helmikuu 2016

Tervetuloa
SPR Mäntsälän osaston
kevätkokoukseen
ma 21.3.2016 klo 19:00
Kotokartano, Kaakkumäentie 1-3, 04600 Mäntsälä.
Kahvitarjoilu!
Veli-Matti Ahtiainen
Punaisen Ristin Lapin piirin osastojen puheenjohtajat kokoontuivat vuosittaiseen puheenjohtajatapaamiseen Rovaniemelle 26-27.2. Tapaamisen aikana pohdittiin puheenjohtajan omaa roolia osaston toiminnan johtajana sekä kehittäjänä. Keskustelua pohjustamaan oli kutusuttu Rovaniemen kaupungin suunnittelupäällikkö Kristiina Strandman. Kristiinan asiantunteva ja innostava puheenvuoro antoikin paljon pohdittavaa. Toisena keskeisenä aiheena pohdittiin osaston viestintää.
Hanne-Miia Ollikainen
Punaisen Ristin Tampereen osaston vapaaehtoiset järjestivät Punainen Risti Goes UTA tapahtuman Tampereen yliopistolla torstaina 25.2.2016. Tapahtuman tarkoituksena oli tehdä Punaista Ristiä tutuksi, kertoa opiskelijoille, mitä vapaaehtoistoimintaa on tarjolla ja ylipäätään näkyä hauskalla ja rennolla tavalla yliopiston arjessa. Osaston vapaaehtoiset pyysivät minut mukaansa tapahtumaan ja tässä muutamia pilkahduksia päivän ajalta.
Tarmo Tikka
– Onkos teille sattunut tapaturmia?
– Mää putosin puusta ja löin pääni, mulle tuli aivotärähdys.
Toinen poika muisteli kaatuneensa pyörällä ja lyöneensä leukansa asvalttiin, yksi oli polttanut ihonsa kiukaan kylkeen ja toinen sinkoutunut ohjaskelkan kyydistä, kun istuin irtosi. Kelkan ohjaajakin löi päänsä rattiin. Jonkun päähän aukesi ammottava haava, kun siihen oli pudonnut lasinen lamppu. Tarinoita riittää, lapsille sattuu ja tapahtuu.
EU:n ruoka-apukasseja jaetaan Rauman osaston kirpputorin tiloissa,  Karjalankatu 15:
perjantaina 4.3.2015 klo 11-13
Ruoka-apua rahoittaa Euroopan Unionin vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto. Rahaston tavoitteena on edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta Euroopan Unionissa ja vähentää köyhyydessä ja syrjäytymisvaarassa elävien ihmisten määrää.
Rauman osaston yhteyshenkilö:
Heikki Westergård (SK)
EU-ruokakassien jako jatkuu jälleen Satakunnassa. Maaseutuvirasto Mavin kanssa yhteistyössä tehtävä kassien jakelu jatkuu Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piirin osastoissa. Jakelua suoritetaan piirin osastoissa Raumalla, Ulvilassa, Kiikoisissa, Kokemäellä, Ikaalisissa ja Eurajoella.
14.4.2016 klo 10 - 14.30 sinulla on mahdollisuus luovuttaa verta Ruiskadulla liikuntasalissa 
Tule mukaan!! - Suomen Punainen Risti tukee vapaaehtoista ja vastikkeetonta verenluovutusta. Lue lisää: https://www.punainenristi.fi/tutustu-punaiseen-ristiin/tyomme-maailmalla/avun-muodot/terveystyo/verenluovutus 
Punaisen Ristin viikkoa vietetään 9.-15.5.2016 
Ruiskatu 8:n osaston perinteinen kirjakirppis pidetään Punaisen Ristin viikolla 10.5.2016 klo 9.30 -13.00 ensimmäisen kerroksen aulassa. 
Tuo kirjoja kiertoon neljänteen kerrokseen huoneeseen 424!
Lue lisää Punaisen Ristin viikosta: https://rednet.punainenristi.fi/viikko 
Ruiskatu 8:n osaston kevätkokous pidetään 22.3.2106 Ruiskadulla
Kokouksessa käsiteltävinä asioina vuoden 2015 toimintakertomus, tilinpäätös vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
 
