lokakuu 2019

Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön uutiskirje 5/2019 on ilmestynyt, voit lukea sen alla ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.
Riitta Tenlén
Punaisen Ristin 24.-26.9. pidetyn Nälkäpäivän tulos oli 15.000 euroa. Keräystuloksessa eivät ole mukana puhelin-, netti-, tekstiviesti- ja mobiililahjoitukset, sillä ne ovat ohjautuneet suoraan katastrofirahastoon.
Raumalla kerättiin perinteisesti rahaa lippaisiin kauppakeskuksissa ja oppilaitoksissa sekä myytiin 850 limppua. Keräykseen osallistui 144 lipaskerääjää.
Tässä ja nyt -lehti on ilmestynyt. Tässä numerossa mm. kutsu yleiskokoukseen Vaasaan 6.-7.6.2020 ja tietoa ensi vuoden alueellisista johtajuuskoulutuksista. Myös vaikuttamisen paikkoja on tarjolla, sillä vaalitoimikunta etsii ehdokkaita piirin hallitukseen toimikaudeksi 2020 – 2021.  
Lehden voit lukea suomeksi täältä
https://rednet.punainenristi.fi/node/4401
sl
Tänään 29.10 Punaisen Ristin Nokian osaston kutojaryhmä= Puikkopulinat sai neulottua yhteen monesta palasesta kootut Äiti Teresa- peitot. Peitot lahjoitetaan SPR Kalkun logistiikkakeskuksen kautta niitä tarvitseville.
Hanna Ollikainen
Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus järjestetään joka kolmas vuosi. Tänä vuonna teemana oli vesikriisi, sillä puhdas vesi on kaikille välttämätöntä. Varsinais-Suomessa harjoitukseen osallistui kolmannes piirin osastoista.
Jouko Lukkarinen
Hauska ilta Validiatalolla 23.10. 2019
Kaksi tuntia kului mukavasti,
kun me kuulijat saimme nauttia monien hyvien laulajien esityksistä.
Antti Kinnari
Suomen Punaisen Ristin Hollolan osasto oli mukana valtakunnallisessa Pisara-valmiusharjoituksessa lauantaina 26.10.2019. Harjoituksessa testattiin vapaaehtoisten toimintavalmiutta mahdollisissa kriisitilanteissa.
 
SPR
Pisara 2019-harjoituksen uhkakuvassa Porin veteen oli päässyt tuntematonta saastuttavaa ainetta ja puhtaan juomaveden saanti oli uhattuna myös eri puolilla maakuntaa. Katastrofi uhkasi ja Punaista Ristiä oli pyydetty apuun. Porissa Etelärantaan pystytettiin vedenpuhdistuslaitos ja eri puolilla kaupunkia vapaaehtoiset neuvoivat kansalaisia veden keittämisestä. 15 osastoa osallistui harjoitukseen ympäri piiriä, kaikilla oli oma uhkakuvansa mietittävänä.
SPR
Pisara 2019 -harjoitus tehdään Sastamalassa usean Punaisen Ristin osaston yhteistyönä.
Mukana harjoituksessa Vammalan, Mouhijärven ja Kiikoisten osastot. 
#pisara2019
Kaakkois-Suomen piirin alueella 10 osastoa on mukana harjoittelemassa Pisara 2019 valmiusharjoituksessa. Varsinaisten harjoitukseen aktiivisesti osallistuvien osastojen lisäksi piiritoimistosta otettiin yhteyttä kaikkiin osastoihin ja kartoitettiin heidän toimintaresurssit vastaavassa oikeassa tilanteessa. 
Vammalan, Mouhijärven ja Kiikoisten Punaisen Ristin osastot osallistuivat Pisara- 2019 -valmiusharjoitukseen. Vammalassa Ystävänpirtillä pohdittiin uhkia ja mahdollisuuksia, mitä tapahtuu kun iso vesijohto menee poikki kaupungin pohjoispuolella sekä miten Punaisen Ristin vapaaehtoiset voisivat olla mukana auttamassa. 
SPR
Pisara harjoituksen aamun kokoontumisessa Huittisissa mietittiin, mitä tapahtuisi, jos 6000-7000 ihmistä jäisi yht'äkkiä ilman puhdasta juomavettä. 
Nopeasti Punaisen Ristin osasto oli jo perustanut seitsemän veden jakelupistettä.
Jakelupisteillä oli mukana useita vapaaehtoisryhmiä. 
#pisara2019
Ellinoora Söderman (SPR)
SPR Porin osasto osallistuu Pisara 2019 - harjoitukseen. 
Vapaaehtoiset rakentavat vedenpuhdistamon Porin Etelärantaan. Likaista vettä pumpataan suoraan Kokemäenjoesta juomakelpoiseksi. 
Puhdistuslaite pystyy tuottamaan puhdasta vettä 4000 litraa tunnissa. 
Tavoitteena on saada juomakelpoista vettä maistettavaksi tänään puolenpäivän jälkeen. 
Nyt kaikki syyskävelylle Etelärantaan!
#pisara2019
Pisara 2019 -harjoitus on aloitettu SPR Satakunnan piirissä. 
Harjoitukseen osallistuu 15 osastoa. 
 
Huomenna se alkaa! Pisara 2019 on Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus, joka järjestetään koko maassa huomenna, lauantaina 26.10. Harjoituksen teemana on vesikriisi, sillä puhdas vesi on kaikille välttämätöntä. Tilanteita, joissa veden tulo keskeytyy tai vesi on pilaantunutta, sattuu Suomessa vuosittain. Satakunnan piirin alueella harjoitukseen osallistuu 15 Punaisen Ristin osastoa!
SPR Naantalin osaston syyskokous pidetään
ti 26.11.2019 klo 18:00 Kesti-Maariassa.
Kaikki jäsenet tervetuloa!
Kahvitarjoilu
Joonas Brandt
Suomen Punainen Risti järjestää valtakunnallisen Pisara -valmiusharjoituksen 26.10.2019. Harjoituksen teemana on vesikriisi, sillä puhdas vesi on kaikille välttämätöntä. Tilanteita, joissa veden tulo keskeytyy tai vesi on pilaantunutta, sattuu Suomessa vuosittain, mutta niihin voi varautua ennalta myös omin avuin.
Torstaina 5. joulukuuta vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö saavat erityistä huomiota, kun Suomessa vietetään kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää. Tällöin Kansalaisareena palkitsee Vuoden vapaaehtoisen kuudetta kertaa.
Anna Tenho
Suomen Punaisen Ristin Pisara 2019 -valmiusharjoituksen teemana on vesikriisi, sillä puhdas vesi on kaikille välttämätöntä. Tilanteita, joissa veden tulo keskeytyy tai vesi on pilaantunutta, sattuu Suomessa vuosittain. Kaarinassa Pisara 2019 -harjoitukseen on valmistauduttu keväästä 2019 alkaen. Idea Vesikriisi-harjoituksesta lähti SPR Kaarinan-Piikkiön osastolta ja yhteistyökumppaneiksi lähtivät innolla mukaan Kaarinan kansalaisopisto, Rantakulman Martat sekä Kaarinan kaupunki.