Henkisen tuen valmiusryhmä (Keski-Karjala)

Mari Vehkalahti
Kuvaaja: Mari Vehkalahti
Henkisen tuen valmiusryhmässä pyrimme kokoontumaan noin kerran kuukaudessa harjoittelemaan. Ryhmää johtaa ja kouluttaa Juha Farin
Puhelin: 
+358440373264
Sähköposti: 
juha.farin@pp.inet.fi
Henkisen tuen valmiusryhmässä annamme viranomaisen pyynnöstä henkistä ensiapua traumaattisen kokemuksen jälkeen erilaisissa onnettomuus-, etsintä-, ja evakuointitilanteissa.  Henkisen tuen perusperiaatteena on turvallisuuden tunteen luominen tai sen palauttaminen. 
 
Vapaaehtoisten antama henkinen tuki on viranomaista tukevaa vapaaehtoistyötä. Myös ammattilaiset, jotka ovat vapaaehtoistehtävässä, voivat toimia maallikkoauttajina. Henkisen tuen tehtäviin eivät kuulu ammattilaisille kuuluvat tehtävät kuten esim. debrieffing tai suruviestien vienti.
 
Ryhmä kokoontuu kuukausittain, ja tapaamisten tarkoituksena on ylläpitää valmiutta sekä vahvistaa me-henkeä, sekä kehittää toimintaa koulutuksilla.  
 
Ryhmä on ns. puolisuljettu ryhmä, johon voi hakeutua  jäseneksi haastattelun perusteella.  
 
Ryhmä operoi koko Keski-Karjalan alueella ja ryhmään voi liittyä Tohmajärven, Tikkalan, Kiteen, Rääkkylän ja Kesälahden osastoista

Uutiset

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri hyväksyi viime sunnuntaina pitämässään vuosikokouksessa julkilausuman, jossa se toivoo varautumiselle ja valmiudelle entistä merkittävämpää asemaa julkisessa keskustelussa ja muistuttaa yhteistyön tärkeydestä yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Viestinsä piirikokous suuntasi kunnille, omille jäsenilleen, muille järjestöille sekä tavallisille kansalaisille.

Hyvät vapaaehtoiset!

Savo-Karjalan piirillä on ilo kutsua teidät vuosikokousviikonloppuun 27. – 28.4.2019.

Alla liitteenä mainos, jossa ohjelma ja ilmoittautumislinkki, sekä lauantai-illan buffet-menu.

Tervetuloa!

Tero Sivula (Lehtikuva).
Kuvaaja: Tero Sivula (Lehtikuva).
"Tulipalo voi hetkessä viedä kaiken. Lahjoittamalla autat tulipalon uhreja kotimaassa."

MEDIATIEDOTE
18.9.2018
Julkaisuvapaa

NÄLKÄPÄIVÄ-KERÄYS 20.-22.9.2018 SAVO-KARJALASSA

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin syyskuussa vuosittain järjestettävä keräys. Nälkäpäivä tunnetaan kaduilla kulkevista lipaskerääjistä, mutta Nälkäpäivänä voi lahjoittaa myös verkossa. Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia Katastrofirahastoon, josta autetaan sekä sotien ja luonnononnettomuuksien uhreja maailmalla että äkillisten onnettomuuksien uhreja Suomessa.

NÄLKÄPÄIVÄ-KERÄYS KESKEINEN ASIA KOTIMAAN AUTTAMISVALMIUDESSA

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.