joulukuu 2016

Liisa Flinck-Vasama
Vuosi on järjestömme yleiskokousvuosi. Suomen Punainen Risti täyttää 140 vuotta ja Suomi täyttää 100 vuotta. Osastomme ensiapuryhmätoiminta täyttää 60 – vuotta, Terveyspiste on toiminut 20 vuotta ja Puikonpyörittäjät ovat kokoontuneet jo 10 vuotta.

Onnea Vuodelle 2017!
Punaisen Ristin Kemijärven osaston monikulttuurisen ystävätoiminnan vapaaehtoiset järjestivät lauantaina 17.12. jälleen "kansainvälisen" mäenlasku- ja ulkoilutapahtuman Särkelän koulun mäessä. Laskupaikka oli erittäin ahkerassa käytössä, kun sekä aikuiset että lapset laskivat riemusta kiljuen liukureilla, pulkilla ja muilla välineillä mäkeä. Myös hiihtämistä sai kokeilla vapaaehtoisten hiidonopettajien opastuksella.
KS
Osastomme osallistui joulumyyjäisiin Tamperetalolla 10.12.2016. Vaihteeksi päätimme kokeilla ilmoittautua yhdistysten myyjäisiin Tamperetalolle. Onni suosi arvonnassa ja niinpä saimme Tamperetalolta myyntipöydän. Pöytämme oli täpötäynnä Outin tekemiä käsitöitä. Paljon oli kansaa liikkeellä, ja mukava oli kerran kokea Tamperetalon myyjäistunnelma.
Punaisen Ristin Hämeenkyrön osasto valitsi syyskokouksessaan hallitukseen vuodelle 2017 puheenjohtajaksi Kari Lehtiniemen, varapuheenjohtajaksi Miia Knuutilan ja uusiksi jäseniksi Eveliina Peltomäen sekä Mika Uutelan.  Vanhoina jäseninä jatkavat Marja Ylevä ja Merja Santasalo-Ahola.  
Hallitus kiittää osaston jäseniä, tukijoita, yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia kuluneesta vuodesta ja toivoo aktiivista osallistumista myös vuoden 2017 toimintaan.
Hyvä Joulumieli -keräys järjestettiin  jo 20. kerran. Lahjoitusten avulla voitiin ilahduttaa 30 000 vähävaraista lapsiperhettä 70 euron ruokalahjakortilla.Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Suomen Punaisen Ristin ja yhteistyökumppaneiden järjestämä  Hyvä Joulumieli -keräys saavutti ennätyssuuren 2,1 miljoonan euron tavoitteen.
Suomen Punaisen Ristin Tikkakosken osasto on toiminut Tikkakoskella vuodesta 1974. Tikkakosken osaton jäsenmäärä on tällä hetkellä 98.
Punaisen Ristin Tikkakosken osasto piti ylimääräisen kokouksen 1.9.2016, jossa se päätti osaston purkamisesta ja liittämisestä Jyväskylän osastoon 1.1.2017 lukien.
Tikkakosken alueen vapaaehtoiset tahtoivat vähentää hallintoa ja keskittyä itse vapaaehtoistoimintaan.
SPR:n Mietoisten osaston ystävät lahjoittavat 30 paria sukkia Maskun vuodeosastolle.
Ystävien lisäksi sukkia ovat kutoneet monet ahkerat kädet. Toivottavasti ne ovat yösukkina käytössä jo jouluna lämmittämässä jalkoja.
Koivulehdon joulupuuron ja rusinasopan olivat SPR:n ystävät keittäneet, heiltä tuli myös pikkupaketit vanhuksille. Mukana oli myös kappalainen, hänen lukemansa jouluevankeliumin kautta pääsimme joulutunnelmaan. Joulumuori toi terveiset Korvatunturilta ja Penan Pojat lauloivat joululauluja. Leinakkalassa pitopöytä notkui jouluherkkuja, oli silliä, laatikoita, rosollia ja kinkkua. Tavastilan koulun eskarilaiset aloittivat juhlan lucia-kulkueella ja jatkoivat tonttuleikeillä.
Tatu Blomqvist
Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toiminta rauhoittuu joulun ja uudenvuoden ajaksi. Ympärivuorokautista hälytysvalmiutta ylläpidetään myös jouluna ja uutena vuotena äkillisten onnettomuustilanteiden varalta.
Jyväskylän osaston jäsenmäärä on tällä hetkellä 1 139 henkeä. Jyväskylän osaston toimintamuotoja ovat ensiapuryhmä-, keräys-, monikulttuurisuus-, nuoriso-, seniori-, tiedotus-, valmius-  ja ystävätoiminta.  Toimintaa ohjaa osaston hallitus. 
Leena Tiainen
LÄMMINTUNNELMAINENJOULUILOA IKÄIHMISILLE TIKKAKOSKEN PÄIVÄKESKUKSESSA 14.12.
Punaisen Ristin Kuopion osaston jäsenlehden 13. vuosikerta julkaistiin kalenterina ja on lähetetty jäsenperheille. Toivomme, että kalenteri tuo iloa ja siihen voi samalla rengastaa omat SPR-menot.
 
