helmikuu 2018

Hanne-Miia Ollikainen
SPR Vilppulan osastossa on aktiivista ystävätoimintaa ympäri vuoden. Vanhusten kerho kokoontuu kerran viikossa tiistaisin ja kokoaa yhteen ihmisiä yhteisen kahvihetken ja vaihtuvan ohjelman ympärille. 
Albrecht Fietz
Oma Punainen Ristin käyttöönoton yhteydessä puhutaan pilotoinnista, mikä aiheuttaa toisinaan ihmetystä.
Pilotoinnilla tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että jotkin osastot ottavat Oma Punainen Risti -järjestelmän käyttöönsä muita ennen ja varautuvat siihen, että järjestelmässä saattaa olla vielä puutteita, joita ei ole huomattu.
Riitta Tenlén
Nyt jos koskaan kannattaa osallistua Punaisen Ristin järjestämään koulutukseen. Keskustoimiston työntekijät jalkautuvat ja järjestävät yhdessä piirien kanssa koulutuskiertueita.
Satakunnan piiriin koulutuskiertua jalkautuu 17.-18.3.2018. Tarjolla on varmasti jokaiselle jotakin. Voit valita yhden osion tai vaikkapa osallistua kaikkiin koulutuksiin.
Ilmoittaudu heti. Liitteissä tiedot ilmoittautumisista.
Liitteenä on koulutusosiot.
Ystävätoiminnan lyhytkurssi on peruttu sairastumisen takia. Korvaava kurssi pidetään 20.3. Tarkemmat tiedot kurssista ja ajasta ilmoitetaan myöhemmin. Voit seurata meitä myös fb:ssä niin pysyt ajan tasalla!
www.facebook.com/sprkangasala
Terveyspisteen työpaja " Hoitotahto, hoivatahto ja edunvalvontavaltuutus" jatkuu vuonna 2019 tammikuun lopulla.

Aikataulut ja teemat ilmestyvät myöhemmin myös Kangasalan sanomien seurat toimivat-palstalle.

Työpajassa muokkaamme ryhmässä kukin itse itsellemme sopivat tahdonilmaukset sellaisen tilanteen varalle, jolloin olemme muiden avun varassa terveydentilan heikentyessä.
Tied. puh. 050 5832287.

Lämpimästi tervetuloa!
72 tuntia - kouluttajakoulutus on erityisesti varautumisen ja turvallisuustaitojen kouluttamisesta kiinnostuneille vapaaehtoisille. Osallistumiseen vaaditaan aiempaa kouluttajakokemusta.
Pansion vastaanottokeskuksen perhekerhon koordinaattori Tiina Keinäsen upea blogikirjoitus.
Hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssi järjestetään tänä keväänä verkkokurssina sekä lähiopetuksena. Verkkokurssi suoritetaan Moodle-oppimisalustalla ennen lähipäivää, joka järjestetään keväisessä Turussa lauantaina 14.4.
SPR Lemun osasto muisti ystävänpäivänä Lemun Salessa asioivia suklaasydämellä.
Merja Halinen
Juhla järjestettiin srk diakoniatyön ja spr ystäväpalvelun yhteistyönä jo 19. kerran. Vapaaehtoiset ystävät kuljettivat vieraita juhlapaikalle, huolehtivat kahvituksesta ja tarjoilivat kaikille kakkukahvit pöytään. Tervehdyspuheen esitti diakoniatyöntekijä Maaret Eresmaa ja kappalainen Juhani Kapiainen piti juhlapuheen. Juhlassa päiväkerholaisten leikkilaulut saivat kaikille hymyn huulille ja myös Pajalan toimintakeskuksen lauluryhmä sai runsaat aplodit.
AH
Naistenmessujen tuotolla Auringonkukkakodin väki sai tallentavan digiboxin ja karaokelaitteet, jotka tuovat Lestijoki-lehdessä 15.2. olleen artikkelin mukaisesti iloa ja myös rauhoittavat kodin kehitysvammaisia asukkaita.
Me ystäväpiiriläiset olemme tänä keväänä neuloneet apupupuja, joista 20 lahjoitettiin Riihihovin vuoropäiväkodin lasten iloksi
Petri Jauhiainen
Uusi terveyspiste aloittaa toimintansa Särkiniemen asukastupa Katiskassa (Rimpitie 2, Kuopio) 6.3.2018 klo 10-12. 
Kevään aikana terveyspiste on avoinna tiistaina 20.3., 3.4., 17.4., 15.5. ja 29.5 klo 10-12.
Terveyspisteet tarjoavat maksutonta terveysneuvontaa ilman ajanvarausta. Tervetuloa!
Lisätietoa SPR Kuopion osaston terveyspisteistä löydät täältä.
Jaana Kallioluoma
Pirkkalan osaston ystävyystoiminnan 40 v juhlaa vietettiin kakkukahvien merkeissä Pirkkalan Elokololla lauantaina 17.2.
Juhlissa oli mukana joitakin toiminnan alusta asti aktiivisesti mukana olleita sekä vuosien varrella mukaan tulleita ystäviä sekä muita vieraita. Paikalla oli mahdollisuus tutustua Pirkkalan ystävätoiminnan historiaan valokuvien ja lehtileikkeiden avulla sekä juttelemalla toiminnassa mukana olleiden kanssa.
Tervetuoloa Kirkkonummi-Siuntio -osaston kevätkokoukseen 06.03.2018 klo 19 Kino Kirkkonummen kokoustilaan, osoite Munkinmäentie 17, Kirkkonummi. 
ESITYSLISTA / AGENDA
Aika / Datum: Tiistai / Tisdag, 06.03.2018
Paikka / Plats: Kino, Kirkkonummi
Läsnä / Närvarande:
1. Kokouksen avaus / Mötets öppnande
2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta / Val av ordförande och sekreterare för mötet
Ensiapuryhmän vapaaehtoiset osallistuivat Kangasalan Kevätuinti 2018 päivystykseen. Jari Peltonen ja Martti Tuimala olivat mukana päivystyksessä. 
Kuvassa he ovat VPK:n sukeltajien kanssa.
Seuraava verenluovutustilaisuus Nousiaisissa on to 15.11.2018  klo 14 - 18 seurakuntakodissa, Maskuntie 1, Nousiainen.
Verenluovutuksen jälkeen voi nauttia kahvipöydän antimista mm. herkullisista voileivistä.
Liitythän sinäkin luovuttajien joukkoon - yhdessä autamme enemmän.
lähde: http://www.kajaani.fi/fi/meidan-isa
Arvoisa Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoinen,
Elena Martikainen
Kangasalan osasto toteutti Ystävänpäivän Yhdessä! -ulkoilutapahtuman useassa eri hoitokodissa. Teimme yhteistyötä Jalmarin Kodon, Hildan Tuvan ja Attendon hoitokotien kanssa. Mukaan ilmoittautui yhteensä 17 vapaaehtoista, suurin osa heistä oli uusia, ystävätoiminnasta kiinnostuneita vapaaehtoisia! 
Tiesitkö, että tavoitat Punainen Risti Ensiavun koulutussuunnittelijat myös WhatsAppin kautta?
Saat meihin yhteyden numerosta +358 40 5483922
Ota rohkeasti yhteyttä!