Uutiset

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Petäjävedellä esiintynyt Marja Korhonen valloitti yleisönsä ajatuksia herättävällä puheenvuorollaan"

Ystävätoiminnan kevätjuhlat pidettiin tänä keväänä Petäjävedellä ja Seinäjoella. Juhlat  keräsivät  edellisvuosien tapaan hyvin osallistujia. Molemmissa juhlissa oli noin 120 osallistujaa: ystävätoiminnan vapaaehtoisia, ryhmänohjaajia, ystävävälittäjiä sekä omaishoidon tukitoiminnan vapaaehtoisia.

 • 22.5.2017 09:38
 • erja salmela
Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Pienryhmissä vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia"

Jyväskylässä järjestetylle Henkisen tuen peruskurssille osallistui lähes 30 henkilöä. Lauantaina ja sunnuntaina pidetty koulutus toteutettiin kahdessa ryhmässä ja kahden kouluttajan voimin. Henkisen tuen kurssilta saa perustietoja onnettomuustilanteiden jälkeisistä kriiseistä, niiden aiheuttamista reaktioista ja niistä selviytymisestä. Koulutus myös kehittää osallistujien henkisen tuen taitoja.

-      Mielestäni tällä kurssilla opetettavat asiat ovat tärkeä osa kansalaistaitoja, sanoo Punaisen Ristin kouluttaja Päivi Salovaara.

 • 26.9.2016 13:18
 • erja salmela
Anne Pälve
Kuvaaja: Anne Pälve
"Keskittyneitä ryhmätyöntekijöitä"

Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirissä järjestettiin ensimmäinen laitosystäväkurssi maahanmuuttajille elokuussa yhteistyössä Vaasan suomalaisen osaston, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen (Oy EduVakk Ab) ja Kirkkopuistikon palvelutalon kanssa. Koulutus on osa opiskelijoiden suomenkielen opiskelua ja siihen osallistui viisi innokasta opiskelijaa, jotka vierailevat Kirkkopuistikon palvelutalossa tämän vuoden loppuun.

 • 20.9.2016 15:15
 • Anne Pälve
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Tarinateatteri Storian näyttelijät Anneli Tuura ja Mari Vuorisalo eläytyivät vapaaehtoisten tarinoihin"

Länsi-Suomen piirin ystävätoiminnan kevätjuhlia vietettiin tänä vuonna Toholammilla ja Äänekoskella. Molemmissa juhlissa oli toistasataa osallistujaa. Juhlien pääesitysten teemana oli innostuminen ja innostaminen. Esitykset haastoivat pohtimaan vapaaehtoisuuden merkitystä ja elämää yleensä.

 • 23.5.2016 12:25
 • erja salmela
Päivi Karppi
Kuvaaja: Päivi Karppi
"Se pakollinen ryhmäkuva"

Lisää! Lisää! Lisää! Haluan oppia lisää! - oli kirjoitettu päiväpalautteeseen, kun ensimmäinen päivä ensiauttajan kertauskoulutusta oli takana.

Seinäjoen aluetoimistolle kokoontui 10 aktiivista "ensivasteilijaa" kertaamaan ja päivittämään taitonsa, sekä tutustumaan ensiapuohjeissa tapahtuneisiin tarkennuksiin.

 • 20.3.2016 19:37
 • Janne Säilä
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Liikunnan mielen hyvinvointia lisäävää vaikutusta testattiin Keuruulla."

Suomen Mielenterveysseuran Mirakle -hanke, Eläkeliitto ja Punainen Risti järjestivät 15.3.2014 Keuruulla koulutuksen Ikääntyvän mielen hyvinvoinnista. Useilla meistä on mielikuva, että ikääntyminen tuo tulleessaan masentuneisuutta tai vähintään mielialan laskua. Tämä on kuitenkin väärä käsitys. Suurin osa ikäihmisistä voi varsin hyvin ja ovat tyytyväisiä elämäänsä. Kouluttajana Keuruulla toimi Mielenterveysseuran projektipäällikkö Maria Viljanen. Paikallisesta toiminnasta kertoi Mirja Leijala Keurusseudun mielenterveysseurasta.

 • 15.3.2014 14:57
 • Teija Matalamäki

Hae lipas ja lähde keräämään
Punainen Risti on käynnistänyt koko maan kattavan lipaskeräyksen Haiyan-taifuunin uhrien auttamiseksi Filippiineillä. Kaikki halukkaat voivat hakea lippaan ja lähteä keräämään. Ota yhteyttä SPR Keuruun osaston keräyspäällikköön, Maaret Kuusela, puh. 0500 336 004.

Filippiinien taifuuni -keräyksessä lahjoitetut varat tallennetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla hankitaan nopeaa hätäapua mutta niitä käytetään myös toipumiseen ja jälleenrakennukseen katastrofin jälkeen.

 • 14.11.2013 10:19
 • Sari Mustamäki