Kalenteri annetaan alkuvuonna myös uusille jäsenille liittymislahjana niin kauan kuin painosta riittää.
 
Kiitos kaikille jäsenille ja yhteistyökumppaneille vuodesta 2016!
Jouluiloa ja onnea vuodelle 2017!
 
Kemijärven Järjestökiehinen ry myönsi joulukuussa Vuoden Vapaaehtoisteko -tunnustuksen kaikille vastaanottokeskustoiminnan vapaaehtoisille. Myös Punaisen Ristin Kemijärven osaston vapaaehtoiset olivat tunnustuksen saajia. Kunniakirjassa, joka myös osastolle toimitettiin, todetaan, että järjestöjen ja hankkeiden tuella vapaaehtoiset ovat luoneet paikkakunnalle kerhotoimintaa, harrastusmahdollisuuksia, tempauksia ja aktivoivia yhdessä toimimisen tilanteita.
Vuosi 2016 on ollut täynnä toimintaa, ja tulevan vuoden suunnitelmatkin ovat jo pitkällä! Ennen uusia haasteita mekin rauhoitumme joulun viettoon, kukin omien perinteidemme mukaisesti.
Suuri kiitos kaikille vapaaehtoisillemme kuluneesta vapaaehtoisvuodesta. Kiitos vastaanottokeskusvapaaehtoisille, kiitos kieli- ja läksykerhovapaaehtoisille, kiitos KV-klubivapaaehtoisille, kiitos ystävätoimijoille, kiitos kaikille! Oikein rauhaisaa ja rentouttavaa loppuvuotta, mukavaa joulunaikaa ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2017!
Irma Vaittinen
SPR:n Polvijärven osaston pikkujoulua vietettiin Saarilassa kolmenkymmenen vapaaehtoisen voimin.
Osaston puheenjohtaja Leila Karttunen toivotti osallistujat tervetulleiksi.
Toimistomme Joensuussa ja Kuopiossa hiljentyvät joulun viettoon. Toimistomme ovat suljettuina 19.12.2016 - 8.1.2017 välisen ajan.
Lämmin kiitos kaikille vapaaehtoisillemme ja jäsenillemme kuluneesta vuodesta!
Tunnelmallista ja rauhallista joulua!
Toivottavat
SPR Savo-Karjalan piirin työntekijät
 
Kevätkausi käynnistyy!
Suurkiitos viime vuoden ponnistuksista kaikki vapaaehtoiset ja osallistujat. Paljon koettiin ja tehtiin. Monet saivat tukea ja apua sekä inhimillisen kosketuksen toiseen ihmiseen.
ONNELLISTA SUOMEN JA PUNAISEN RISTIN JUHLAVUOTTA 2017!

Tule jälleen mukaan ja osallistu.
SUOMEN PUNAINEN RISTI

Lounais-Espoon osasto

Hallitus
VETERAANITALON kerhossa vietettiin joulujuhlaa keskiviikkona 14.12.

Tunnelmallinen joulupöytä kutsui ja sen ympärille asettui parikymmentä henkeä.

Armi, Helena ja Helka olivat keittäneet sametinpehmeän joulupuuron, jota nautittiin rusinasopan tai kanelin ja sokerin kera.

Juhlan ohjelmasta vastasivat Hilkka Rusanen runoineen ja kanttori Timo Lonka musiikkeineen.

Allekirjoittanut vei juhlaan partiolaisten jakaman Betlehemin Rauhantulen.
Minttu Nikula
Ystävätoimisto on muuttanut uusiin, tunnelmallisiin tiloihin Hagströmin kulman vanhan nahkatehtaan ullakolle. Ystävätoiminnanohjaaja Minttu Nikula summaa ajatuksiaan uusista tiloista näin:
Matkustimme syyskuun puolessa välissä Brysseliin tutustumaan Belgian Punaiseen Ristiin sekä Punaisen Ristin EU -toimintaan. Ihan aluksi on ehkä hyvä tarkentaa, että Belgiassa toimii kaksi Punaista Ristiä, sillä maa on jakautunut kahteen osaan kielen perusteella.