toukokuu 2018

Hämeenlinnan viestintäillassa käytiin läpi sosiaalisen median oppeja. Liitteenä materiaalit, joita käytiin läpi illan aikana. Muistakaa myös Hämeenlinnan osaston oma sosiaalisen median strategia, joka löytyy tämän opinnäytetyön liitteenä: Strategisella otteella sosiaaliseen mediaan
Sydämellinen kiitos kaikille teille, esiintyjät ja juhlavieraat. Teitte kevään 2018 kiitosjuhlastamme ikimuistoisen
Vuoden 2018 ensimmäinen verenluovutustilaisuus järjestetään 11. kesäkuuta klo 12 - 16 Kannuksen seurakuntatalolla, Valtakatu 13.
Tervetuloa
Teemu Ullgrén / Suomen Punainen Risti
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osaston ensiapuryhmä toimii jälleen.
Ryhmä perustettiin viime vuonna ja tänä kesänä ryhmä päivystää monissa eri tapahtumissa. Ryhmä kaipaa uusia innokkaita jäseniä - mukaan voi tulla taustasta ja ensiapukokemuksesta riippumatta. SPR kouluttaa vapaaehtoiset päivystystoimintaan. 
Sirpa Lehtimäki
Suomen Punaisen Ristin Ensiapuseikkailu ja valtakunnallinen ensiavun SM-kilpailu järjestetään lauantaina 16.6.2018 Turussa. Tapahtumien järjestelyihin osallistuu lähes 400 Punaisen Ristin vapaaehtoista, jotka toimivat tapahtumassa mm. potilaina ja tuomareina. Vapaaehtoisia saapuu Turkuun kaikkialta Suomesta.
Hyvä kouluttaja – nyt voit hankkia ensiaputodistukset suoraan verkkokaupasta!
Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Suomen Punaisen Ristin Ensiapuseikkailu ja valtakunnallinen ensiavun SM-kilpailu järjestetään lauantaina 16.6.2018 Turussa. Tapahtumien järjestelyihin osallistuu lähes 400 Punaisen Ristin vapaaehtoista, jotka toimivat tapahtumassa mm. potilaina ja tuomareina. Vapaaehtoisia saapuu Turkuun kaikkialta Suomesta.
Tero Hintsa
Keski-Suomen pelastuslaitos ja Punaisen Ristin koordinoima Vapaaehtoinen pelastuspalvelu tiivistävät yhteistyötään. Organisaatiot allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Keski-Suomen pelastuslaitoksen keskuspaloasemalla 30.5.2018.  Sopimus mahdollistaa vapaaehtoistoimijoiden nykyistä tiiviimmän yhteistyön, toiminnan suunnittelun ja koulutuksen.
Yhteistyöstä sovittu valtakunnallisesti ja maakunnallisesti
Helleaalto jatkuu ja festarikausi on avattu aurinkoisissa merkeissä! Tänäkin kesänä Punaisen Ristin päihdetyön vapaaehtoiset liikkuvat festareilla juhlakansan keskuudessa puhumassa päihteiden käytöstä, avustamassa päihtyneitä sekä jakamassa päihdetietoutta.
 
Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osaston ystäväpalvelun kevään viimeinen kuukausitapaaminen pidettiin perjantaina toukokuun 25. päivänä 2018. Seuraavan kerran kokoonnutaan perjantaina elokuun 31. päivänä kello 14 Ystäväntuvalle.
Sari Lahtinen
26.5.18 Ylöjärven osasto oli esittelemässä toimintaansa Ylöjärven markkinoilla. Ihmisillä oli myös mahdollisuus kokeilla defibrillaattorin käyttöä
Meillä oli ilo kuulla ensiavun kouluttajien peruskurssilla kollegamme Anders Blombergin ajatuksia ensiavun kouluttajana toimimisesta Punaisessa Ristissä. Anders nosti esille yhden tärkeän teeman erityisesti EA1 ja EA2 -kursseilla. Aihe on henkinen tuki/henkinen ensiapu.
Hyvä kouluttaja – nyt voit hankkia ensiaputodistukset suoraan verkkokaupasta!
Punaisen Ristin ensiaputuote.fi - verkkokauppa on uudistunut (http://ensiaputuote.fi/).
Voit nyt tilata todistuksia myös verkkokaupasta. Tilaaminen edellyttää voimassa olevaa kouluttajaoikeutta. Kirjaudu asiakkaaksi verkkokauppaan, kouluttajanumerosi tarvitaan kirjautuessasi.
Helena Lukkarinen
Ystävät viettivät 25.5. ulkoiluhetkeä Lauttarannan kotiutusyksikön asukkaiden kanssa. Laulettiin kesäisiä yhteislauluja ja vähän ehdittiin jumppaamaankin. Kiitos kaikille osallistujille.
Seuraa osaston facebook-sivua TÄSTÄ
Punaisen Ristin Kaavin osasto ja ensiapuryhmä ovat mukana järjestämässä viikottaista Kaavin kesätoritapahtumaa perjantaina 3. päivänä elokuuta klo 16 -19. Tarjolla suuhunpantavaa, arpajaiset, kirpputori ym. muuta mukavaa. Kesätoritapahtuma järjestetään Kaavin torilla.
Katja
Punaisen Ristin Kaavin ensiapuryhmä on perustettu pitkän tauon jälkeen uudelleen. Ryhmä aloitti toimintansa huhtikuussa 2018. Ryhmää vetävät Tero Keinänen ja Minna Oksman.
THS
Kuudesta eri ensiapuryhmästä oli vapaaehtosia kuuntelemassa tietoa ensiapupäivystysten lastensuojeluilmoituksen tekemisestä, nivel- ja nivelsidevammojen ensiavusta, ensiapuryhmän tulevaisuuden visioista Satakunnassa ja Safe Aidin tuotteista. 
Illan päätteeksi läsnäoleville ryhmille jaettiin kunniakirjat. Tämä on kiitos arvokkaasta työstä osana Punaisen Ristin valmiutta ja auttamisen ketjua. Ensiapuryhmätoimintaa SPR:ssä on ollut jo 60-vuoden ajan.
Ensiapu -ja terveystoimikunta hyväksyi kokouksessaan 22.5.2018 ensiapupäivystyksen uudet kirjaamislomakkeet ja toimintatavat.Taustalla on tietosuojauudistus ja toimintatavoissa tapahtuneet muutokset.
Tietosuojauudistus
EU:n tietosuojauudistus astuu voimaan 25.5.2018. Lisätietoa: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/euntietosuojauudistus.html.
Helena Lukkarinen
Iloiset tapaamiset 24.5.18 omaishoitajaperheiden kodeissa
vietettiin "Kevätkarkeloiden" merkeissä.
Seuraa Osaston tapahumia facebookista TÄSTÄ
 
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osaston ensiapu- ja valmiusryhmä huolehtii ensiapupalveluista ja lisää turvallisuutta tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Ryhmämme auttaa tapahtumien järjestäjää parantamaan osanottajien ja yleisön turvallisuutta. Ota yhteyttä ensiapupaivystys.nastola@gmail.com ja kysy päivystystarjous!