Punaisen Ristin Lempäälän Ystäväpalvelu

Mauri Ratilainen
Kuvaaja: Mauri Ratilainen
"Älä kulje edelläni, en ehkä seuraa. Älä kulje takanani, en ehkä johda. Kulje vierelläni ja ole ystäväni. - Albert Camus"

Punaisen Ristin ystävätoiminta rakentaa välittämisen verkostoja. Toiminta tarvitsee tavallisia ihmisiä, joilla on aikaa toiselle ihmiselle.

Ystävä on apuna arjessa, kuuntelee, keskustelee, auttaa kaupassa ja muilla asioilla tai ulkoilee ja harrastaa toisen kanssa. Miten milloinkin sovitaan.

Ystävätoiminta on vapaaehtoista ja siihen voi osallistua oman elämäntilanteen mukaisesti. Ystävä ei toimi yksin, vaan saa tukea toisilta toiminnassa mukana olevilta.

Pyrimme pitämään huolta Ystävätoiminnan ihmisistä muistamalla heitä säännöllisesti pienillä yhteisillä tuokioilla (esim. joulupuuro) sekä kiittämällä aktiivisesta toiminnasta erilaisilla virkistyshetkillä. Ystäväpalvelun henkilöt ovat oikeutettuja myös SPR:n ansiomerkkeihin.

Ystäväpalvelun kokoukset ovat Himminkodon päiväkeskus, Himminpolku 6, Himmin tupa.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan ystävänä tai tarvitset arkeesi ystäväpalvelun apua, ota rohkeasti yhteyttä osastomme ystäväpalvelun vetäjään. Tarvitsemme joukkoomme monen ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä:

Ystäväpalvelun puhelinnumero on 045-3591 301

Jouko Rautkivi p. 050-3251 781 / jouko.rautkivi@wippies.fi