Historia

Historiaa lyhyesti

Ruoveden osasto on perustettu 21. marraskuuta 1950 . Toiminta on alkanut kuitenkin jo v. 1925, jolloin SPR on aloittanut tiiviin yhteistyön MLL:n kanssa. Näin SPR sai käyttöönsä tämän osastoverkon paikallistason työtä varten.

Vuonna 1950 järjestöjen tiet erkanivat. MLL keskittyi lasten elinolojen parantamiseen ja SPR paneutui muihin sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksiin. Ero edellytti oman osastoverkon luomista. Tavoitteena oli saada osasto jokaiseen Suomen kuntaan. Alkuvauhti oli nopeaa.  Jo vuoden 1953 lopulla oli osastoja 548 kpl. Niinpä perustava kokous päätti 21. marraskuuta 1950 muodostaa SPR:n Ruoveden osaston.

VERENLUOVUTUKSET

Ruovedella on järjestetty verenluovutuksia vuodesta 1959 lähtien. Aluksi oli kerran tai kaksi luovutusta vuodessa, nykyään 5 tai 6 kertaa.
Vuoden 2013 aikana tuli täyteen Ruoveden 90. luovutuskerta.
Osaston vapaaehtoiset ovat osaltaan kaikki nämä vuodet olleet mukana mahdollistamassa verenluovutustapahtuman järjestelyjä. Aluksi kahvitustilaisuuden järjestämisen lisäksi luovuttajien vastaanottamisessa ja kirjaamisessa sekä veripussien "heiluttamisessa" ym. moninaisissa tehtävissä esim. jäiden hankkimisessa.
Nykyään liikkuva veripalvelu hoitaa kaiken varsinaiseen luovutukseen liittyvät asiat. Vapaaehtoiset avustajat hoitavat mehutarjoilun, kahvituksen kattauksen voileipineen ja muine tarjottavineen.
Verenluovutustilaisuuksissa tapaa hyvän työn tehneitä iloisia ihmisiä :D

Lisätietoa verenluovutuksesta http://veripalvelu.fi/www/7

                      - - - - - -

 

Koko toiminnassa on ollut vuosien mittaan hiljaisempiakin kausia, joista taas on noustu. Nykyään SPR:n Ruoveden osasto toimii Honkalan palvelutalon, Vanhainkoti Kotirannan ja terveyskeskuksen osasto kahden asukkaiden ystävinä.  On korttirinkiä, kävelytysrinkiä, Käpysen asukastuvan kahvitus ja jutustelu lähistön asukkaiden kanssa. Turvapaikanhakijoiden auttaminen moninaisissa asioissa Vastaanottokeskuksen henkilökunnan kanssa yhdessä on tuonut myös mielekästä tekemistä jäsenille.