helmikuu 2019

IFRC Livelihoods Resource Centre (LRC) would like to extend this invitation to participate in the on-line edition of Livelihoods Programming Course (LPC) to Volunteers and Staff from:
Suomen Punainen Risti Tampereen osasto hakee kokoaikaista ja vakituista
VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORIA

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori toimii Tampereen keskustassa Kohtaamispaikka Tampurin vastuutyöntekijänä sekä vapaaehtoisten toimijoiden tukena. 
Nimeni on Senja ja aloitin tammikuussa Keski-Helsingin osaston puheenjohtajana.
Ami Mittilä
Vuosi on vierähtänyt jo hyvän matkaa eteenpäin ja osastomme monimuotoinen toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Vuoden ensimmäinen verenluovutus keräsi jälleen runsaasti auttavan kätensä ojentavia ihmisiä kokoon. 
Lehtiä nauhalle näkövammaisille käy lukemassa joka keskiviikko kaikkiaan noin 24 hengen porukka, joista aina kaksi henkeä vuorollaan käyvät tekemässä tätä tärkeää työtä.
Tule mukaan torjumaan yksinäisyyttä! Vapaaehtoisena ystävänä annat yksinäisyyttä kokevalle sen tärkeimmän; hetken aikaasi ja seuraasi. Vapaaehtoistyötä tehdään tavallisen ihmisen taidoin, eli aiempaa kokemusta ei tarvita.
Outi Sonkki
Ystävänpäiväjuhlassa srk:n päiväkerhon lapset lauloivat ja leikkivät ja Pajalan lauluryhmä esiintyi. Laulutrio Farmari Sisters Laitilasta esitti nostalgisia kappaleita. Juhlapuheen piti 100 hengen juhlayleisölle Tuija Hongisto SPR.n V-S.n piiristä. Suomen Punaisen Ristin ystävätoimen 60-vuotisjuhlan kunniaksi Kalannin osaston Ystävät kukitettiin.
Pekka Tuovinen
Nähdään - toisemme  oli ystävänpäivän teemana ja SPR Sonkajärven osaston järjestämillä ystävänpäiväkahvilla nähtiin runsas 120 kävijää. Kahvittelun ja jutustelun lomassa kuultiin lauluja ja runoja sekä tutustuttiin Punaisen Ristin ystävätoimintaan Sonkajärvellä. Ja nähdään toisemme jatkossakin.
Jaana Kallioluoma
Ransu Karvakuono avustajineen oli mukana Suomen Punaisen Ristin Pirkkalan osaston ystäväryhmän järjestämässä ystävänpäivän kahvitilaisuudessa Pihlajamäen senioritalossa.
Karhu Helena
Punaisen Ristin Ulvilan osaston lauluryhmä tempaisi ystävänpäivänä Kauppakeskus-Hansassa järjestämällä lämminhenkisen yhteislaulutuokion. Myös osa ohikulkijoista otti laulumonisteen ja yhtyi Edelweissin, Satumaan ja Tuulan tein säveliin. Laulujen lomassa Ritva Ruohonen kertoi osaston toiminnasta ja rohkaisi ihmisiä liittymään jäseneksi SPR:ään.
Susan Holmberg Dragsfjärdin osastosta on valittu Vuoden ystäväksi 2019.
Kohtaamispaikka Tampuri on muuttanut Otavalankatu 12:sta helmikuun alussa. Muuttolaatikot on saatu purettua, toimintaa organisoitua ja ystävänpäiväkahvitkin jo juotu uudessa tilassa. 
Kuopion osasto on ottanut käyttöönsä valtakunnallisen Oma-järjestelmän osaksi osaston aktiivista toimintaa. Joko sinä olet kirjautunut Omaan?
Niina Hirvonen
Laajavuoressa järjestettiin 9.11.2.2019 rinnepäivystyksen SUPERVIIKONLOPPU  ensimmäistä kertaa. Perjantaina kokoontuivat eri puolelta Suomea tulleet kouluttajat. Lauantaina toimintaa kehittivät rinneyhdyshenkilöt samaan aikaan kuin rinnepäivystäjät suorittivat uudenlaista kertauskoulutusta. Sunnuntaina toteutettiin vielä toinen kertauskoulutus.
Hanna Piiparinen
Vapaaehtoistoiminna verkoston Hollolan ryhmä järjesti virkistysjuhlan ystävänpäivän merkeissä 13.2. palvelutalo Huilissa Hollolassa.
Kahvittelusta, seurustelusta ja monipuolisesta ohjelmasta, jonka järjestämiseen kaikki pääsivät osallistumaan, oli saapunut nauttimaan noin 80 henkeä. Illan tarkoituksena oli tarjota eri tahojen toimijoille mahdollisuus tutustua toisiinsa.
Eeva Vuorimies
Ystävänpäivän juhlaa vietettiin 14.2.2019 Sarahovin palvelukodissa 85 hengen voimin.  Ohjelmassa oli yhteislaulua, jota säesti Ilkka Koski pianolla ja haitarilla.  Laulutauon aikana lausui Raili Salonen runoja.  Juhlaa johdatteli ja ystävätoimintaa esitteli Liisa Sundberg.  Juhla päättyi kahvitarjoiluun.  Tilaisuudessa oli mukava tunnelma kuten aiemminkin ystävien tavatessa toisiaan. 
Irma Vaittinen
Polvijärven Ystäväntuvalla vietettiin mukavaa ystävänpäivän tapahtumaa. Vierailijoille tarjottiin makoisaa kasvissosekeittoa ja kahvia.
Paikalla kävi noin 70 henkeä, jotka samalla saivat tutustua Polvijärven osaston toimintaan.
Osastoon liittyi uusia jäseniä. Jäseniksi liittyneiden kesken arvottiin ensiapulaukku ja kolmioliinoja. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
Taitojen Talolla juhlistetaan ystävänpäivää kahvitarjoilulla klo 11-13. Ota mukaan ystävä tai tule ihan itseksesi. Taitojen Talo sijaitsee Karhuvuoressa S-marketin kiinteistössä. Tervetuloa!
 
Rauni Tiainen ei halunnut lahjaksi kukkia tai tavaraa, sen hän tiesi heti.
 
"Kun täyttää 80 vuotta, ei enää tarvitse tavaraa. Minulla on kaikkea tarvittavaa, ja olen kohtuullisesti toimeentuleva eläkeläinen", Tiainen kertoo.
 
Irma Vaittinen
Ystävänpäivänä torstaina 14.2.2019 klo 10-14 Ystäväntupa on avoinna tutustumista varten.
Kävijöille tarjotaan kasviskeittoa ja kahvia.
Samalla voi tutustua SPR:n Polvijärven osaston toimintaan ja liittyä jäseneksi.
Lähitapiola on Punaisen Ristin yhteistyökumppani ystävätoiminnan saralla ja tukee tapahtuman järjestämistä.
Tervetuloa!
 
Suomen Punaisen Ristin, Amnesty Internationalin Suomen osaston ja Kirkon Ulkomaanavun yhteinen Vain ihmisiä -kampanja haastaa kaikki suomalaiset kohtaamaan itselle tuntemattomia, erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Kohtaamishaasteeseen voi jokainen osallistua omassa arjessa sekä kasvokkain että verkossa.
Tämä Vain ihmisiä -kiertue alkaa pe 15.2. klo 18.00–21.00, Helsingin kaupunginmuseossa (Aleksanterinkatu 16.). LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!