Henkisen tuen valmiusryhmä (Keski-Karjala)

Mari Vehkalahti
Kuvaaja: Mari Vehkalahti
Henkisen tuen valmiusryhmässä pyrimme kokoontumaan noin kerran kuukaudessa harjoittelemaan. Ryhmää johtaa ja kouluttaa Juha Farin
Puhelin: 
+358440373264
Sähköposti: 
juha.farin@pp.inet.fi
Henkisen tuen valmiusryhmässä annamme viranomaisen pyynnöstä henkistä ensiapua traumaattisen kokemuksen jälkeen erilaisissa onnettomuus-, etsintä-, ja evakuointitilanteissa.  Henkisen tuen perusperiaatteena on turvallisuuden tunteen luominen tai sen palauttaminen. 
 
Vapaaehtoisten antama henkinen tuki on viranomaista tukevaa vapaaehtoistyötä. Myös ammattilaiset, jotka ovat vapaaehtoistehtävässä, voivat toimia maallikkoauttajina. Henkisen tuen tehtäviin eivät kuulu ammattilaisille kuuluvat tehtävät kuten esim. debrieffing tai suruviestien vienti.
 
Ryhmä kokoontuu kuukausittain, ja tapaamisten tarkoituksena on ylläpitää valmiutta sekä vahvistaa me-henkeä, sekä kehittää toimintaa koulutuksilla.  
 
Ryhmä on ns. puolisuljettu ryhmä, johon voi hakeutua  jäseneksi haastattelun perusteella.  
 
Ryhmä operoi koko Keski-Karjalan alueella ja ryhmään voi liittyä Tohmajärven, Tikkalan, Kiteen, Rääkkylän ja Kesälahden osastoista

Uutiset

Piia Jounila
Kuvaaja: Piia Jounila
"Kuvassa vasemmalta oikealle: Mimmi Martiskin, Azra Topzu, Merja Pennanen ja edessä kyltin kanssa Saana Karjalainen"

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri myöntää vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -huomionosoituksen järjestön ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka piirin alueella on toiminut esimerkillisesti yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Valinnan huomionosoituksen saajasta tekee piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittämistyöryhmä.

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt
""Suodaan toiselle ihmiselle ystävällinen sana, teko tai hymy""

Ystävänpäivä herättää ihmisissä erilaisia ajatuksia ja tunteita. Kaksi terveydenhoitajaopiskelijaa lähestyi teemaa yksinäisyyden näkökulmasta.: 

 

Yksinäisyys ympärillä

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri hyväksyi viime sunnuntaina pitämässään vuosikokouksessa julkilausuman, jossa se toivoo varautumiselle ja valmiudelle entistä merkittävämpää asemaa julkisessa keskustelussa ja muistuttaa yhteistyön tärkeydestä yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Viestinsä piirikokous suuntasi kunnille, omille jäsenilleen, muille järjestöille sekä tavallisille kansalaisille.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.