maaliskuu 2017

Paljon tapahtui osastossa viime vuonna. Kevätkokouksessa hyväksytty toimintakertomus viestitti monipuolisesta toiminnasta monella saralla. Tästä kaikesta kiitos, vapaaehtoiset!
Myös talous on hyvässsä kunnossa.
Kokouksessa jaettiin HUP.n myöntämät ansiomerkit kahdelle aktiiviselle osastomme toimijalle: Helena Långström on muunmuassa toinen Soukan veteraanitalon keskiviikkokerhon vetäjistä ja Liisa Tupitsa terveyspistetoiminnan konkari. Onnea molemmille.
Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osaston ystäväpalvelun väen vierailukohteena oli tässä kuussa Toimintakeskus Turvalan Illansini.
Anna Reijonen toivotti asukkaat tervetulleiksi yhteiseen tuokioon. Reetta Pikkarainen ja Eeva Aaltola lauloivat kaksi laulua Urho Ärväksen säestäessä viululla.
Yhteislauluina laulettiin asukkaiden toivomia tuttuja lauluja. Yhteisen tuokion lopuksi juotiin kahvit Anneli Yletyisen leipoman kääretortun kera.
Lauantaina 25.3.toteutunut tapahtuma työllisti niin vilkkaasti "kirjastonhoitajat" ja "kirjat", että dokumentointi tätä juttua varten unohtui!
Onneksi Elina Lavonen kirjoitti Turun Tienoossa  kirjojen vinkkelistä 28.3. artikkelin "Näetkö ihmisen vai leiman otsassa?" Suosittelen tutustumista myös tähän kirjoitukseen.
Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin vuosikokous pidetään lauantaina 22.4.2017 klo 10.00 alkaen Tekniskan saleissa, osoite Eerikinkatu 2, 6. krs, 00100 Helsinki. Ilmoittautuminen kokoukseen alkaa klo 9.00, aamukahvit tarjolla klo 9.00 – 10.00.
Lisäksi muutosjohtaja Markus Sovala Uudenmaan liitosta kertoo sote- ja maakuntauudistuksesta ja siitä, mitä uudistus merkitsee järjestöjen auttamistoiminnalle.
 
Hyvä Päivä- avustus ystävätoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen tai projektituki hankkeelle. Ei ennaltamäärättyä summaa vaan hakemusten perusteella. Haku jatkuva. Hakulomake Pauliinalle, joka välittää keskustoimistoon oman lausunnon jälkeen.
Lisätietoja ja hakulomake: https://rednet.punainenristi.fi/node/2588
Ystävätoiminnan peruskurssi lukiossa
- osaston, lukion ja piirin työnjako 
                                                                                                   
Osasto:
-         Sopii lukion kanssa yhteistyöstä. Kurssi aikataulullisesti on paras toteutettavaksi jaettuna kahteen, mielellään peräkkäiseen päivään, 3h+3h. Kun yhteistyö on saatu sovittua, yhteys piiriin.
Uusimmassa Tässä ja nyt -lehdessä muistutellaan kovaa vauhtia lähestyvästä Punaisen Ristin yleiskokouksesta, siihen on aikaa enää reilut pari kuukautta. Lisäksi tietoa mm. juhlavuoden auttajakurssissta ja Punaisen Ristin historianäyttelystä, jota osastot voivat tilata maksutta verkkokaupasta, punaisenristinkauppa.fi.
Lehden löydät sivun Tiedotteet palstalta.
 
 
 
Kimmo Aho
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 28.3.2017. Paikalla oli 18 henkeä, joista 17 oli Punaisen Ristin Jyväskylän osaston jäseniä.  
Täydennyskoulutus toiminnassa mukana oleville hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoisille järjestetään vuonna 2017
1.-2.9. Helsingissä / risteilemällä Tallinnaan.
Varaa ajankohta kalenteristasi, ohjelma sekä ilmoittautuminen julkaistaan heti sen valmistuttua.
Hanne-Miia Ollikainen
Punaisen Ristin Kuhmoisten osastossa juhlittiin 9.2.2017 25-vuotiasta Torstaitupa-toimintaa. Torstai-tupa kokoaa väkeä yhteen torstaisin klo 10-13 Kuhmola-taloon kylän keskustassa.
Torstai-tupa keskeisenä kohtaamispaikkana
Marianna Tarvainen
Ystävätoiminnan alueellisen tuen kehittämisprojektin loppuseminaari pidettiin Seinäjoella 21.3.2017. Seminaariin osallistui eri osastojen vapaaehtoisia ja piirin työntekijöitä. Mukana olivat myös Helsingin –Uudenmaan - piirin sosiaalipalvelusuunnittelija Outi Mustonen ja keskustoimistosta Terveyden ja hyvinvoinnin yksikön päällikkö Maria Viljanensekä sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta.
Lotta Heikkilä
Tunnustus myönnettiin 23.3. järjestetyssä tilaisuudessa Pyhännällä.
Eija Karine
Savitaipaleen osaston kevätkokouksessa luovutettiin ansiomerkit Tarja Vahvaselle, Airi-Kaija Loisalle, Eino Aaprolle, Heikki Hytille, Paula Häkkiselle ja Raija Tapanaiselle
Eija Karine
Abdirahim Hussein ja Antti Palola vierailivat SPR:n Savitaipaleen osaston kutsumina Savitaipaleen koulukeskuksessa rasismin vastaisena päivänä.
Asko ja Jorma sekä ystäväryhmäläiset järjestivät palvelukoti Onnenkodon asukkaille 21.3. mukavan runo- ja musiikkituokion. Sirpa lauloi Jorman säestäessä haitarilla, Eine lausui runoja ja Asko ja Jorma laulattivat salintäyteistä yleisöä. Kaikki viihtyivät vanhojen, tuttujen runojen ja laulujen äärellä. Asukkaita olivat avustamassa myös: Aila, Airi, Eeva, Hanna, Irma, Kaija ja Kari.
Aklaesso Tontasse
Rasisminvastaisella viikolla mahdollistetaan kohtaamisia
Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus yhdenvertaisuutta edistäneelle Yhdessä-yhdistykselle
Punainen Risti jakaa rasisminvastaisella viikolla 20.–26.3. tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille henkilöille, jotka toiminnallaan vähentävät ihmisten välisiä ennakkoluuloja.
Osaston kevätkokous pidetään to 30.03. klo 18, paikka: Bistro Kamu, Kihniö. Käsitellään sääntömääräiset asiat.