helmikuu 2017

Pyhännän osaston kevätkokous pidetään 7.3.2017 klo 17.00. Hallitus kokoontuu klo 16.30. Tervetuloa joukolla mukaan!
Pirjo Vähäkuopus
sihteeri
Veikko Oinonen
SPR:n Kannonkosken osaston ystäväpalvelijat, Kannonkosken kappeliseurakunnan diakoni Mirja Salo sekä Kannonkosken Pelimannit viihdyttivät Mäntykodin asukkaita ja vieraita yhteislaululla, musiikilla ja seurustelulla. Päivä oli virkistävä ja voimauttava. Kaunis kiitos kaikille osallistujille!
Pansion naistenkerholla on nyt uusi sähköpostiosoite; naistenkerho.ruissalo@rednet.redcross.fi.
Tässä vielä kaikki osastomme vapaaehtoistoimintoihin liittyvät sähköpostiosoitteet (maaliskuusta 2017 alkaen):

Kirsi Vento-Saleem
Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin järjestöpäälliköksi on valittu Juha Nevalainen. Hän siirtyy tehtävään Kiteen vastaanottokeskuksen johtajan työtehtävästä ja aloittaa järjestöpäällikkönä 1.3. alkaen.
Savo-Karjalan piirin vastaanottokeskustoiminnan johtajana toimii Ari Kuronen. Piirillä on kaksi vastaanottokeskusta; yksiköt Kontiolahden Paiholassa ja Kiteellä.
 
Toimitila Sykkeellä vietettiin ystävänpäiväjuhlaa 12.2. Tupa oli lähes täynnä väkeä ja tunnelma korkealla.
Hanna Ruotsala
Tällä kertaa ensiapuryhmän harjoitus vei ryhmän vierailulle Mynämäen paloasemalle tutustumaan tiloihin ja nuorisoryhmän harjoituksiin. Lisäjännitystä saatiin sammutusharjoituksesta sammutuspeitteen ja nestesammuttimen avulla. Sammutus- ja säiliöautossakin riitti ihmeteltävää :)
Kiitos että saimme vierailla!
Seuraava harjoituskerta 13.3. on kaikille avoin ensiapuilta. Lisätietoa mynamaki.punainenristi.fi tai Facebook-sivuiltamme: Punainen Risti Mynämäen osasto.
Launataina 25.2. aluetoimistolle kokoontui yhdeksän maskeeraamisesat kiinostunutta ryhmäläistä harjoittelemaan ensiapumaskeerauksen saloja. Video kertokoon enemmän kun tuhat sanaa.
Seinäjoen Pluspiste suljettu hiihtoloman vuoksi 28.2.2017
Lisätiedot: janne.saila(at)punainenristi.fi
Merja Wirman
Suomen Punaisen Ristin Kallio-Käpylän osaston Hämeentien tiloissa vietettiin 14.2.2017 ystävänpäivää avoimen ja ilmaisen ystäväkahvilan merkeissä. Ilmainen ystäväkahvila oli jatkoa aiempina vuosina järjestetyille joulukahviloille, jotka ovat tarjonneet mahdollisuutta yhdessäoloon kaikille halukkaille. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä ystävänpäivän tilaisuudessa kävi kolmen tunnin aikana yli 20 ihmistä.
 
