elokuu 2020

SPR Hämeen piiri/Peltonen
Hämeen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 29.8. poikkeuksellisissa oloissa Tampereen UKK-instituutissa. Normaalia tiiviimpää kokousprotokollaa sävyttivät turvavälit, käsidesit ja maskit, jotka olivat kokousyleisön aktiivisessa käytössä.
Ritva Piiroselle eli PiiRoskalle ensikosketus Punaiseen Ristiin tapahtui Helsingissä 1950-luvulla hänen osallistuessaan Punaisen Ristin ensiapukurssille. Tämä ensikosketus on kantanut 2020-luvulle saakka. ”Ensin osallistuin ensiaputoimintaan ja sen jälkeen sydän jäi Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaan kiinni eikä ole irti päästänyt”, hymyilee PiiRoska. “Lähes koko sukumme on mukana Punaisen Ristin toiminnassa”, hän jatkaa.
Osastotoimistomme on auki ma-to klo. 10.00-16.00. Suosittelemme yhteydenottoa puhelimitse: 0400 878 910 tai 044 763 1066 tai sähköpostilla: toimisto@sprvaasa.fi.
Jos tulet asioimaan toimistolla, niin soita ovikelloa ja tulemme avaamaan. Ethän tule toimistollemme sairaana.
Olethan jo tutustunut oppimateriaalipalveluumme?
Punaisen Ristin oppimateriaalit siirtyivät viime keväänä osoitteeseen https://sproppimateriaalit.fi. Palvelu osoittautui erittäin tarpeelliseksi, kun korona pakotti koulut etäopetukseen ja opettajat kaipasivat kipeästi etäopetukseen soveltuvaa oppimateriaalia.
SPR Keminmaan osasto is jakaa COVID-19-päivityksen
Kesä on jäämässä taakse. Osastomme seuraa koronatilanteessa Suomen Punaisen Ristin valtakunnallisia toimintaohjeita. Kasvokkaiset tapaamiset voidaan käynnistää, jos viranomaiset eivät ole antaneet alueelle etäsuositusta.
Laura Tossavainen
40. juhlavuottaan viettävä NÄLKÄPÄIVÄ-keräys alkaa pian. Nyt on hyvä aika laittaa kalenteriin tärpit tapahtumistamme:
Torstaina 24.9.

keräyskeskuksemme aukaisee ovensa klo 13 ja sulkeutuu klo 20.
eNäPä-kahvit klo 17-18. Voit liittyä mukaan osoitteessa bit.ly/sprkuopio

Perjantaina 25.9.
Koronavirustilanteen vuoksi kasvokkain tapahtuva toimintamme on edelleen rajoitettua syksyllä. Esimerkiksi Läksyhelppi ja Reddie Kids -ryhmä ovat tauolla.
Seuraathan tiedotustamme näillä sivuilla tai facebookin kautta.
Valtakunnallisia vapaaehtoistoiminnan suosituksia on muokattu vastaamaan muuttunutta koronatilannetta ja viranomaisten uusia ohjeita.
Epidemiatilanne vaihtelee voimakkaasti eri puolilla maata. Siksi on erityisen tärkeää, että osastot huomioivat oman sairaanhoitopiirinsä alueelliset ohjeet ja suositukset. Punaisen Ristin valtakunnallisen linjauksen mukaan kasvokkaista toimintaa voidaan järjestää niillä alueilla, joille viranomaiset eivät ole antaneet etätyösuositusta.
Kerhon monipuolinen, jäsenmaksuton toiminta jatkuu keväällä 2021. Siriuskerho jää nyt joulutauolle. Koronarajoituksista johtuen myös 8.12.2020 tilaisuus peruttiin. 
Kiitämme kaikkia osallistujia ja toivomme tervettä sekä levollista joulunaikaa! Tapaamisiin Sirius-kerhossa keväällä 2021. Ohjelmatiedot päivitämme tälle sivullle joulun jälkeen.
Siriusterveisin Sirkku Dölle
Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin vuosikokous järjestettiin 22.8.2020 Mynämäellä pitkän koronasta aiheutuneen odotuksen jälkeen. Kirurginmaskeihin sonnustautunut kokousyleisö valitsi piirihallitukseen 2020-2022 kaudelle kaksi Turun osaston aktiivista jäsentä: Jenni Airolan ja Mika Vilpon. Jenni nuorisotoimintaan sitoutuneena opetusalan ammattilaisena ja Mika tunnettuna valmiuden IT-ammattilaisena antavat varmasti uutta potkua koko piirin toimintaan.
SPR
SPR Varsinais-Suomen piirin vuosikokous siirtyi koronaepidemiasta johtuen keväältä elokuulle, ja se pidettiin lauantaina 22.8.2020 Mynämäellä. Kokouksen avasi piirin puheenjohtaja Harri Virta, ja kokouksen puheenjohtajana toimi Anu Vira SPR Mynämäen osastosta.
Sääntömääräisinä asioina vuosikokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2020 työsuunnitelma ja talousarvio.

