huhtikuu 2022

Seuraavia tavaroita/tuotteita voi tuoda suoraan Niinitie 42 C kerhohuoneelle. Huoneella on päivystys arkipäivisin klo 9-15 (lounastauko 12-13). Lisätietoja 040 720 49 58 / taruleskinen@gmail.com.
PUUTELISTA
Helena Lukkarinen
Kasvokkainen koulutusilta toimitila Etapissa ystäville, kouluttaja piirin järjestäpäällikkö Piritta Keränen. Koulutus oli räätälöity tietoisku niin uusille kuin toiminnassa oleville ystäville.
Kirkastettiin Punaisen Ristin roolia ja tehtävää yhteiskunnassa.
Lisäksi luotiin katsaus 9.4. Kouvolan vastaanottokeskuksen (VOK)  avaamiseen tarvittaviin toimiin. 
HL 29.4.2022
 
Helena Lukkarinen
Osaston hallituksen kehitysillassa 26.4.2022 annettiin kultainen ansiomerkki
Lauri Meltolle 30 vuoden ansiokkaasta toiminnasta SPR Kuusankosken osaston hyväksi.
Lisäksi hopeinen ansiomitalli Terttu Uramaalle, 
kiitos 20 vuoden toiminnasta osaston ystävätoiminnassa.
 
Marjut Välimaa / SPR
Kuhmoisilla juhlittiin 28.4.2022 30-vuotiasta Torstaitupa -toimintaa. Torstaitupa kokoaa väkeä yhteen torstaisin Kuhmola -taloon kylän keskustassa ja juhlissa oli mukana satakunta henkeä. 
Miten varautua suuronnettomuuteen?
Kuvittele tilanne: 
Järjestön hallituksen 22.4.2022 pidetyn kokouksen keskeisenä aiheena oli tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen. Hallitus käsitteli kattavasti järjestön taloutta kuullen piirien tuloksista ja osastojen taloudesta, varainhankinnan kehityksestä, talouden tasapainottamisen ohjelman toteutumisesta sekä tarkastusvaliokunnan huomioista järjestön toimintaan liittyen. Lue koko tiedote täältä.
Paula Hellgrén
Satakunnan piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 23.4.2022 Hinnerjoella Harjunummen kappelissa.
Satakunnan piirin valmiuspäällikkö Kari Petäjä aloitti päivän tilaisuuden katsauksella Ukrainan avustustilanteesta. Etäyhteyden välityksellä saimme asiasta vielä lisätietoa SPR keskustoimiston kansanvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhoselta.
Noralla on pitkä kokemus vapaaehtoistoiminnasta  
Hän kuvaa ystävätoimintaansa näin: 
Tervakosken Eläkkeensaajat yhdessä Tervaleijonien kanssa järjesti 18.4.-22 TangokonsertinTervakosken seuratalolla. Konsertin tuotto 715 € lahjoitettiin SPR:n Tervakosken osaston kautta Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon Ukrainan sodan uhrien hyväksi.
Punainen Risti
Punaisen Ristin viikon kirppis Pusulassa
Sentraalitie 7 (ent. Siwa)
3.-7.5.2022
Avoinna ti-pe klo 11-17, la klo 11-15
Lauantaina kahvitarjoilu!
Tervetuloa tekemään löytöjä! Otamme myös mielellämme vastaan
ehdottomasti ehjää, puhdasta ja toimivaa tavaraa - leluista työkaluihin,
vaatteista kirjoihin!
Leena Koskinen
SPR Satakunnan piirin vuosikokouksessa 23.4.22 Hinnerjoella Maija Valkamalle myönnettiin kultainen ansiomitali pitkäaikaisesta, monipuolisesta vapaaehtoistoiminnasta. Ansiomerkin saivat Leena ja Martti Koskinen.
Osasto onnittelee!
 
Sirpa Lehtimäki
SPR Varsinais-Suomen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 23.4.2022 Isotalon Kivisalissa Oripäässä.
Tiedote 23.4.2022
SPR Kaakkois-Suomen piirin vuosikokouksen seminaarissa vieraillut kv-katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen: ”Ukrainan konfliktiin liittyvässä avussa on vasta maratonin alkuspurtti meneillään.”
 
Kaakkois-Suomen piirin hallitus sai vuosikokouksessa uusia jäseniä
Johanna Raivio
SPR Hämeen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 23.4. Kiipulassa, Turengissa. Ennen virallista kokousta oli yhteistä ohjelmaa ja lounas.
Vapaaehtoisten Pelastuspalvelun jatkokurssit pidetään 8.-9.10.2022 Kasavuoren koulukeskuksessa,  Kauniaisissa. 
Samana viikonloppuna järjestetään kolme kurssia, joista voit valita yhden.
• Etsinnän maastojohtajan kurssi: https://www.lyyti.fi/…/Etsinnan_maastojohtaja_kurssi…
Apupupu on maailman pehmein auttaja, ja se neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Pupu antaa tukea sen käpälään tarttuvalle ja tuo iloa päivään. Kriisiä pakenevat lapset tarvitsevat nyt Apupupujen apua!
Apupupu on maailman pehmein auttaja, ja se neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Pupu antaa tukea sen käpälään tarttuvalle ja tuo iloa päivään. Kriisiä pakenevat lapset tarvitsevat nyt Apupupujen apua! Tavoitteenamme on antaa jokaiselle vastaanottokeskuksen kautta Suomeen saapuvalle lapselle oma Apupupu uudeksi ystäväksi.
Tiedoksi, että Kullaan osasto on liittynyt 1.1.2022 Ulvilan osastoon. Ulvilan osaston jäsenmäärä oli 31.12.2021 117 hlöä ja Kullaan osaston 27 hlöä. Näin ollen 1.1.2022 Ulvilan osaston jäsenmäärä on 144 henkilöä. Osasto jatkaa Ulvilan osaston nimellä ja syyskokouksessa 21.11.2021 valitulla hallituksella. Kaikki jäsenemme ovat tervetulleita mukaan toimintaan haluamallaan panoksella.
 
Lämmin kiitos kaikille tähän asti ensihuolto-operaatiossa toimineille - niin tavaran tarjoajille, lahjoittajille kuin aivan kaikille vapaaehtoisille! ❤ Ilman teitä emme olisi saaneet huonekaluja tai muuta tavaraa niitä tarvitseville. Olemme saaneet paljon aikaiseksi, kiitos Teidän! Suuri kiitos myös Lions Club Nastola - apunne on ollut myös korvaamatonta! Kiitokset myös Tampereelle Punainen Risti, Hämeen piiri:lle tuestanne!