoin ma-pe 7:30 - 13.
Varatalonmiespalvelut toimivat normaalisti, numero 03 4747 386
Riihikallion väki toivottaa kaikille lämpimiä kesäpäiviä.
Järjestämme 7.9. klo 17:30-19 kotoutumisen tuen webinaarin, johon ovat tervetulleita vapaaehtoiset, vapaaehtoistoiminnasta kiinnostune
Kaakkois-Suomen piirin piiritoimisto on avoinna koko kesän 2022 klo 9–15.
Piiritoimiston numero 040 173 7243 vastaa toimiston aukioloaikojen mukaisesti, ja äkillisten hätätilanteiden varalle numeron vastaajasta saa päivystävän työntekijän yhteystiedot.
Marko Tervo
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toiminta on rauhoittumassa kesän ajaksi esimerkiksi ryhmien säännöllisten tapaamisten tai harjoitusten osalta. Jatkuvaa ympärivuorokautista hälytysvalmiutta ylläpidetään kuitenkin äkillisten avuntarpeiden varalta läpi kesän.
Super-Sakke
Jyväskylän ja Seinäjoen ALUETOIMISTOT lomailee 27.6.-7.8.2022.
Erilaisissa yleisötapahtumissa sattuu ja tapahtuu. Punainen Risti pystyy tukemaan tapahtumiin osallistuvia usealla tavalla. Ensiapu auttaa itsensä loukannutta, selviämispiste liikaa päihteitä käyttänyttä ja kiertävä päihdetyö herättelee päihtyneitä ja keskustelee päihteisiin liittyvistä asioista. Kiertävän seksuaaliterveystyön puoleen ihminen voi kääntyä, jos hänellä on seksiin tai seksuaalisuuteen liittyviä mietteitä.
Hannu J. Vest
Kuvakertomus Punaisen Ristin Kuusankosken osaston talkoolaisten tekemisistä 20.6.2022 Voikkaalla.
Osaston puheenjohtaja Harri Ihalainen haluaa tässäkin kiittää kaikkia talkosiin osallistuneita.
Talkoot vielä jatkuvat.
HJV 21.6.2022
Jouko Lukkarinen
Ystävät viettivät aurinkoisen ja paikalliskultuurista kertoavan illan 21.6.2022 Kansanooppera Paperimestarin näytöksessä Kymijoen rannassa.
Pauliina Pensikkala
Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin piiritoimiston asiakaspalvelu (Yliopistonkatu 24 A, Turku) on suljettuna heinäkuun.
Hyvää kesää!
Jämsän vastaanottokeskuksen tilapäisen suojelun piirissä olevien henkilöiden määrä on nousut 350:een kesäkuun loppuun mennessä. Suurin osa on saapunut Jämsään ja Jämsänkoskelle huhti-toukokuun aikana ja heille on jo jaettu kodin perustarvikkeet ja muuta tarpeellista. Lahjotustavaroita on saatu kiitettävästi. 
Mia Hagman
https://rednet.punainenristi.fi/node/4637
 
To 4.8. klo 17–19 Ystävätoiminnassa vapaaehtoisena ystävänä toimivien virkistysilta seurakuntamajalla, os. Majatie 4. Lisätietoja Päivi Honkonen p. 050 5943229. Olet lämpimästi tervetullut. Myös uudet ystäviksi haluavat ovat tervetulleita iltaan!

Ystävävälitys jatkaa taas elokuussa.

Tavataan Muuramen Nisulanmäen harrastemessuilla la 13.8.
Roine Piirainen
Piiritoimisto on suljettuna 22.6.- 7.8. välisen ajan.  
Emma Peura / SPR
Kahtena edellisenä kesänä jouduimme koronapandemiasta johtuen perumaan lasten kesäleirit. Tänä vuonna pääsimme 13.-16.6.  pitämään Sankarit 2022 -leiriä Hattulaan, Petäys Lakeland Resort:iin. Leirillä oli mukana 22, iältään 7-12 -vuotiasta, lasta. Vapaaehtoisia ohjaajia mukana oli seitsemän ja piirin työntekijöitä kolme.
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti
SPR Lahden vastaanottokeskus tarvitsee vapaaehtoisia muuttoavuksi! Vastaanottokeskukseen saapuvat ukrainalaiset majoitetaan asuntoihin ympäri kaupunkia, ja osa asunnoista sijaitsee aivan Hollolan rajan tuntumassa.
Ehtisitkö muuttoavuksi tavaroiden lajitteluun, kalusteiden kokoamiseen, verhojen ripustamiseen ja muihin tehtäviin?
Ensiapu on kansalaistaito
Tutustu Punaisen Ristin ensiapuohjeisiin ja vahvista osaamistasi ensiapukurssilla.
Ensiapuohjeita on päivitetty helmikuussa 2022. Voit tutustua päivitettyihin ohjeisiin täällä.
Turvallista kesää!
Helena Lukkarinen
Asuntoja vuokrattu Kouvolan Asunnoilta 20 kpl eli asukkaita tulee n. 80 kpl. Suurin osa asunnoista sijaitsee Voikkaalla Santatiellä, osa Voikkaantiellä, Kirkkokujalla ja lisäksi muutama Takaharjunkujalla. Asunnot ovat 2-3 h + keittiö kokoisia.
Asuntojen kalustamisesta:
Täältä löytyy lisätietoja tilausjärjestelmästä.