Ensiapuryhmätoiminta

 

Ensiapupäivystyksiin liittyvät kyselyt puh. 040 673 0469

Ensiapuryhmään tarvitaan aina uusia toimijoita, tervetuloa mukaan oppimaan uusia taitoja!

Ensiapuryhmä kokoontuu ryhmäiltoihin noin kerran kuukaudessa keskiviikkoiltaisin. Lisätietoja toiminnasta Hanne Saarelta (ryhmänjohtaja) hannesaari2017@gmail.com

Vuoden 2020 ryhmäillat

Huomio! Ensiapuryhmän kokoontumiset keväällä 2020 peruttu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Harjoituksien jatkumisesta ilmoitetaan erikseen.

Tapaamiset osaston toimitilassa Pielisentie 5, mikäli muuta ei sovittu.

11.2. ensiapukorttien päivitys (paikkana Johtokeskus, Marikalusteen alakerta)

11.3.

15.4. peruttu

Kesätauko

9.9.

7.10.

11.11.

Pikkujoulut

Sinustako ensiapuryhmän vapaaehtoinen?

Jos tunnet, että sinulla on auttamishalua, tule mukaan Punaisen Ristin ensiapuryhmään!  Ensiapuryhmässä opit auttamaan itseäsi ja muita. Voit tulla mukaan, vaikka et vielä osaisi ensiapua.  Pelkkä kiinnostus riittää. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Ryhmätoiminnasta saat antoisan harrastuksen ja uusia ystäviä. 

Opi monipuolisia taitoja

Ensiapuryhmät kokoontuvat säännöllisesti opettelemaan ja harjoittelemaan ensiavun ja henkisen tuen taitoja. Kiinnostuksesi mukaan opit myös radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja kouluttamista. Harjoittelu ensiapuryhmässä on maksutonta, eikä siihen vaadita ennakkotaitoja. Ryhmässä sinut ohjataan kursseille tarpeen mukaan.

Tule päivystämään tapahtumiin!

Ensiapuryhmät päivystävät läpi vuoden monelaisissa tapahtumissa huolehtien paikalla olevien ensiavusta. Päivystämään pääset kun olet täysi-ikäinen, harjoittelet säännöllisesti ensiapuryhmässä ja sinulla on voimassa oleva päivystyskortti.

Heti apuun 

Osa ensiapuryhmäläisistä osallistuu myös hälytystehtäviin osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa). Viranomaiset hälyttävät hälytysryhmien vapaaehtoisia auttamaan niin onnettomuuksissa, etsinnöissä, evakuoinneissa kuin vaativissa erityistilanteissakin.