Valtakunnallinen Rasisminvastainen viikko

Janette Grönfors
Kuvaaja: Janette Grönfors
"Kotimaan avun linjan työntekijöitä 7.3.2019 Keskustoimistossa"
Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela
"Monikulttuurisuuskouluttajia kouluttajapäivillä tammikuussa 2020"

Valtakunnallinen jokavuotinen rasisminvastaisen viikon kampanja on sillä viikolla, jolla vietetään YK:n rasisminvastaista päivää 21.3. Tänä päivänä, vuonna 1960, poliisi avasi tulen ja tappoi 69 rauhanomaisen mielenosoituksen osanottajaa Sharpevillessa, Etelä-Afrikassa. Vuonna 1966 YK:n yleiskokous julisti päivän kansainväliseksi rotusyrjinnän vastaiseksi päiväksi, ja kehotti kansainvälistä yhteisöä lisäämään ponnistuksiaan kaiken rotusyrjinnän poistamiseksi.

Rasisminvastaisen viikon kampanja #rasisminvastainenviikko #veckanmotrasism 

MILLOIN? vko 11 tai 12, sillä viikolla jolloin vietetään YK:n rasisminvastaista päivää

MISSÄ? Koko Suomi

MITEN? Haastamalla yksittäisiä ihmisiä, järjestöjä, viranomaisia, kouluja, oppilaitoksia, erilaisia yhteisöjä ja urheiluseuroja mukaan yhteiseen rasisminvastaisen viikon kampanjaan kertomaan miksi ja miten he vastustavat rasismia ja jakamaan se sosiaalisen median alustoilla seuraajilleen. Järjestämällä kaikille avoimia rasisminvastaisia tapahtumia ja jakaen niistä kuvia sosiaalisessa mediassa.

MIKSI? Rasistinen ajattelu on ristiriidassa Punaisen Ristin periaatteiden, inhimillisyyden ja tasapuolisuuden kanssa.

Inhimillisyys: Inhimillisen kärsimyksen estäminen ja lievittäminen kaikin tavoin on Punaisen Ristin tärkein tehtävä ja toiminnan päämäärä. Sen tavoitteena on suojella elämää, terveyttä ja ihmisarvoa. Se edistää ihmisten välistä ymmärrystä, ystävyyttä, yhteistyötä ja pysyvää rauhaa.

Tasapuolisuus: Punainen Risti pyrkii lievittämään ihmisten kärsimyksiä pelkästään avun tarpeen, ei kansallisuuden, uskonnon, rodun, poliittisten mielipiteiden tai yhteiskunnallisen aseman perusteella. Se antaa etusijan niille, jotka ovat suurimmassa hädässä. Syrjinnän ehkäiseminen ja ihmisarvon suojeleminen on osa järjestön perustoimintaa.

SPR PIIREISSÄ JA OSASTOISSA:

- Ennakkoluuloton edelläkävijä-tunnustuksen jakaminen

- kaduilla/ostoskeskuksissa/kirjastoissa lämpöisen mehun, rintanappien ja tarrojen jakoa sekä -’ennakkoluuloja roskikseen’ toimintaa

- päiväkotien kanssa pulkkamäkiretkiä, piirustus- ja askartelutuokioita

- vastaanottokeskusten kanssa retkiä

- nuorten kanssa leffailtoja teemaviikon aiheista

- OPPIMATERIAALIA kouluissa visailuja (Yhdenvertaisuusvisa isoille ja pienille) ja muuta materiaalia  

SPR:ssä tuotettu toiminnallinen materiaali on ladattavissa sähköisenä RedNet:stä ja eirasismille.fi sivustoilta

Yhteisöille maksuton jakotavara: mobilet, tarrat, rintanapit, julisteet ovat tilattavissa Punaisen Ristin Verkkokaupasta.

PUNAISEN RISTIN PIIRIEN PAIKALLISET VASTUUHENKILÖT KAMPANJASSA 

Mervi Höytyä, Lappi. Marika Parkkila, Oulu. Lena Johansson, Österbotten. Anne Pälve, Länsi-Suomi. Piia Jounila, Savo-Karjala. Annakatriina Jylhä, Satakunta. Pauliina Pensikkala, Varsinais-Suomi. Andrea Södergård, Åboland. Ly Dat Quynh, Häme. Anna Buzaeva, Riina Ahonen, Kaakkois-Suomi, Sanna Saarto & Stefano Rigatelli Helsingin ja Uudenmaan piiri. Linda Johansson, Åland

Suomen Punainen Risti koordinoi vuosittain valtakunnallista rasisminvastaista kampanjaa Suomessa. 

 

Uutiset

Tervetuloa osallistumaan Punaisen Ristin webinaariin kohtaamisen supervoimasta!
Aika: 5.10.2020 klo 18-20
Paikka: Teams-webinaari (linkki lähetetään ennen tapahtumaa ilmoittautuneille)

Voi hyvin auttaaksesi muita – psykososiaalisen tuen seminaari Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisille järjestetään lauantaina 3.10.2020 Helsingissä. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä.

Tule kuuntelemaan mielenkiintoisia alustuksia ja oppimaan yhteisissä työpajoissa. Ohjelma ja lisätietoja liitteessä.

Winnova on Ennakkoluuloton edelläkävijä 

– Erityistä kiitosta Winnovassa saa malli, jossa kotoutumisprosessin itse läpikäyneet ohjaajat tukevat opiskelijoita paitsi opinnoissa, myös kotoutumisessa, sanoo Punaisen Ristin Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén tiedotteessa.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.