Ystävätoiminta

"Suomen Punainen Risti on järjestänyt ystäviä yksinäisille ihmisille jo 60 vuoden ajan. Itselleen vapaaehtoista ystävää toivoo vuosittain kymmenet tuhannet yksinäisyyttä kokevat ihmiset. "

ONKO SINULLA HETKI AIKAA TOISELLE IHMISELLE?

Anna hetki aikaasi toiselle ihmiselle ja ryhdy Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi ystäväksi.

Saat auttamisen elämyksiä ja hyvää mieltä tuottavan harrastuksen. Samalla tutustut mielenkiintoisiin ihmisiin, joita et ehkä muuten tapaisi.

Ystävänä toimit tavallisen ihmisen taidoin. Tarjoamme sinulle kuitenkin koulutusta ja perehdytystä tehtävään ja ohjaamme sinut ystävää tarvitsevan luo. Ystävätoiminnan peruskurssi antaa hyvät perustiedot ja valmiudet toimia vapaaehtoisena. Toimimme yhteistyössä Lahden alueen osaston  ystävien kanssa ja esim. kurssit järjestetään Lahdessa. 

SPR:n Hollolan osaston ystäväryhmä kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona (syyskuusta toukokuuhun). Lisätietoja: Kaija Toivonen 040 530 2215 tai hollola@punainenristi.fi

Koronaviruksen takia kaikki ystävätoiminta on toistaiseksi tauolla. Uimahallilla ei ole kokouksia eivätkä ryhmäläiset vieraile asiakasystäviensä luona. Heihin ollaan yhteydessä puhelimitse ja seurataan heidän tilannettaan. Tarvittaessa asiakasystävälle voi soittaa useamman kerran viikossa.