Ei rasismille!!
Ruiskatu 8:n osaston rasisminvastaisen viikon tapahtuma on22.3.2016 Ruiskadulla K-kerroksessa Nutrition edustalla. Tule mukaan
Tutustu myös : https://www.punainenristi.fi/koulusivut/opetusmateriaalit/ylakouluille/rasisminvastainen-viikko 
Tiesitkö, että yli puolet suomalaisista on kokenut yksinäisyyttä jossain elämänvaiheessa?
SPR Turun osaston arkisto
Kaipaatko seuraa taidenäyttelyihin, teatteriin tai vaikkapa jalkapallo-otteluun? Tiesitkö, että Turun osaston ystäväpalvelu välittää myös Kulttuuriystäviä? Tule tutustumaan Kulttuuriystäviimme Turun taidemuseoon keskiviikkona 2.3.2016 klo 12.00-15.00!
Hei! Kiitämme kaikkia tavaralahjoittajia saaduista lahjoituksista! Emme enää vastaanota suoraan Niinitielle tavaraa, eli kaikki huonekalut yms. pyydämme toimittamaan Lahden Konttiin Ajokadulle. Tarvittaessa Taru (040-7204958) vastaa tiedusteluihin siitä, mitä tarvitaan ja mitä ei.
Tervetuloa SPR Jämsän osaston kevätkokoukseen
maanantaina 14.3 klo. 18, paikkana Sillanpieli eli Keskuskatu 1
Kokouksessa käsitellään kevätkokouksen sääntömääräiset asiat.
Tervetuloa!
 
Laila Nuotio
Osastomme järjesti ystävänpäivänä 14.2.2016 ystävänpäivätapahtuman palvelukoti Kukkaisrahastossa. Iloksemme saimme tapahtumaan laulaja-näyttelijä Mari Rantasilan säestäjänsä kanssa esiintymään! 
Kiitos paljon Marille upeasta esityksestä sekä muille mukana olleille!
 
Pekka Tuovinen
Sonkajärvellä vietimme SPR Sonkajärven osaston järjestämää ystävänpäiväjuhlaa ilmapalloin, ruusuin ja sydämin koristellussa Ravintola Hollivootissa. Kutsu oli käynyt hyvin, sillä vieraita oli noin sata. Puheenjohtaja Leilan alkusanojen jälkeen nautimme haitarimusiikista ja yhteislauluista. Ystävämme Farida esitti meille kertomuksen onnesta hyvällä suomen kielellä. Pienet afgaanilaislapset olivat harjoitelleet monta suomenkielistä laulua ja jalallakin pantiin koreasti.
Ritva-Liisa
 
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA SUNNUNTAINA 21.2.2016 klo 13- 17.00  ent.HOTELLI MENNINKÄISEEN RUOKAILEMAAN ! Ruokaa varattu  n.100:lle
TARJOLLA ON ARABIALAINEN MENU a 6 e   Varaathan sopivan rahan ! Kortti ei käy.
Itä-Suomen yliopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto tutkivat yhdessä keväällä 2016 Internet-välitteisen tuen toimivuutta.
Petteri Kivimäki
Oletko mielelläsi eri-ikäisten ihmisten kanssa?
Haluatko olla ohjaamassa toimintaa laajasalolaisille lapsille ja eläkeläisille?
Jaana Vilhunen
SPR Varpaisjärven omaishoitajaryhmän helmikuun luentoaiheena: Omaishoitaja/omainen terveydenhuollon asiakkaana. Tämän luennon tavoitteena on edistää omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa terveyttä, toimintakykyä ja elämänhallintaa. Jatkossa ryhmämme omaishoitajilla on uskallusta ja valmiutta osallistua omaisen hoitoa koskevaan hoitokeskusteluun ja päätöksentekoon perusterveydenhuollossa. Omaishoitajat keskustelivat hyvin vilkkaasti ja nostivat esille tärkeitä asioita.