Jälleen kerran oli iloinen laskiaistapahtuma Kopsamon koululla. Jo 23. kerran SPR:n Juupajoen osasto järjesti laskiaislystiä. 
Olisiko urheilukilpailut hieman vähentäneet osallistujia. Kuitenkin oli ajoittain pikkuista tungostakin ja vohveleita joutui jonottamaan. Hernekeiton keitti taas Heinosen Malla. Se oli hyvää ja sitä oli riittävästi.
Kaksi ponia oli kyyditsemässä pieniä laskiaisvieraita. He pääsivät joko ratsastamaan tai kärryn kyytiin.
Alejandro Lorenzo
LähiTapiola on jatkanut paikallisosastojen taloudellista tukemista ystävätoimintaan ja ystävätoiminnan ilosanoman levittämiseen.
Jenna Pärnanen
Meillä oli ystävänpäivänä 14.2 ystäväillan teemana ”kaverikoirat”. Illan aikana SPR:n tiloissa kävi Pirkanmaan kennelliiton kolme erilaista hännän huiskuttajaa: suloinen vanha mäyräkoira, eloisa kultainennoutaja ja rauhallinen labradorinnoutaja. Koirat käyttäytyivät koko illan erittäin hyvin, he rakastivat rapsuttelua yli kaiken enkä kyseenalaistanut sitä että sopivatko ne kaverikoiriksi. Vastauksen näki niiden innosta olla ihmisten lähellä ja huomion keskipisteenä.
Lena Lindholm
Ystävätoiminta on olennainen osa Punaisen Ristin toimintaa. Kaarinan-Piikkiön alueella siihen osallistuu reilut 60 vapaaehtoista ja lisää vapaaehtoisia tarvitaan koko ajan. Suurin merkitys ystävätoiminnalla on yksinäisille ikäihmisille.
Ystävätoiminnassa on ensinnäkin kyse siitä, että ihminen on läsnä toista ihmistä varten. Kuunteleminen, keskustelu ja yhdessäolo muodostavat tärkeän yhteyden yksinäisen ja ystävän välillä.
SPR:n Lapin osasto
käynnistää terveyspistetoiminnan Lapin kylissä.
 
Kauklaisten terveyspiste aloitti toimintansa Kauklaisten kylätalolla helmikuussa.
Seuraavaksi terveyspiste on avoinna tiistaisin klo 10-12: 7.3., 4.4. ja 2.5.
 
Kodiksamin terveyspiste aloittaa toimintansa Kodiksamin koululla ke 8.3. klo 14-16.
Vuonna 2016 Tervakoskella oli kolme verenluovutustapahtumaa 2.3., 7.7. ja 3.11.
Yhteensä luovuttajia oli 196 henkilöä. Luovuttaneiden kokonaisluku vuoden 2016 lopussa oli
22 780 henkilöä. Tälloin luovutuskertoja oli kertynyt 125 maaliskuusta 1956 alkaen.
Teemme toimintaamme tutuksi ja kerromme ajankohtaisista asioista myös Facebookissa.
Klikkaa itsesi Facebook-sivuillemme!
Tutustu siis rohkeasti meihin ja toimintaamme. Seuraamalla pysyt ajan tasalla kursseista, tapahtumista ja vapaaehtoistyöstä Hämeenlinnassa. Lisäksi pystyt osallistumaan ajankohtaiseen keskusteluun ja näet kuvia kulissien takaa.
Jussi Vierimaa / Suomen Punainen Risti
Tiedätkö, miten tajutonta käsitellään? Entä koska on oikea hetki soittaa hätäkeskukseen, kun auttaa ihmistä, jolla on vierasesine hengitysteissään?
Jos et ole ihan varma, nämä ja muut perusasiat selviävät auttajakurssilla.
Tunnin pituinen auttajakurssi on Suomen Punaisen Ristin uusi koulutus, lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Ajatuksena on tarjota Suomelle maailman ensiaputaitoisin kansa. Pikakoulutuksessa saa haltuun alkeet,se rohkaisee auttamaan hätätilanteessa
Tule oppimaan henkeä pelastavat taidot!
 
SPR Korson osasto järjestää
Ensiapukurssi EA 1® (16 t)
 
Kurssipaikka: SPR:n Nuorten turvatalolla, Sairaalakatu 3, 01400 Vantaa
Aika: 1.-2.4.2017 molempina päivinä klo 9-16.30 (16 oppituntia)
Hinta: 95 €. Punaisen Ristin jäsenille 10 % alennus
SPR Korson osasto tarjoaa kahvit molempina päivinä.