maaliskuu 2021

On tärkeää saada järjestön ääni kuuluviin kuntavaaleissa ja sote-uudistuksessa
Kuntavaaleja siirretään koronatilanteen takia eteenpäin. Tällä hetkellä on vaalipäivä näyttäisi olevan 13.6.
Hei viestintäkouluttajat!
Osastoviestinnän perusteet -koulutus on nyt myös ruotsiksi: Grunderna för avdelningens kommunikation. Ruotsinkielinen diaesitys on lisätty ao koulutusmateriaaleihin. Kouluttajan ohje saadaan käännettyä ruotsiksi myös pian. 
Olettehan myös huomanneet, että osastoviestinnän diat on visualisoitu uudelleen. Voit käydä imuroimassa uudistetut diat koulutusmateriaaleista!
SPR:n Nilsiän osaston kevätkokous pidettiin maanantaina 29.päivänä maaliskuuta 2021. Paikalla oli 16 osaston jäsentä.
 
Olisiko sinulla aikaa ja kiinnostusta tulla mukaan auttamaan rokotusapuun?  
Suomessa on käynnissä laajat koronarokotukset. Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat mukana tukemassa viranomaisia ja avustamassa rokotukseen tulevia henkilöitä Porin ja Ulvilan rokotuspaikoilla.    
Jos olet yli 18, etkä kuulu mihinkään riskiryhmään, ilmoittaudu mukaan rokotusapuvapaaehtoisten 1 tunnin pituiseen perehdytykseen!  
Jämsän osaton kevätkokous järjestetään Teams-kokouksena torstaina 15.4.2021 klo 17 Sillanpielessä osoitteessa Keskuskatu 1, Jämsä.
Käsitellään sääntöjen määräämät asiat.
Kokoukseen osallistujien tulee ilmoittautua 13.4. mennessä jamsanspr@gmail.com. Kokouslinkki lähetetään sähköpostiisi. Etäyhteyslinkki kokousmateriaaleineen lähetetään ainoastaan ilmoittautuneille jäsenyyden tarkastamisen jälkeen.
Tervetuloa!
Marjaana Malkamäki / SPR
Pelkkä läsnäolo voi pelastaa nuoren hengen. Leena Heinon antama apu esti tuntematonta tyttöä hukuttautumasta. Henkisen tuen merkitys on onneksi ymmärretty.
Tyttö kyyhötti mytyssä Kokemäenjoen rannassa, aivan sillan kupeessa. Syksyn ensipakkaset olivat tuoneet mukanaan viimaiset aamut. Ihmiset kiiruhtivat töihin ja kouluun, nopeasti lämpimään. Ehkä siksi ohikulkijat eivät kiinnittäneet tyttöön mitään huomiota.
Vuosikokous järjestetään tänä vuonna jälleen etäkokouksena Microsoft Teamsin välityksellä. Kokous pidetään klo 10-12. 
Ilmoittautuminen tapahtuu OMAn kautta (klikkaa tässä!). Ilmoittautuessasi valitse, oletko tavallinen osallistuja vai virallinen edustaja.
Tervetuloa mukaan ensiaputoiminnan yhteistyöfoorumin tapaamiseen torstaina 22.4.2021 klo 18-20 Teamsin välityksellä!
 
Kevätkalenteri 2021 syntyi halusta tukea Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisia ja aktiiveja. Punainen Risti ei olisi mitään ilman motivoituneita ja hyvinvoivia vapaaehtoisiaan.
Haluamme kertoa, kuinka tärkeä sinä olet meille. Jotta voisi auttaa toisia, on välillä autettava itseä ja huolehdittava omasta jaksamisesta. Hyvinvoiva ihminen luo hyvinvointia ympärilleen.
Täältä voit lukea uusimman 2/2021 järjestötiedotteen https://drive.google.com/file/d/1lolYL23HgbgPdLDpmyhWTJx1J-I_4OKt/view
Seuraavat ohjeet ovat voimassa:
- Kaikki aikuisten lähitoiminta sisällä ja ulkona on tauolla 9.5.2021 saakka. Ainoastaan etätoiminta on mahdollista.
Janne Körkkö
Punaisen Ristin ryhmänjohtajakoulutus valmistaa osallistujia toimimaan operatiivisissa tehtävissä ryhmänjohtajana. Koulutukseen valittu saa valmiuksia, varmuutta ja motivaatioita johtaa vapaaehtoisia ensiavun-, henkisen tuen tai ensihuollon tehtävissä.
Lisätietoja ryhmänjohtajakoulutuksen kohderyhmästä, pääsyvaatimuksista, hinnasta ja toteutuksesta löytyy uutisen liitteestä.
Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina 18. maaliskuuta koronavirustilannetta ja suositustensa jatkoa epidemian leviämisvaiheessa. Maakunnan tartuntaluvut ovat jatkaneet nousuaan.
Maaliskuun loppuun asti voimassa olevia suosituksia päätettiin jatkaa kattamaan myös koko huhtikuun.
Nuorten turvatalot tarjoavat apua ja tukea myös Pääsiäisen aikaan normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Koronavirustilanteen vuoksi kasvokkain tapahtuva toimintamme on edelleen rajoitettua keväällä. Esimerkiksi Läksyhelppi ja Reddie Kids -ryhmä ovat tauolla.
Seuraathan tiedotustamme näillä sivuilla tai facebookin kautta.Punaisen Ristin Ristiinan osaston
Kevätkokous
31.03.2021 klo. 17:00
Koronatilanteesta johtuen kokous pidetään etänä teams-sovelluksen avulla
Ilmoittatumiset: erkki.aijalainen@pp.inet.fi.
Ilmoittatuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin.
Fyysinen piste on Kylätalo Sampola, Vitsiäläntie 40. (ei suositeltava)
Punainen Risti Varsinais-Suomessa on avannut kolme Etäterveyspistettä. Etäterveyspisteistä vastaavat SPR Kaarinan-Piikkiön, Pyhärannan ja Turun osastot. 
 
Kevään aikana järjestetään verkkoluentoja, webinaareja, jotka soveltuvat kaikille omistaan tai läheistään hoitaville.
Hoito ja huolenpito kotona - kokonaisuuteen kuuluu kolme luentoa:
Verenpaineen omahoito kotona
ke 7.4.2021 klo 14-15
Omaishoitaja turvallisen lääkehoidon toteuttajana
ke 14.4.2021 klo 14-15
Hyvinvointia luonnosta
Koulujen uutiskirjeessä muistutetaan ottamaan käyttöön rasisminvastaiset toimintaohjeet, vaikka varsinainen kampanjaviikko onkin jo päättynyt.
Kirje suomeksi: https://app.eloqua-mail.redcross.fi/e/es?s=606355352&e=97528&elqTrackId=...