Piristäjätoiminta

Suomen Punaisen Ristin Lappeenrannan osasto on aloittanut vuoden 2014 alussa ystävätoiminnan uutena muotona piristäjätoiminnan. Yhteistyökumppaneina ovat olleet alusta saakka erittäin ansiokkaasti Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi: teatteri, kirjasto, museo sekä orkesteri.  Yhteistyötä on tehty koko ajan myös Lappeenrannan Palvelukeskussäätiön, Eksoten sekä jääkiekkojoukkueemme Saipan kanssa.

Punainen Risti kouluttaa vapaaehtoisia piristäjiä, jotka avustavat ja kuljettavat liikuntarajoitteisia ikäihmisiä tai muita kulkemiseen apua tarvitsevia erilaisiin tapahtumiin: kerhoihin, kirjastoon, museoihin, teatteriin, konserttiin tai vaikkapa urheilutapahtumaan tai kirkkoon. Tällä hetkellä (31.12.2020) piristäjätoiminnassa on mukana 118 koulutettua piristäjää. Vuonna 2020 piristettyjä oli noin 1700.

Lappeenrannan Piristäjät SPR Riksat Valtakadulla

Voit ilmoittautua Piristäjäksi tai Piristettäväksi täyttämällä lomakkeen. Lomakkeet löytyvät tämän sivun alalaidasta. Lähetä sähköisesti täytetty lomake sähköpostiimme lappeenrannanpiristajat@gmail.com tai tulostettu lomake SPR Lappeenrannan osaston toimistoon Raatimiehenkatu 20 D, 53100 Lappeenranta.

Olemme aloittaneet yhteistyön Eksoten kanssa puhelinystävätoiminnassa. Koronan takia kohtaamiset ovat jääneet vähemmälle. Siksi myös meiltä on pyydetty apua puhelinystävätoimintaan, juttelu puhelimessakin lieventää yksinäisyyttä. Koordinaattorina meidän puolelta tässä toimii Piristäjien yhdyshenkilö.

Piristäjien ja Riksakuskien seuraava koulutuksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Koulutus pidetään osaston tiloissa Raatimiehenkatu 20 D (tilat löytyy parhaiten vapaudenaukion puolelta, pääkirjaston ja Iso-Kristiinan välisen kävelytien varrelta). Ilmoittautuminen yhdyshenkilölle. 

Ota yhteyttä Piristäjätoiminnan yhdyshenkilö 044 366 4145 lappeenrannanpiristajat@gmail.com

Kesäkuussa 2018 Piristäjätoiminta sai lahjoituksena kaksi sähköriksapyörää. Lappeenrannan kaupunki lahjoitti yhden, Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy ja Lappeenrannan Energia Oy yhdessä toisen. Piristäjät antavat ilmaiseksi riksakyytejä Lappeenrannan keskustan alueella. Tällä hetkellä (31.12.2020) koulutettuja riksakuljettajia on 26. Vuoden 2020 aikana annettiin riksakyytejä noin 300 tuntia, kyyditettyjä oli 550.

Piristäjätoiminnan vetäjä 1.11.2019 alkaen Mia Hiltunen 040 750 6883 ja miahiltunen64@gmail.com

Video sähköriksapyörien luovutustilaisuudesta Marian aukiolla 26.6.2018

                                          

Alla olevasta linkistä pääset raportointilomakkeeseen:

Raportointilomake