Piristäjätoiminta

Suomen Punaisen Ristin Lappeenrannan osasto on aloittanut vuoden 2014 alussa ystävätoiminnan uutena muotona piristäjätoiminnan. Yhteistyökumppaneina ovat olleet alusta saakka erittäin ansiokkaasti Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi: teatteri, kirjasto, museo sekä orkesteri.  Yhteistyötä tehdään myös Lappeenrannan Palvelukeskussäätiön ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kanssa.

Punainen Risti kouluttaa vapaaehtoisia piristäjiä, jotka avustavat liikuntarajoitteisia ikäihmisiä tai muita kulkemiseen apua tarvitsevia erilaisiin tapahtumiin: kerhoihin, kirjastoon, museoihin, teatteriin, konserttiin tai vaikkapa urheilutapahtumaan tai kirkkoon. Tällä hetkellä (31.12.2022) piristäjätoiminnassa on mukana 96 koulutettua piristäjää. Vuonna 2022 piristettyjä oli 1606.

Lappeenrannan Piristäjät SPR Riksat Valtakadulla

Voit ilmoittautua Piristäjäksi tai Piristettäväksi täyttämällä lomakkeen. Lomakkeet löytyvät tämän sivun alalaidasta. Lähetä sähköisesti täytetty lomake sähköpostiimme lappeenrannanpiristajat@gmail.com tai tulostettu lomake SPR Lappeenrannan osaston toimistoon Raatimiehenkatu 20 D, 53100 Lappeenranta.

Kesäkuussa 2018 Piristäjätoiminta sai lahjoituksena kaksi sähköriksapyörää. Lappeenrannan kaupunki lahjoitti yhden, Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy ja Lappeenrannan Energia Oy yhdessä toisen. Elokuussa 2021 Piristäjätoiminta otti käyttöön sähkökäyttöisen pyörätuoliriksan, jonka hankinnan mahdollisti Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiön  ja Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n myöntämät avustukset sekä pienkeräyksen tuotto.

Piristäjät antavat ilmaiseksi riksakyytejä Lappeenrannan keskustassa ja lähialueella. Tällä hetkellä (31.12.2022) koulutettuja riksakuljettajia on 29. Vuoden 2022 aikana kyyditystapahtumia oli 125 ja niissä kyyditettyjä oli yhteensä 642. Riksakyytejä voi kysellä yhdyshenkilöltä.

Piristäjien, riksakuskien ja ystävätoiminnasta kiinnostuneiden seuraava koulutus tarvittaessa. Kyselyt ja ilmoittautuminen koordinaattorille. 

Piristäjätoiminnan koordinaattori 044 366 4145 lappeenrannanpiristajat@gmail.com

Video sähköriksapyörien luovutustilaisuudesta Marian aukiolla 26.6.2018

                                          

Alla olevasta linkistä pääset raportointilomakkeeseen:

Raportointilomake