lokakuu 2020

SPR Lemun osaston sääntömääräinen syyskokous pidetään su 22.11.2020 klo.17.00 Askaisissa Pakan pirtillä. Hallitus kokoontuu klo.16.00. Syyskokouksessä käsitellään sääntömääräiset asiat.
Syyskokouksessa sinulla on mahdollisuus tulla hallituksen jäseneneksi erovuoroisen tilalle tai tulla muuten vain mukaan mielenkiintoisiin vastuutehtäviin.
Anna Tenho
Nälkäpäivän keräys Salossa 22.-24.9.2022.
Tieto tuloksesta tulossa...
Outi Sonkki
Osaston vapaaehtoiset osallistuivat seurakunnan haravointitalkoisiin. Syyssää oli kaunis ja mieli iloinen.
Haluamme huolehtia yhteisestä turvallisuudesta.
Pidämme loppuvuoden taukoa seuraavista toiminnoista:

- Ystäväillat (ystävävälitys jatkaa ennallaan)

- Ukkokerho Ajattomat

- Timanttiset Eläkeläiset

- Tarinatorstai

- Terveyspisteet
#turvallisuus #yhteinenasia #punainenristi #sprkuopio
Pauli Heikkinen on toiminnanjohtajana luotsannut SPR Varsinais-Suomen piiriä 13 vuotta ja vahvistanut laajaa yhteistyöverkostoa Punaisen Ristin toiminnan tueksi Varsinais-Suomessa.
Tänään oli aika sanoa suuri kiitos ja toivottaa Paulille iloa tuleviin eläkepäiviin. Onnittelut ja tervehdykset annettiin tänä poikkeuksellisena koronavuonna terveysturvallisuus huomioiden maskien takaa. Maskeista huolimatta silmistä näkyi hymy ja ilo, jonka juhlapäivä synnytti. 
Mari Vehkalahti / SPR
Laitilan Varppeen koululla tapahtui uhkaustilanne torstaina 29.10.2020. Punaisen Ristin koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset ovat olleet perjantai-aamupäivän koululla oppilaiden sekä opettajien tukena.
Henkisen tuen vapaaehtoiset ovat kuunnelleet ja tukeneet asian käsittelyssä. Auttajamme olivat myös oppilaiden käytettävissä välitunneilla. Koululle toimitettiin materiaalina jaettavaksi kaikille oppilaille ja opettajille ”Olet kokenut jotain järkyttävää” -esitteet.
Suomen Punaisen Ristin Siilinjärven osaston sääntömääräinen syyskokous pidetään perjantaina 27.11.2020 klo 17 alkaen Siilinjärven Perheentalolla os.Toritie 12. Siilinjärvi.

Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kahvitarjoilu 16.30 alkaen.
Tervetuloa, Hallitus
Tiistaina 27.10.2020 Lohjan osasto ja Nummi-Pusulan osasto päättivät omissa 1. vaiheen syyskokouksissaan, että osastot yhdistyvät 1.1.2021 alkaen.

Yhdistymisen jälkeen Lohjan osaston jäsenmäärä on runsaat 500.
Sunnuntaina 18.10.2020 vietettiin SPR Akaan osaston 70-vuotisjuhlaa.

Käytännössähän osasto on Akaan nimellä ollut vain vuodesta 2018. Sitä ennen Akaassa oli kolme osastoa; Toijala, Viiala ja Kylmäkoski.

Yhteistoimintaa kuitenkin tehtiin ja samojen asioiden äärellä oltiin, joten yhdistyminen oli luonnollista. Toimintaa järjestetään kuitenkin koko Akaan alueella.

Kantaosastoksi päätyi Toijalan osasto, johon Viiala ja Kylmäkoski liittyivät.
Olet joutunut järkyttävään tilanteeseen psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron vuoksi. Tietojen vuotaminen herättää monenlaisia voimakkaita ajatuksia ja tunteita, jotka ovat täysin normaaleja tässä tilanteessa.
Osaston syyskokous pidetään 16.11.2020 klo 18.00 alkaen, SPR-Tuvassa, Matintie 21, Nilsiä.
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä §10 muut asiat: Osaaston toiminnan kehittäminen: uusi normaali- tilanteessa.
Kahvitarjous
Tervetuloa!
Helena Lukkarinen
https://rednet.punainenristi.fi/sites/rednet.mearra.com/files/filefield_...
Tiedoksi tässä vaiheessa kalentereihin merkattavaksi ja eteenpäin kerrottavaksi, että SPR:n valtakunnalliset vankilavierailijapäivät järjestetään 19.-20.3.2021.
Tapahtumapaikkana toimii kylpylähotelli Kunnonpaikka Siilinjärvellä. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislomake julkaistaan myöhemmin.
Lisätietoja:

Tiina Pursiainen

tiina.pursiainen@redcross.fi

040 151 1815
Eeva Anundi / Suomen Punainen Risti
Hoito ja huolenpito kotona -kouluttajakoulutus
Tervetuloa Hoito ja huolenpito kotona -kouluttajakoulutukseen!
Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin on auki sunnuntaina 25.10.2020 klo 15-21 numerossa 0800 100 200. Auttava puhelin on tarkoitettu kriisiavuksi Vastaamon tietomurrosta kärsiville asiakkaille. Maksuton palvelu on suomeksi. Maanantaista 26.10.2020 lähtien puhelimeen voi soittaa klo 9-21. Punainen Risti avaa auttavan puhelimen viranomaisten pyynnöstä. 
Vuoden vapaaehtoinen 2020-äänestys on täällä. Vuoden vapaaehtoinen valitaan nyt toisen kerran Valkeakoskella!
Punaisen Ristin vapaaehtoiset olivat 21.10.2020 suuressa teollisuushallipalossa Turussa viranomaisten tukena auttamassa evakuoituja ja ohjaamassa liikennettä.
Teollisuushallipalo aiheutti sankkaa savunmuodostusta, joka uhkasi lähikerrostaloja. Vapaaehtoiset perustivat Turun kaupungin pyynnöstä evakuointikeskuksen lähikerrostalojen asukkaita varten.