Länsi-Vantaan ensiapuryhmän syksyn harjotukset on nyt jukaistu! 
Muistathan kuitenkin seurata koronnan aiheuttamia yleisiä suosituksia ja niistä johtuvia mahdollisia peruuntumisia toiminnassamme.
SPR Turun osasto
Tule mukaan jakamaan koronatiedotteita!
Turun kaupunki on pyytänyt Punaisen Ristin apua koronatiedotteiden jakamisessa. Vapaaehtoisten jakamia tiedotteita on saatavilla usealla eri kielellä. Näin turvataan kaikkien tasapuolinen tiedonsaanti.
Tervetuloa Iltapala-/ Eväsretkelle Siilinjärven kesäteatterille os. Jokisuuntie 14. pe 21.8 klo 17-19 Tilaisuus on tarkoitettu lapsiperheille sekä kaikille iltapalaa ja yhdessäoloa haluaville. Punaisen Ristin tapaan avoin tapahtuma. Tarjoamme kevyttä iltapalaa, hedelmiä, mehua, sekä lapsille ilmapalloja. Tervetuloa!
Tervetuloa Iltapala-/ Eväsretkelle Vuorelaan Laaksopolun leikkipuistoon ke 19.8 klo 17-19            Tilaisuus on tarkoitettu lapsiperheille, sekä kaikille iltapalaa ja keskusteluseuraa haluaville, Punaisen Ristin tapaan avoin tapahtuma. Tarjoamme kevyttä iltapalaa, hedelmiä, mehua, ilmapalloja lapsille. Tervetuloa!  (leikkipuisto on Laaksopolun päässä)
Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri osallistui yhtenä yhteistyötahona Turun kaupungin järjestämään Kivakesä kulmilla -toimintaan kesä-heinäkuussa. Kivakesä kulmilla -toimintaa järjestettiin Runosmäessä, Lausteella, Pansiossa, Jäkärlässä sekä Halisissa. Punaisen Ristin vastuualueena toimi Jäkärlä, jossa toimintaa järjestettiin Maarian nuorisotalolla ja sen läheisyydessä. Avoin ja maksuton toiminta oli suunnattu lapsille, nuorille sekä lapsiperheille.
Uuden lukuvuoden etäläksyhelppi
Punainen Risti, Länsi-Suomen piiri
Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin vuosikokous järjestettiin Jyväskylässä ja Seinäjoella sekä Teamsin välityksellä 15.elokuuta. Piiritoimistojen kokousvieraiden kanssa pidettiin huolta riittävistä turvaväleistä, käytettiin kasvomaskeja ja noudatettiin huolellista käsihygieniaa.
Kokouksessa oli paikalla 16 osastoa ja 43 äänivaltaista edustajaa. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Sinikka Koivumäki Ilmajoen osastosta.