helmikuu 2019

Punaisen Ristin Raision osaston sääntömääräinen kevätkokous
Ystävänpäivänä 14.2. Lähimmäisen Kamarilla järjestettiin ohjelmallinen ystävänpäivän juhla ja kahvittelut. Esiintymässä olivat mm. Lasosen sisarukset jotka esittivät musiikkiesityksen.
Kiitos kaikille juhlassa mukanaolleillen, niin yleisölle kuin esiintyjillekin!
Uusia ammattikuljettajan jatkokoulutusohjelmia ensiavusta on 4 kappaletta ja ne löytyvät sivupalkista ensiapukurssien listasta kohdasta: Ammattikuljettajan ensiapu.
SUOMEN PUNAISEN RISTIN KIURUVEDEN OSASTON
KEVÄTKOKOUS
Tiistaina 26.03.2019 klo 18.00
Osaston toimitiloissa Bössilässä, Nivavkatu 25, 74700 Kiuruvesi
Esillä sääntömääräiset asiat. Tervetuloa 
Hagop Vanesian
https://www.youtube.com/watch?v=yWeG-itKQs4&feature=youtu.be

Andrea Södergård
 
Tänä kesänä järjestetään kesäkerhoja sekä Paraisilla että Kemiönsaarella yhteistyössä paikallisosastojen kanssa. Neljänä hauskana päivänä saat oppia paljon uutta, leikkiä ja retkeillä. Kerhot ovat kaksikielisiä ja suunnattu sinulle 10-13 -vuotias.
Rasisminvastaisen viikon 18.-24.3.2019 aikana piiri kunnioittaa henkilöä tai yhteisöä joka on aktiivisesti edistänyt tasa-arvoista kohtelua Turunmaalla. Vuonna 2018 ”Vuoden ennakkoluuloton edelläkävijä” -tunnutuksen sai Paraisten osaston monikulttuurisuusryhmä heidän työstään kuntaan tulleiden pakolaisten hyväksi.
Marjut Välimaa
Nyt on aika kääntää jäsenmäärä ja vapaaehtoisten määrä kasvuun. Tämä vaatii tekoja kaikessa toiminnassa. Näiden tekojen tueksi on uusittu painetut materiaalit jaettavaksi koulutuksissa ja osastoissa. Jäsenmateriaaleja voi tilata maksuttomasti osoitteesta https://www.punaisenristinkauppa.fi/
Miksi juuri nyt nyt kannattaa hankkia uusia jäseniä?
Tervetuloa ensiapukurssille! Ensiapukurssi EA 1® antaa perustiedot ja -taidot auttaa hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Kurssi sisältää runsaasti käytännön harjoituksia. Kurssi pidetään viikonloppukurssina Kaivokselassa Länsi-Vantaalla. Kurssin ajankohta on 27.-28.4. kello 8.30-16.
Tule mukaan vetämään Kaikkea elämästä -keskusteluryhmää. Kerho kokoontuu joka toinen keskiviikkoilta Kallio-Käpylän toimitilalla Hämeentie 85-89 klo 17.00-18.30.
Kerhossa käy lähialueella asuvia mummoja ja pappoja, sellaisia ihania höpöttäjiä, joiden kanssa on helppo nauraa maailman menolle. Vetäjän tehtävänä on antaa illalle puheenaihe ja antaa puheen rönsyillä.
Kevät tulee kohisten ja aurinko antaa meille taas uusia voimia kaikkeen kivaan. Tämä vuonna osastomme ei järjestä ennalta suunniteltuja ensiaputapaamisia kuten viime vuonna mutta muuten pyrimme olemaan aktiivisia käytettävissä olevien resurssien puitteissa.
Alueelliset tapaamiset käynnistyvät viikolla 10 ti 5.3. Sysmällä ja Kouvolassa. Keskiviikkona 6.3. tavataan Kotkassa. Kierros huipentuu to 7.3. Lappeenrannan, Ristiinan ja Savonlinnan tapaamisiin.
Tänä vuona juhlimme Punaisen Ristin ystävätoiminnan 60-vuotista taivalta. Sen kunniaksi järjestetään valtakunnallinen juhla Jyväskylässä. Juhlaan kutsutaan kaikkia monimuotoisen ystävätoiminnan vapaaehtoisia. Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti, joten toimi nopeasti, jos haluat mukaan.
Katso lisää juhlasta täältä
 
Kirsti Översti
Suomen Punaisen Ristin nuorten avustustyöntekijöiden peruskurssi antaa valmiudet toimia erilaisissa järjestönkehitystehtävissä ulkomailla. Kotimaassa nuorisodelegaatit toimivat aktiivisesti keräyksissä ja muissa kampanjoissa.
Nuorisodelegaattikoulutus on osallistujille maksuton, englanninkielinen avustustyöntekijäkurssi, jossa tutustutaan Punaisen Ristin järjestörakenteeseen sekä toimintalinjauksiin.
Nimeni on Senja ja aloitin tammikuussa Keski-Helsingin osaston puheenjohtajana.
Ami Mittilä
Vuosi on vierähtänyt jo hyvän matkaa eteenpäin ja osastomme monimuotoinen toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Vuoden ensimmäinen verenluovutus keräsi jälleen runsaasti auttavan kätensä ojentavia ihmisiä kokoon. 
Lehtiä nauhalle näkövammaisille käy lukemassa joka keskiviikko kaikkiaan noin 24 hengen porukka, joista aina kaksi henkeä vuorollaan käyvät tekemässä tätä tärkeää työtä.
Outi Sonkki
Ystävänpäiväjuhlassa srk:n päiväkerhon lapset lauloivat ja leikkivät ja Pajalan lauluryhmä esiintyi. Laulutrio Farmari Sisters Laitilasta esitti nostalgisia kappaleita. Juhlapuheen piti 100 hengen juhlayleisölle Tuija Hongisto SPR.n V-S.n piiristä. Suomen Punaisen Ristin ystävätoimen 60-vuotisjuhlan kunniaksi Kalannin osaston Ystävät kukitettiin.
Pekka Tuovinen
Nähdään - toisemme  oli ystävänpäivän teemana ja SPR Sonkajärven osaston järjestämillä ystävänpäiväkahvilla nähtiin runsas 120 kävijää. Kahvittelun ja jutustelun lomassa kuultiin lauluja ja runoja sekä tutustuttiin Punaisen Ristin ystävätoimintaan Sonkajärvellä. Ja nähdään toisemme jatkossakin.
Jaana Kallioluoma
Ransu Karvakuono avustajineen oli mukana Suomen Punaisen Ristin Pirkkalan osaston ystäväryhmän järjestämässä ystävänpäivän kahvitilaisuudessa Pihlajamäen senioritalossa.